Poradíte s rekonštrukciou starej plochej strechy?

Zdravím Vás. Potreboval by som poradiť alebo povedať skúsenosti s plochou strechou a jej rekonštrukciou. Máme strechu, plochú, ktorá je cca 20 rokkov stará. Neboli na nej urobené nijaké konštrukčné zmeny, len sem tam sa prelepila asfaltovou fóliou. Teraz by som chcele strechy zatepliť a preizolovať . Skladba by bola nasledovná: na starú lepenku 100 - 150 XPS polystirén ( neviem či kotviť na tanierové hmožniny alebo na pur penu ?), geotextília 200g/m2 a na vrch fóliu fatrafol. Máte niekto skúsenosti ?
Odpovedať
Dobry den , takto sa bezne rekonstruuju stare ploche strechy , staci Vam tam 100 - 150 EPS polystyren ktory netreba kotvit alebo len sem tam ,nakolko sa kotvy dost husto fatrafol . V pripade dalsich otazok ma kludne kontaktujte
Odpovedať
Profilova fotka
takto to kludne mozte spravit a je jedno ci budete kotvit alebo pena
Odpovedať
My sme už pár domov s plochou strechou robili. Chalani, čo robili Fatrafol, na to dávali ešte aj štrk, takže sa celá skladba ešte aj zaťaží. Potom netreba PS vôbec kotviť a fatrafol sa kotví redšie, čo znamená menej prestupov, ktoré sú aj tak zaliate. Mne osobne sa toto riešenie plochej strechy zdá veľmi dobré a aj to pekne ukáže. Akurát by som doporučil navrhnúť podľa sklonu strechy a polohy odvodňovacích otvorov prípadné úpravy sklonu pomocou spádovaného PS. Ale to je na úvahu :-D Veľa šťastia a dobrú firmu prajem !
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?