Nová strecha - kombinácia škridlovej a plechovej strechy ?

Budeme prerábať dom (súčasť dvojdomu - spoločná stena so susedom) - a v rámci toho komplet novú nadstavbu. Prikladám obrázok, momentálne je nad jednou pôvodnou časťou domu sedlová strecha označená zelenou čiarou, kde vrchol je vo výške cca 280cm... nad zvyšnou časťou staršou prístavbou je plochá. V rámci nadstavby budeme nadstavovať aj nad časťou pôvodnej prístavy - tak ako je vyznačené. Strechu máme v pláne zvýšiť o nejaké cm...ale asi max do výšky 350cm, aby ten rozdiel od susedného domu moc nekričal. Tí čo prerábali už na ulici sa zväčša držali toho najvyššieho miesta a neposúvali hrebeň strechy smerom vzad. Tým pádom umiestnenie hrebeňastrechy je viac menej daný. Keďže máme v pláne na zadnej strane (čiže z pohľadu obrázku napravo) urobiť výstup na terasu - budú tam musieť byť nejaké balkónové dvere cca 200cm plus miesto na jeden schod na koľko terasa bude vyššie a plus miesto na zateplenie podkrovia - čiže mi to vychádza, že určite by tá strecha na kraji mala byť vo výške min. 250-260cm. Z toho mi vychádza uhol tej jednej časti strechy nejakých 10-11 stupňov. Viem, že sú aj také škridle...ale je to asi technicky náročnejšie...Ja som rozmýšľal, že tá predná strana by bola klasicky zo škridle a druhá polovica by bola plechová strecha (nakoľko tam podľa mňa nie je až taký problém s nižším uhlom). Ešte som rozmýšľal aj nad tým, že tá zadná časť by bola plochá strecha a celkovo by strecha mohla mať tým pádom o niečo nižší vrchol. Aký je váš názor resp. ako by ste to riešili vy? Ďakujem
Odpovedať
Profilova fotka
Na takúto prestavbu potrebujete SP a teda projekt tam by detaily mali byť riešené
Odpovedať
jasné bude sa riešiť projekt len práveže som chcel vedieť aj názory iných
Odpovedať
Profilova fotka
falcovana krytina na celu strechu
Odpovedať
@tarbavalaba no z prednej časti od ulice (to je tá časť s väčším sklonom) by som určite chcel škridlovú strechu...tú majú na ulici všetci
Odpovedať
Profilova fotka
@johnny14 tak daj aj do zadu skridlu ak ju budes mat vpredu. To ze bude taky sklon nie je nic technicky narocnejsie. Narocnejsie a drahsie bude ak budes vymyslat a kombinovat. A ak vezmes vacsiu plochu krytiny jednej je celkom mozne ze dostanes lepsiu cenu ako ked budes brat mensiu plochu takej a takej.
Odpovedať
Toto je presne náš problém, tiež chceme z ulice škridlu a z dvora máme sklon 20 stupnov a máme naprojektovaný plech.
Odpovedať
@johnny14 @sisaceh Nasi to maju takto riesene, poschodovy dom, vznikol tam taky "pult" ktory urobili vo falcovanom plechu, v zasade ta ani nepadne, ze tam nie je skridla. Je to vysoko a maly sklon, cize tam nebude na strechu vidno.
Odpovedať
@matorado @sisaceh no ja to mám tak aj v pláne, že od ulice by sa dala škridla a tam kde bude nižší sklon plechová strecha - viem, že to vidieť nebude nakoľko to je na poschodí a s malým sklonom. Išlo mi tu len o to, či tam nie je nejaký problém s realizáciou, keď sa budú kombinovať dva typy striech.
Odpovedať
nie je je problém s realizáciou, včera sme sa rozprávali s klampiarmi, takže pohoda.
Odpovedať
Kombinaciou krytin si podla mna sposobis viacej problemov ako dobroty. Na tych 11 stupnov predsa mozes pouzit Max 11 od Bramacu, takze mozes mat jednotnu krytinu.
Odpovedať
Príspevok bol zmazaný adminom, lebo nespĺňal Pravidlá prispievania do fóra.
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?