Poraďte kvalitnú trvácnu farbu na pozinkované odkvapy

Ahojte. Už dlhší čas pátram na nete po najvhodnejšej farbe na pozinkované odkvapy. Zatiaľ som dospela len k záveru (neviem, či správnemu), že vhodnejšia by mala byť skôr vodou riediteľná farba na kovy - vraj má vyššiu elasticitu ako syntetika, takže nepraská. Lenže tých farieb je milión druhov a podľa výrobcov sú všetky "naj". 😁 Prosím kto máte naozaj skúsenosti alebo sa vyznáte - poradíte mi? 🙏 Ďakujem!
Odpovedať
Profilova fotka
Ahoj, mne sa najviac osvedcila polyuretanova farba. Je to dvojzlozkova (musis do nej pridat tuzidlo). A ako zaklad polyretanovy penetracny nater. V byvalej praci sme to pouzivali na brany a zabradlia, cize vsetko v exteriery. Napr.: Zaklad: https://www.farby.sk/101902/u2073-che... Vrchna: https://www.farby.sk/296536/chemopur-... Tuzidlo: https://www.farby.sk/296538/u7081-tvr... Samozrejme Odtien farby si zvolis aky ty chces.
Odpovedať
Profilova fotka
Pozink ked chces natierat musi byt na to upraveny z vyroby alebo zvetrany nech farba drzi. Je na to aj zakladovka co dobre drzi na pozinku a na nom dobre farba.
Odpovedať
@jenny318 Ten chemopur, čo poradil @peter_durfina je ozaj dobrý. Ja som tým striekal hliníkové časti plota a farba aj po 3 rokoch drží a drží. Len neželezné kovy treba pred striekaním samotnej farby povrchovo upraviť. Ja som najprv natrel hliník Galvinolom. https://www.farby.sk/103832/galvinol-... Treba ho natierať. lebo striekať je to nafigu - rýchlo schne a tvorí vlákna, ako cukrová vata.
Odpovedať
zvnútra (ak to nie je vidieť) tak asfaltový penetračný lak
Odpovedať
@peter_durfina @wolodymyr @chrobak7 Ďakujem Vám všetkým. ☺ @spedex vidieť to bude, je to prízemný bungalov, takže tie odkvapy sú nízko.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?