Plochá strecha - EPS 100-S alebo EPS 150-S

Ahojte, túto otázku som našiel načrtnutú čiastočne v jednej diskusii, no bez nejakého záveru. V PD mám uvedené použiť na vyspádovanie plochej stechy EPS 150-S. Strechár tvrdí, že posledných 10 rokov dáva všade EPS 100-S a nie je s tým problém. Ktoré EPS teda použiť? Strecha bude spádovaná od 2 cm po 20 cm. Na EPS ešte pôjde geotextília, fatrafol a štrk.
Odpovedať
@michel_2 mám strach že chodí tie strechy kontrolovať, čo spravil. Problém nie je do vtedy kým to niekto nezačne skúmať. Problém nebude ani pri EPS 100S, možno ho len po rokoch trochu stlačí, keď to akceptuješ tak to daj. BTW: koľko vychádza úspora?
Odpovedať
Ja som daval EPS-100. Skladba strechy - strk, geotextilia, folia 2mm Bauder, EPS-100, plne debnenie z dosiek, ktore uz je vypadovane na sklon strechy 5%.
Odpovedať
@slavoslav uspora je 200 evri, nic moc, ale v globale tu 200, tam 200 a uz je to zaujimave cislo ...
Odpovedať
@feds pred kolkymi rokmi si to robil? boli s tym nejake problemy?
Odpovedať
Profilova fotka
@michel_2 Spádovanie je zbytočné , stačí PS100, rozdiel je v izol. vlastnosti, je redsi takže lepšie izoluje
Odpovedať
@michel_2 robili sme to pred 4 mesiacmi. ziaden problem nebol, aspon neviem o ziadnom. robila mi to firma. v projekte bola skladba strechy bez polystyrenu, ale samotna firma ma upozornila, ze by dali ten polystyren. takze sme ho dali.
Odpovedať
@jan45 chystám sa izolovať plochú strechu, prečo je spádovanie zbytočné? A lambdu má EPS150 nižšiu ako EPS100 pričom EPS 100 je redší, nie je to tak?
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 2 rokoch
@jan45 Rozumiem správne ? Píšete, že 3% spádovanie na plochej streche je zbytočné ?
Odpovedať
Profilova fotka
@purplesticks áno, zaplavená strecha znižuje v lete prestup tepla a chráni fóliu pred UV žiarením. Prevádzhujem objekty desiatky rokov , rozdiely sú zrejmé.
Odpovedať
Profilova fotka
@jan45 Nie je tam na to kamenivo?
Odpovedať
Profilova fotka
@juanex pri použití kameniva potrebujete inú skladbu, ochranu, kamenivo prané a potrebujete údržbu, to už radšej zelenú strechu
Odpovedať
@jan45 da sa prosim zelena extenzivna strecha urobit aj bez spadu? ci to skor neodporucate
Odpovedať
Článok sa načítava...
@jan45 @juanex Mám v projekte extenzívnu strechu, ale kvôli rozpočtu to ruším a bude len štrkový zásyp (dunajský štrk fr.16-30 v hrúbke 5cm) Zásyp pôjde na EPDM fóliu v spáde 2cm/m
Odpovedať
Profilova fotka
@petkoandris zelená strecha potrebuje vodu aj akumulovať, zvyšok pretečie do odkvapu. ako z každej plochy.
Odpovedať
Profilova fotka
@purplesticks nie je na vine rozpočet ale nesprávna skladba, v cene štrku sa strecha dá urobiť.
Odpovedať
@jan45 Môžete byť viacej konkrétny ? Akú lacnejšiu skladbu môžem zvoliť nad ŽB stropom než parozábrana, izolácia a EPDM fólia ?
Odpovedať
Profilova fotka
@purplesticks V otázke "Akú lacnejšiu skladbu môžem zvoliť nad ŽB stropom než parozábrana, izolácia a EPDM fólia ?" chýba štrkový zásyp (dunajský štrk fr.16-30 v hrúbke 5cm). Ceny štrku sú iné v Blave a iné na vidieku kde je len lomový štrk, ale ak zvážime, že so štrkom treba aj manipulovať, je fólia napr. GXP PLUS 20P so zásypom 5 cm kompostu možno lacnejšia.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?