Mám stavať bungalov v susedstve 12 m vysokého obytného domu?

Chcem sa spýtať na váš názor, či by ste začali stavať útulný bungalov, keď sa dozviete, že vo Vašom susedstve cez cestu cca 20 m začnú stavať obytný dom vysoký 12m. A z tichej lokality sa stane rušnejšia časť - autá, väčší ruch ...
Odpovedať
Ak to je cez cestu, tak by som staval. Vyska bungalovu bude asi polovicna. A nakoniec tam budes byvat ty a nie niekto kto ide po ulici a obzera, ci tvoj dom je dostatocne vysoky.
Odpovedať
Profilova fotka
určite to zhorší komfort bývania, budeš na očiach obyvateľom vyšších poschodí
Odpovedať
Profilova fotka
Keby som mala na výber aj inú lokalitu, tak nie. Ani bungalov, ani poschodový.
Odpovedať
12 m nieje až tak vysoký, nasadíš si pred dom 3 m tuje :-) :-) :-)
Odpovedať
Nie,koly letnemu sukromiu na zahrade.
Odpovedať
@atlaska stále nevieme ako je orientovaný dom. ??? takže sa nemôžme baviť o súkromí
Odpovedať
@martin85 ale ani to ci ten "panelak" nema nahodou 40M sirku. Stale je to rodinny dom v blizkosti obytneho domu, mozno nie jedneho.
Odpovedať
@atlaska preto s musíme obrátiť s tvojou otázkou či nemá panelák 40 m šírku na livika 1987, ktorá by to mala vedieť, keď má info, že sa tam má stavať nejaký "panelák", ale mne to vychádza tak na 3 poschodový + prízemie, tak neviem či sa môžme baviť o "paneláku"
Odpovedať
Profilova fotka
no, my ked sme kupovali pozemok, nebolo za nami ani okolo nas nic... len pole..... na to za nami kupil developer podu a postavil xy bytoviek :( Tkaze mame za sebou 2 + prizemie obytne. cize akoby 3 ... poschodove bytovky...... stvalo nas to,a le zvykli sme si.. nastastie za nami stale nikto nebyva .... ale urcite nam to nevyhovuje.. asi by som si taky pozemok nekupila na tvojom mieste, keby som o tom vopred vedela.. neviem..
Odpovedať
@katrin21 Pozemok sme dostali od rodičov, predpokladali sme, že sa tam bude stavať, no až teraz sme sa dozvedeli, že tam má byť obytný dom 10m široký a 30 m dlhý. Medzi nami je cesta a orientovaný je pozdĺžne nášho pozemku, takže z balkónov a okien až taký výhľad na nás nebude. No neviem, čo ďalej. @martin85 @atlaska
Odpovedať
@livika1978 cize bude cesta a na jednej strane ten panelak /sory za vyraz ale je jednoduchy/ a z druhej strany cesty vas dom-vstup,garaz... a zahrada,terasa z druhej strany. No ak je pozemok dar, poradila by som sa s nejakym architektom. My sme mali vyhliadnuty pozemok, v uzemnoplanovacej info bolo ze na uzemi je mozne stavat aj penzion o 2 podlaziach, hned sme ho zamietli, byvat pri penzione a restike sme nechceli, nestala tam, ale pozemky okolo volne boli.
Odpovedať
my mame 4 bytovky cez cestu. problem ziadny. su k nam otocene spalnami, a my sme si orientovali terasu a vsetko, dozadu, cize nikto mi nepozera :-) a mam sukromie :-)
Odpovedať
Článok sa načítava...
@martin85 @mischelin @atlaska @katrin21 Pekne ďakujem za rady.
Odpovedať
nam maju prave 12 m budovu stavat asi 30 metrov od pozemku... bude to budova školy asi 4 poschodia...okna smerujuc ku nasemu pozemku. Takze ziadna slava. Ked sme kupovali pozemok vobec sme to netusili. S budovov skoly sa rozrasta ruch, parkoviska, auta...neviem si predstavit ze by som tam sedela na terase a ziaci z okien nam pozeraju na stoly...ziadne sukromie. Z toho dovodu sme pozemok zacali predavat, momentalne je v procese predaja a sme v procese kupy noveho pozemku. A to si vezmite fakt, ze sme uz mali hotovu studiu na nas bungalov, takze musime dat prerobit projekt, kedze mame presne projekt na mieru, tak sa to cele musi prerobit voci novym svetovym stranam noveho pozemku, a novym rozmerom pozemku. Ale vravime si,ze za ten klud to stoji...urcite ak mam byvat v bungalove by som nechcela susedstvo 12 budovy....
Odpovedať
Nemuselo by to vadiť, ak by smerom k obytnému domu boli situované priestory s minimom okien.
Odpovedať
@neyaa Bola by som najradšej keby sa nám podarilo ten pozemok tiež predať, len problém je v tom, že nám ho darovali rodičia, a kúpa nového by nám spravila poriadny škrt v rozpočte na bungalow.
Odpovedať
@livika1978 juj no treba si to zvazit, nam sa prave minuly tyzden podarilo predat dany pozemok, tak som rada. A dokupenie noveho riesime hypotekov, lebo novy je drahsi :-( ale je trochu vacsi, tak snad bude dany pozemok v poriadku. Drzim palce aby ste sa dobre rozhodli.
Odpovedať
@livika1978 kym tam bytovka nestoji, tak ma pozemok urcite vacsiu hodnotu. predajte kym sa da.
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 3 mesiacoch
my chceme zacat tieez na druhy rok stavat a hned za nasiim plotom 3m stoji bytovka. tiez sme sa rozhodovvvali i stavat alebo nie ale nemame iny pozemok tak sme sa rozhodli ze na druhy rok zaneme takze nas dom by mal stat asi 8 m od bytovky.Nic ine nam neostava len sa s tym zmierit.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?