Štít - strecha detail

Profilova fotka
Vedel by mi prosím niekto poradiť ako ukončiť tento detail na štíte? Ide o ten priestor od koncových skridiel po OSB resp xps, je to šírka cca 15cm. Ako prekryť ten priestor kde je parozabrana? Uvažujem nad plechom. Myslím,ze to mám zle spravené. Keď pozerám na iné domy, tak tá posledná krokva asi mala byť až na kraji strechy, resp. strecha mala byť o kúsok kratšia.
Odpovedať
Profilova fotka
@janik78 práve Vy to máte správne, ešte aj širšie to mohlo byť. Povrchovú úpravu si zvolíte, PS+ omietka. namoremé dosky, , záleží ako budete robiť rímsu pri odkvape.
Odpovedať
Z pohladu strechara to mas ok, krokva nemusi byt uplne na kraji strechy, ak si dobre pamatam, tak cca 30cm latovania moze precnievat cez krokvu pri stite. Skor mas zle spravené osb-ecka, to okapotovanie malo ist az po stitovu skridlu tak ako kreslim. Plus by som si premyslel ako budes riesit stablon dalej, v tychto miestach vznikaju ludom rozne patvary, tak radsej dopredu upozornim. Ps to co pisem, nie je jedine spravne riesenie, vychadzam z toho ake materialy ma pouzite, nespominam oplechovania a podobne, lebo moznosti je fakt vela... 😉
Odpovedať
Profilova fotka
Dakujem, To ste ma obaja potesili, ze strechu mam spravne. Ale ako teda mam poriesit tu cast pod okrajovou skridlou kde je ta podstresna plachta? To okapotovanie osb-ckami som teda spravil zle, mal som to potiahnut po uroven okrajovych skridiel ako nakreslil @paulus33. Ako to ale teraz opravim? Alebo to môze ostat takto a oplechujem tu cast?
Odpovedať
Nie, podla mna okapotuj to este osb + zateplenie, nie je dobre aby si tam mal zmesku materialov, aby to aj vyzeralo
Odpovedať
@paulus33 Ako to myslíte? Ešte okapotovat? O čo chytiť tie OSB?
Odpovedať
Profilova fotka
@jan45 hej urcite to ma spravne… 😄 😄 dalsi odbornik sa ozval. Sedlova strecha sa robi na mieru. Su tabulky ku kazdej skridli aka ma byt sirka strechy. To ze to spravia odbuka a nechaju trcat laty a potom to len rozmeraju aby trcali laty rovnomerne je cista amatercina….
Odpovedať
Profilova fotka
@janik78 ano strecha mala koncit krokvov. Tvoju situaciu by riesilo to, ze zospodu na laty naskrutkujes stitovu dosku a na dosku das stitovy okapovy plech ktory sa zasuva pod krajovky a dole pod stitovu dosku vytrca na dalsiu skladbu stablonu. V tvojom pripade osb a polystyren… alo to ti mal spravit ten, kto robil strechu
Odpovedať
Profilova fotka
@muska414 keď sa pasujete za odborníka,pozrize si krovy na nových domoch ako vyzerajú po desiatich rokoch, a ako vyzerajú na starých stavbách. To, že Vás nemal kto naučiť čo je správne, nie je Vaša vina, vidím veľa detailov nakreslených ľuďmi, či sekeru v rukách ani nedržali. Asi vám nič nehovorí pojem odkvapová štítová lišta, a o čo sa upínala.
Odpovedať
Profilova fotka
@jan45 ako vyzeraju krovy z minulosti? Vsetko krive povykrucane prehnite… poddimenzovane zlaby povykrucane od snehu. Sem tam sa najde stary poctivy krov. A nove krovy dnes fusuje kade kto… ale ak sa spravi spravne musi fungovat minimalne 2x tolko ako tie tvoje stare ospevovane
Odpovedať
Profilova fotka
@muska414 je to Váš názor, neskôr ho možno ak na to máte, prehodnotíte.
Odpovedať
Profilova fotka
@jan45 nemam co prehodnocovat. Strechy robim 12 rokov. A nie nepodavam laty
Odpovedať
Profilova fotka
@muska414 asi nemáte moc roboty keď v takomto čase máte čas na debaty. Ale fandím Vám, ste hrdý na svoju prácu , skromnosť získate až budete vedieť trochu viac.
Odpovedať
Článok sa načítava...
Profilova fotka
Ďakujem za rady. Prosím nehadajte sa, to mi nepomôže. Telefonoval som s mojím strecharom a povedal, že aby som prekryl tu plachtu mám urobiť pomocnú konštrukciu pomocou hranolov alebo cd-ciek na poslednú krokvu. Do toho sa ale nechcem púšťať, lebo to je moc pracne (konštrukcia+OSB+xps). Najmä keď krokvu už mám okapotovanu osb-ckou. Myslím že najjednoduchším riešením bude, ked tam nalepim xps nie 3cm ako som začal, ale v takej hrúbke aby som sa dostal na požadovanú hĺbku, teda kúsok pod okrajovú škridlu. Myslíte, že to tak môžem urobiť.
Odpovedať
Profilova fotka
@janik78 okrajová škridla nahrádza odkvapový plech , musí byť nžšie ako ostatné úpravy.
Odpovedať
Profilova fotka
@jan45 okrajova skridla nahradza okrajovy plech 😄 😄 😄 asi si ju videl iba na streche vo vyske ked napises taku sprostost…
Odpovedať
Profilova fotka
@janik78 Sprav ako píše @paulus33 . Na jeho 1 .snímke čo má zakrúžkované odstrániš spodnú Osb dosku. Spravíš 2 koníkov od krokvy a ukončíš na vnútornej strane zvislej osb . Zadekluješ potom osb a Xps.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?