Problémy so susedmi

Dobrý deň, ďakujem každému, kto si nájde čas si to prečítať a odpovie. Pred 3 rokmi sme sa presťahovali do rodinného domu, ktorý mi darovala mama. Je obklopený inými domami. Naši susedia na jednej strane majú 2-poschodový dom s obrovskými oknami smerujúcimi do nášho dvora a smerom k našim predným dverám / kuchynským oknám. Odkedy sme sa sem prestahovali nemame s nimi nic ine len problemy. Vždy vymýšľajú spôsoby, ako sa na nás sťažovať. Najnovšia sťažnosť je, že náš nemecký ovčiak cez deň šteká. Nie je vonku v noci ani celý deň, šteká len vtedy, keď počuje okolo prechádzať dodávky alebo niekedy ľudí na ulici. Mám dve malé deti a tak je vonku len hodinku alebo dve doobeda ak nie sme doma alebo neskôr poobede a celý čas nešteká . Ked nie sme doma je obcas zatvorena v koteci . Už raz sa suseda vyhrážala sťažnosťou na jej štekot, pokúsila sa otráviť aj nášho psa hádzaním kúskov čokolády z okna do nášho dvora. Teraz, keď odchádzam a pes šteká, nahrá zvuk a pošle mi ho, žiadne písanie ... len 20 sekundový záznam môjho psa štekajúceho o 09:00 alebo 10:00. Obávam sa, že sa znova pokúsi niečo hodiť do dvora .... S manželom ich ignorujeme, pretože nemáme pocit, že robíme niečo zlé, bývame na dedine a myslím, že je normálne, že psy cez deň niekedy štekajú. Takže otázky ktoré mám sú ; majú naši susedia opodstatnenie sťažovať sa, že môžeme dostať pokutu, ak náš pes cez deň šteká? Ďalšia otázka, ktorú mám, je, že chceme postaviť 3 metre vysokú pergolu pozdĺž steny, ktorú zdieľame s týmito susedmi a na horný meter by sme dali nejakú zástenu na ochranu súkromia, aby sa nemohli pozerať do nášho dvora alebo niečo hádzať tak ľahko. bol by vyrobený z dreva a nedotýkal sa ich steny/vlastnosti, potrebujeme na to nejaké schválenie? nižšie je obrázok steny, ktorú zdieľame a kde by sme chceli postaviť pergolu alebo niečo na pestovanie viniča. viem, že susedka si nájde nejaký spôsob, ako sa sťažovať alebo nás žalovať. Ďakujem ešte raz! Dúfam, že vy máte lepších susedov :)
Odpovedať
1
2
...mala susedka 3roky klídeček,a teraz ich to obťažuje,no nech si zvyká,a psovi nech dohovorí!...nemá tvár si ju rada vypočuje.Bolo by fajn keby ste vy mali zdokumentované nahrávku atď,ako ku vam dačo prehadzuje...ak by sa nedaj bože stalo čosi vášmu psovi. Ja by som im naložil,kolko by sa do nich zmestilo!!
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od mikiost:

Dobrý deň, ďakujem každému, kto si nájde čas si t…
@mikiost Ja by som namontoval skrytú kameru smerom k susedom a tak by som vedel ako sa správa k psovi... Budete mať aj dôkaz...Pes samozrejme že šteká, veď nie je mačka....Mohla by byť mojou susedou, to by zažila čo by som jej ja "naložil" ako spomína @radusko01...Postaviť pergolu a oddeliť od susedov ich pohľadov...
Odpovedať
prvý krok - KAMERY
Odpovedať
No chvála pánu bohu, že tam takého psa nemá každý. To by možno ani tie prechádzajúce dodávky nebolo počuť a bolo by to normálne, lebo ste na dedine. Inak pes sa dá vycvičiť a to aj proti štekaniu. Len to je treba sa mu aj venovať a nie si ho len kúpiť a občas mu nasypať do misky konzervu. Ale inak máš pravdu, počas dňa máš právo aby tvoj pes brechal. Na druhú stranu sused má právo si trochu hlasnejšie cez deň púšťať hudbu ale neviem ako by sa to ostatným susedom páčilo, ak by to bolo denne. Či čokoláda psa otrávi, to neviem, ale isto by mu nemali nič hádzať.
Odpovedať
Nuž, nemecký ovčiak nemusi byť zrovna priateľský na okolie a potrebuje výchovu. Práve o tej výchove ten ovčiak je. A tej sa mu zjavne nedostáva, nedostalo. Hádzať vinu iba na susedov a tvrdiť, že psík je nevinne šteniatko? Nič proti, ale ak by som mal malé deti a sused by mal (nevychovaného) ovčiaka, tiež by mi to vadilo a mal by som starosti. A niečo mi hovorí, že táto situácia není až tak nevinná, ako tu je prezentované. Ale o psoch na MS je toho dosť.... https://www.modrastrecha.sk/forum/plo... https://www.modrastrecha.sk/forum/zah... Atď ..
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od mikiost:

Dobrý deň, ďakujem každému, kto si nájde čas si t…
@mikiost Ale prečo nechceš akceptovať, alebo sa aspoň pokúsiť zamyslieť nad postojom druhého človeka, v tomto prípade Tvojho suseda? Ak mu raz niečo prekáža - a to aj sama pripúšťaš, že pes vybrecháva po dvore - prečo to nechceš pochopiť? Niekto má rád stroje, iný zvieratá, iný jednoducho kľud. Neviem ako by si reagovala napr. Ty, keby sused bol napr. kováčom a po celých dňoch by mal pri plote pustený buchár... a to tiež iba s odôvodnením, že je deň a teda si môže robiť čo chce. To si naozaj myslíš, že dedina je apriori určená na chov zvierat ?
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od frantisekca:

Nuž, nemecký ovčiak nemusi byť zrovna priateľský …
@frantisekca ... si ma predbehol, než som ja písal 😉
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od petersd:

@frantisekca ... si ma predbehol, než som ja pís…
@petersd Ja myslím, že výber plemena psa by sa mal naozaj dobre zvažovať, že aké sú potreby a možnosti. A ovčiak do domácnosti sa proste nehodí, keďže to plemeno má svoje predpoklady a veľké nároky. Stavať 2-2,5 m betónový plot kôli susedom, aby jeho pes náhodou nepohrýzol dieťa? Že sú zbytočne predsudky? Nuž, asi opodstatnené a preto ten pes budí pozornosť a z toho plynú problémy. Aj malý pes vie pohrýzť, to viem. Ale hádzať vinu na suseda, čo má malé deti, že je to jeho problém a o sebe tvrdiť, že proste nevinný nemecký ovčiak, bez výchovy je OK, tak to je zcestné. Kedysi sused mal ovčiaka, ovčiakov, ale dennodenne sa im venoval hodiny, poslúchali ho na slovo, nebolo žiadne brechanie, ani v noci, ani na mesiačik. Akoby ani tam neboli.
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od frantisekca:

@petersd Ja myslím, že výber plemena psa by sa m…
@frantisekca To mi rozprávaj... Ja som v mladosti pôsobil v prostredí kynológov, dokonca aj figuranta na zadržania som robil... Zvieratá mám rád, ale zastávam názor, že obťažovať nimi iných ľudí nie je na mieste. Keď ich mám rád ja, ešte neznamená, že ich musí znášať aj môj sused.
Odpovedať
Panenka Mária sťažovať sa že pes šteká, to je ako keby niekto povedal, ze ľudia sa rozprávajú ,a to páni vyššie som vás pokladal za nieco rozumnejšie tu na tomto fóre.... Ta suseda sa môže sťažovať aj na lampáreň nič vám nehrozí 🫣kamery na ich stranu a nech vidíte ci vam toho chudáka neotravia...
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od audinak:

Panenka Mária sťažovať sa že pes šteká, to je ako…
@audinak Vieš, ja z toho písaného mám trochu iný dojem. Napr. "2-poschodový dom s obrovskými oknami smerujúcimi do nášho dvora a smerom k našim predným dverám / kuchynským oknám." Neviem aké OBROVSKÉ okná sa kedysi robili, ale mám za to, že dnešné stavby sú omnoho viac presvetlené a okná často tvoria celé steny. A ten spôsob akým je to napísané vo mne prebudil pochybnosti. Avšak pokračovanie nejakého riešenia a namiesto žalúzií, že "chceme postaviť 3 metre vysokú pergolu pozdĺž steny, ktorú zdieľame s týmito susedmi a na horný meter by sme dali nejakú zástenu na ochranu súkromia, aby sa nemohli pozerať do nášho dvora". Takže niečo na spôsob ako je na fotke? (Tá situácia je z neďalekej obce do mňa, už snáď 20 rokov takto) Takže ja som nadobudol dojem, že ten problémový sused je tu a nie za plotom. A o tom vlčiakovi si taktiež myslím svoje, lebo bez patričnej výchovy je minimálne pre tie deti nebezpečný. Neviem či máš (malé) deti, ale tie sú zvedavé a neuvedomujú si riziko. Takže môžes napísať, ako im nakážeš, že nikdy sa k tomu psovi nesmú priblížiť a to tak, aby z toho nemali traumu. Lebo keď sa niečo stane, bude už neskoro plakať...
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od frantisekca:

@petersd Ja myslím, že výber plemena psa by sa m…
@frantisekca ty sa kedy naucis citat tak aby si to aj pochopil? Ona si chce stavat plot pre susedku a nie preto lebo ma v domacnosti male deti a ovciaka. Vlastne deti nema pustat k vlastnemu psovi? :D
Odpovedať
Článok sa načítava...

Odpoveď na príspevok od mikiost:

Dobrý deň, ďakujem každému, kto si nájde čas si t…
@mikiost pes má málo starostlivosti od pánov. Zatvárať do koterca strážneho psa je už úplne out. Spravte si radšej decko.
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od palo18:

@frantisekca ty sa kedy naucis citat tak aby si t…
@palo18 Najprv sa nauč čítať ty. U suseda nikdy nie sú malé deti? Za to, že má ona, tak nik iný nemôže mať? A nepíše o žiadnom plote, ale o "postaviť 3 metre vysokú pergolu pozdĺž steny, ktorú zdieľame s týmito susedmi a na horný meter by sme dali nejakú zástenu" Takže čítaj to čo je písané...
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od frantisekca:

@palo18 Najprv sa nauč čítať ty. U suseda nikdy …
@frantisekca o 2m plote si pisal ty aj o tom aky je ovciak, vlastne same sracky si napisal o tom plemene lebo o nom vies H. @magdesign chudence policajne ovcaky co su 20h denne v korci. ;) A to len keby nahodou daky truhlik chcel vraviet ze viem o psoch prd.
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od palo18:

@frantisekca o 2m plote si pisal ty aj o tom aky …
@palo18 "pysal", "@magdesign", "ovcaky", "korci" A áno, vieš o nich prd.., ani nevieš, že je to/nie je to "ovčiak" u PZSR, že? Je rozdiel mať policajného psa na povel naučeného v zbore a doma neučeného psa na dvore.
Odpovedať
@palo18 Som rád, že tu prišiel popYsat o srackach. Aj tebe by sa isto páčila pred oknami "3 metre vysokú pergolu pozdĺž steny, ktorú zdieľame s týmito susedmi a na horný meter by sme dali nejakú zásten" Ale istotne je problém u suseda, isto .. Tak ako na tej fotke, čo som sem dal. A o psoch niečo viem, dokonca brat s nimi pracuje, je to jeho život, doma má 3.
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od frantisekca:

@palo18 Som rád, že tu prišiel popYsat o srackac…
Hej hej :D
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od palo18:

Hej hej :D
@palo18 ale na tých pohároch máš nejakých pudlov.... Možno nejaké drezúry hula-hop... Neviem... To má ďaleko od policajného psa... 😉
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od megdesign:

@palo18 ale na tých pohároch máš nejakých pudlov.…
@megdesign tento je lepsi mojko pudlik?
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od palo18:

@megdesign tento je lepsi mojko pudlik?
@palo18 MojKo, teda svoj, máš v "gacoch". Žochári rozumejú. 😉
Odpovedať
Profilova fotka

Odpoveď na príspevok od megdesign:

@palo18 MojKo, teda svoj, máš v "gacoch". Žochári…
@megdesign https://m.youtube.com/watch?v=rpwAniC...
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od mikiost:

Dobrý deň, ďakujem každému, kto si nájde čas si t…
@mikiost pri všetkej úcte - fakt, že bývate na dedine neznamená, že pes má štekať na každý podnet. To akože na dedine nemajú ľudia nárokj na kľud? Proste si psíka vychovajte tak, aby nevrieskal len čo niekto prejde popred plot či bránu. To je ozaj cez čiaru. Je to vizitka nevychovaného psa. Navyše, akú strážnu funkciu takto spĺňa, keď šteká hoci sa nič nedeje? Samozrejme, tráviť psa je tiež jasne cez čiaru a susedke by som oznámila, že na ňu podáš trestné oznámenie ty. Takto sa to proste nerieši. Ale vy ste povinní si psíka vychovať. Tak držím palce.
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od mikiost:

Dobrý deň, ďakujem každému, kto si nájde čas si t…
@mikiost Neviem aký súvis má štekajúci pes s dedinou, lebo rovnako štekajú psy aj v mestách, za seba však môžem povedať, že 20m od spálňového okna máme štekajúcejo dobermana, a napriek hrubému profilu a 3sklu je to veľmi otravné, vie štekať nonstop aj niekoľko hodín, niekedy na ježka, niekedy na ľudí. Sused nemá záujem o normálnu debatu ohľadom hlučného obťažovania, len sa usmieva ako jebo, tak som občas nútený hlavne po nočnej spávať so štuplami. PS Zlaté staré časy, keď som žil v Nemecku, kde bolo v noci na dedine úplné ticho, ani kostol neodbíjal hodiny, psy museli byť na noc v dome a trávniky sa v čase obeda nemohli kosiť.. 😉
Odpovedať
Profilova fotka

Odpoveď na príspevok od jabadaba:

@mikiost pri všetkej úcte - fakt, že bývate na de…
@jabadaba ktore nariadenie uvadza ze som povinny psa vychovat??? Viem iba o tom ze som za neho zodpovedny.
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od mikiost:

Dobrý deň, ďakujem každému, kto si nájde čas si t…
@mikiost v prvom rade si over, ako dlho je vas pes schopny stekat, ked tam nie ste ako vies, ze nesteka?? Ja milujem majitelov psov, ktori si myslia, ze ich pes stekne len obcas. Tiez tu mame takeho jedneho, jeho pes zavija VKUSE, ked su prec. Cize kludne cely den. Takze kym sa pustis do suseda, nechaj par dni nejake nahravacie zariadenie, aby si vedela, ci ma sused opravnene staznosti. A je naozaj otravne aj to, ak pes steka na kazdy pohyb. Tiez tu mame aj takych, hned viem, ze niekto ide po ulici, lebo steka ako nepricetny a majitelia sa spravaju, akoby boli hluchi. Takze fakt by bolo fajn sa najprv snazit vzit do ich kože, kym zacnes cokolvek riesit.
Odpovedať
Profilova fotka
co je presne problem? To ze vam vidia susedia do dvora koli vyskovemu rozdielu stavieb? Alebo ze sa susedia stazuju na vasho stekajuceho psa a vy sa bojite, ze ho otravia?
Odpovedať
Dobry den, dakujem vsetkym co odpovedali dobre aj zle. Vždy je dobré vidieť situáciu z oboch strán. Myslím že niektorí z vás zle pochopili situáciu kvôli tomu ako som to napísala takže pár vecí objasním . Po prvé, môj pes je dobre vycvičený a postaraný strážny pes a rodinný pes. Je vyvádzaná na prechádzky / tréningy / do lesa. Takže to beriem ako urážku keď niektorí z vás hovoria, že je „zanedbávaná“. Vo svojom kotci je možno maximálne hodinu alebo menej denne inak je vonku volna alebo s nami v domu. Sme mlady par s dvomi malymi detmi do 3 rokov, nasa suseda male deti nema. Ďalej som sa snažila byť ohľaduplna nielen k tým susedom, ale aj všetkým okolo nás. Ak pes šteká, keď som doma idem sa pozrieť na čo šteká, a keď jej poviem ona prestane na povel. Dôvod prečo ju máme je ochrana takže ak šteká, keď sa niečo deje myslím že je to dobrá vec. Čo sa týka štekania psa…keď nie sme doma, mám kameru ktorá nahráva zvuk/vizuálne vpredu takže viem kedy šteká keď nie sme doma a vidím prečo. Najčastejším dôvodom jej štekania je že niekto je pri našej bráne alebo v blízkosti... v tomto prípade som ráda že šteká pretože to je jej práca. Sudedka je žena ktorá nie je pracuje a zostáva celý deň doma kým manžel príde doma . Ak by sa susedia prišli s nami porozprávať , nemala by som problém počúvať. Ale ani raz sa mi tento sused normálne nepriblížil, aby sa so mnou porozprával. Som tiež celý deň doma, pretože mám malé deti, takže samozrejme nechcem, aby pes celý deň / alebo počas spánku štekal ako šialený. Pergola riešenie je posledným pokusom o nájdenie určitého pocitu bezpečia pre nás a nášho psa, aby som vedela že táto žena nám do dvora nehodí nejaký jed na potkany alebo niečo horšie …. Keďže mám deti a to je nebezpečne aj pre nich. Ešte raz ďakujem a dúfam že všetci lepšie pochopíte moju situáciu
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od peter0:

No chvála pánu bohu, že tam takého psa nemá každý…
@peter0 nižšie nájdete podrobnú odpoveď na vaše komentáre
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od frantisekca:

Nuž, nemecký ovčiak nemusi byť zrovna priateľský …
@frantisekca nižšie nájdete podrobnú odpoveď na vaše komentáre
Odpovedať
1
2
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?