Veľkosť vetracej plochy na streche drobnej stavby

Máme drobnu stavbu. 4x6m Stíty su su obité tatranským profilom. Strecha sedlova 45 st. uhol. Pojd sa používa sa ako uložny priestor. Na štíty chceme dať vetrací otvor, avsak nevieme aka velkosť je dostatočná. Stačí 15x15 cm (vetracia plocha je asi 12x12) alebo isť radsej do mriežky 20x15 cm (vetracia plocha je tam 17x12) Za odpovede vopred vdaka.
Odpovedať
@charles91 A načo tam chceš tie vetracie otvory? To máš tak vzduchotesnú tú povalu? Veď tam sa nemusí vetrať. JA mám na povale 2 okná, ale neotváram ich. To, čo sa tam dostane vzduch cez drobné netesnosti, úplne postačuje.
Odpovedať
@chrobak7 Na odvetranie pôjdu. Všetky staré domy majú v stíte otvor z oboch strán. to zabezpečuje odvetranie pôjda. Ci je to potrebné aj dnes som sa nedozvedel. Viem, že dnes sa robí otvetrávacia medzera, a tiež sa odvetravací pás dáva na hreben, a taktiež vetracie výstupky su v krytine. Ja odvetravací pas v hrebeni mám. Preto neviem akú velkosť odvetrania zvoliť, a prípadne či je to nutné.
Odpovedať
Neviete niekto, či je vetrací otvor na štíte potrebný ?
Odpovedať
Odpoveď ti dal chrobak7
Odpovedať
Profilova fotka
Odvetranie cez hreben... nasavanie je v stablone a vyfuk hore cez hreben... odvetranie krovu je dolezita vec ktora vyrazne predlzi zivotnost strechy
Odpovedať
@muska414 čiže ak je odvetranie robené cez hreben, nie su nutné otvory na štítoch ?
Odpovedať
Profilova fotka
@charles91 nemusia byt na stitoch ak budu v stablone. Ja to budem riesit tak ze po prvej palubke od celoveho plechu bude nasledovat perforovany plech a potom dalej palubky az k stene....elegantne a funkcne riesenie
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?