Zastavenie návrhu na vklad do katastra

Profilova fotka
Dobry vecer, potrebovala by som surne radu pravnika alebo niekoho, kto sa pohybuje v tejto oblasti. Potrebovali by sme zastavit navrh na vklad po prebehnutom dedicskom konani. Sud vydal navrh na vklad v aprili a kataster ma zakonnu lehotu 60 dni na zapis novych majitelov nehnutelnosti na list vlastnictva. Problem vsak je, ze doslo ku konfliktom medzi ucastnikmi dedicskeho konania a taktiez sme na katastri podla katastralnej mapy zistili, ze na nej nie je zakreslena pristavba domu, ktory bol predmetom dedicskeho konania. V pripade, ze by sme mali urobit novy geometricky plan je to dovod na pozastavenie vkladu do katastra a otvorenie dedicskeho konania??? Dakujem za akukolvek radu alebo postreh.
Odpovedať
Návrhom na vklad zrejme rozumieš odstúpenie rozhodnutia z konania o dedičstve správe katastra na vykonanie záznamu. Pokiaľ je toto rozhodnutie právoplatné a vykonateľné, je záväzné aj pre kataster. Čiže v katastri bude premietnutý 1:1 stav podľa rozhodnutia. Nezhody medzi dedičmi sú v tomto štádiu bezpredmetné... Ak je toto rozhodnutie vadné, môžete sa pokúsiť navrhnúť opravu uznesenia, toto sa však môže týkať len zrejmých nesprávností. Dodatočné vyhotovenie geometrického plánu tento rámec asi prekračuje. No neviem ako bude reagovať kataster - možno rozhodnutie vráti súdu ako nevykonateľné v časti týkajúcej sa tejto prístavby.
Odpovedať
Profilova fotka
@carolinka mna este napadlo tak laicky - ako pise @maroni - ak je tam nieco zle, treba napadnut a namietat ten sud a zaroven s tym podat plombu na kataster, aby to tam bolo blokovane do rozhodnutia sudu o namietke - aby novy vlastnik nahodou (fakt nahodou) nestihol previest vlastnictvo na niekoho dalsieho....
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?