Naco je 4cm strku na 20cm vrstve kamennej drti pod drevenou terasou

Zdravim, robim podlkad pod drevenu terasu z cerveneho smreku. Planujem ju davat asi na vyskovo nastavitelne terce. Idem podla tohto navodu: https://www.youtube.com/watch?v=4G_If... Naco je tam ta 4cm vrstva strku? len kvoli vyrovnaniu povrchu? ja totiz nejako extra vyrovnavat nepotrebujem, kedze tam mam tie vyskovo nastavitelne terce. Nemozem dat tie betonove kocky priamo na kamennu drt (makadam 32mm)?
Odpovedať
Profilova fotka

Odpoveď na príspevok od liero:

Zdravim, robim podlkad pod drevenu terasu z cerve…
@liero betónové kocky budú "tancovať" na užabovanom a nerovnom povrchu....vrstva štrku sa len voľne stiahne do roviny aby si kocky pekne rovno"sadli".
Odpovedať
Profilova fotka
otázka by mala byť :na čo je tam ten štrk? On by stačil len 4 cm pod pätkami. (Teraz čakám kritiku ajťáka, že keď tomu nerozumiem prečo píšem)
Odpovedať
otazke je aj naco je tam makadam, ked sa to da zalozit aj na zemne vruty? :)
Odpovedať
Makadam,alebo iny material je tam asi kvoli izolacii proti mrazu a vlhkosti,plesniam. Aby sa voda mala kde vsat pri dazdi. Vruty mi chalani,co robia terasy neodporucali z toho dovodu,ze je tazke ich presne navrtat, napr ked narazim na kamen a podobne. Ale strk kvoli stabilite betonovych kociek dava zmysel,vdaka
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od jan45:

otázka by mala byť :na čo je tam ten štrk? On by…
@jan45 naco teda vobec nejaky strk pod patkami?
Odpovedať
Profilova fotka

Odpoveď na príspevok od gashtaan:

@jan45 naco teda vobec nejaky strk pod patkami?
@gashtaan správna otázka, je zbytočný. 3trk sa dáva pod betonové konštrukcie ako separačná vrstva v prostredí, kde je zemina ktorá bráni tuhnutiu betónu.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?