Skladba strechy- prosím o radu

Chcem sa poradiť ohľadom skladby strechy. Skladba strechy je zhora kanadský šindel IKO, špeciálna hydroizolačná paropriepustná fólia, OSB doska 18mm (plné debnenie), krokvy. Chcem zatepliť strechu, keďže je to bungalov. Ako vyriešiť odvetranie strechy? Niektorí strechári mi vraveli, že skladba strechy je zlá, chýbajú mi tam kontralaty medzi krokvami a OSB doskami, kde mala byť aj difúzna fólia, resp. niektorí mi vravia, že je to dobre vrátane firiem, ktoré ponúkajú kanadské šindle, za predpokladu, že dodržím vetraciu medzeru medzi OSB a izoláciou minimálne 6cm. Podmienkou je odvetranie zdola nahor cez vetracie otvory. Je to možné tak urobiť? Nemáte s tým skúsenosti? Prikladám obrázky. Ďakujem za každú radu.
Odpovedať
Profilova fotka
@igorko55 Zasmial som sa tomu výrazu "špeciálna paropriepustná fólia"... A načo, keď pod ňou máš OSB (= parozábrana) a nad ňou asfaltový šindeľ (= parozábrana) ....? Tá "špeciálna paropriepustná fólia" mala ísť nad izoláciu a nad to mala ísť v Tvojom prípad vzduchová medzera. Nuž ale čo už teraz...? Ak odvetráš tú izoláciu cca 10 cm vzduchovou medzerou, snáď to bude dobré. Ale musí to mať "cúg" oddola až hore, kde musíš spraviť v hrebeni odvetranie, inak Ti to zhnije. Izoláciu dáš koľko cm? Vieš, že by si mal dať minimálne 36 cm a pod izoláciu musí ísť DOKONALÁ parozábrana, aby Ti izolácia nenavlhla odspodu....? To dúfam vieš, že Ti tam naspodku pribudne ešte 1 rošt, na ktorý zavesíš sadrokartón. To vieš...? 8-) 8-) 8-)
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 2 rokoch
Mohlo by som sa spytat ci tatto skladba strechy je spravna?? Co by ste mi poradili co kontretne vybrat lebo na trhu je mnoho vyrobkou a mam v tom trosku zmatok takze co mam pouzit ako : 1. Paro zabranu. 2. Paropriepustnu foliu. 3. Hydro izolacnu poistnu zabranu.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?