Čo potrebujem na zapísanie rozostavanej stavby do katastra?

Ake doklady potrebujem k zapisu stavby do KN? Postaci geom. plan, kt. sa poda s navrhom na vklad do KN? Banka ziada LV so zapis. stavbou. Dakujem za prip.odpovede.
Odpovedať
Profilova fotka
ahoj, čo ja viem tak potrebuješ GP, kde bude napísané, že sa jedná o rozostavanú stavbu a právoplatné stavebné povolenie a nemal by byť problém. Tam sa návrh na vklad nedáva, dáva sa len strohá žiadosť ( žiadam o zápis GP č. ........), tuším bez poplatku.
Odpovedať
Podľa mňa ti to zapíšu len spolu s ťarchou banky ( teda s návrhom na vklad záložnej zmluvy). Aspoň volakedy to inak nechceli zapísať.
Odpovedať
@somtunova okrem geom. planu, stav. povolenia potrebujete aj znalecky posudok - ktory vam spravi znalec. bez toho vam kataster rozostavanu stavbu nezapise. preco ziada banka LV so zapisanou rozost. stavbou? brali ste peniaze uz predtym ako ste zacali stavat alebo este len idete - ak estelen idete tak banke staci GP, znalecky posudok a dava sa to zapisovat do katastra vsetko naraz aj so zaloznou zmluvou. lebo ten zapis rozost. stavby bude trvat 30 dni /snad sa nemylim/ tak by ste zbytocne cakali. a inac je tu o tom uz popisane hoodne http://www.modrastrecha.sk/forum/tema... http://www.modrastrecha.sk/forum/tema... http://www.modrastrecha.sk/forum/tema... atd .....
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?