Odvetranie zatepleného podkrovia

Zdravím, chcel by som Vás prizvať do diskusie vo veci odvetrania ne-zatepleneho podkrovia. Ide o vrchné odvetranie strechy. V mojom prípade tam majstri vytvorili otvor ktorý odvetráva aj vnútorný priestor. Takže v podkroví vzniká komínový efekt. Žiadne teplo sa tam neudrží a mráz mam priamo na izolácii (pri -2 stu. vonku). Skladbu strechy, detaily sú znázornené na fotkách. Pomer veľkostí je upravený aby sa to zmestilo do obrázkov 🙂 Bol by som vďačný za názory či je to takto v poriadku a či by nebolo lepšie vnútorný priestor uzatvoriť PP fóliou 🙂 . Ďakujem
Odpovedať
@sselma A v projekte si to mala ako uvedené? Je to realizované tak, ako je to uvedené v projekte?
Odpovedať
@sselma ak je hrebeň konštruovaný tak aby prípadný kondenz z exterieroveho vzduchu neodkvapaval do priestoru povaly na izoláciu ale do okapu a pod tepelnou izoláciou v interiéri máš parozabranu tak je to OK. Jedine negatívum na obrázkoch je tepelný most cez veniec. Pri dlhodobejsom výpadku kúrenia bude na ňom kondenz.
Odpovedať
@chrobak7 V projekte tento detail nebol zahrnutý, o tomto detaile rozhodla firma ktorá zastrešovala strechu
Odpovedať
@slavoslav Detail pri venci samozrejme nie je správne, v skutočnosti je to tam zaizolované (nedokreslil som to do skice) zábrannou nad SKD mám (ALU 200g). Prave ide o to že vzduchová medzera je vytvorená pod plným debnením ktorá je odvedená do žľabu. Preto nechápem otvoreniu na vrchu. Kondenzát bude vznikať na plechovej streche.
Odpovedať
@sselma pokus o odvetranie pod strešného priestoru.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?