Nadstresny zlab - pomoc

Zdravim, firma mi vytvorila trocha nestastne riesenie odtoku zo zlabu a nasledok to ma posunutie celeho zlabu smerom hore a vznikol taky skaredy skok, posobi to cele take nedokoncene. Povodne mal byt tento zlab na hrane strechy, aby nepretrcal za hranu domu a zlab zvedeny do zvodu pod fasadou. Riesil a vyriesil niekto,nieco podobne? Alebo je tu rovno nejaky sikovny klampiar ktory mi to opravil? Je to v Bratislave. Nestastny som z tohoto riesenia a potrebujem to rychlo spravit lebo zachvilu sa pojde robit fasada.
Odpovedať
Profilova fotka
som zvedavý na opdpovede, pretože ako remeselník neviem, či to bude účinný žľab, koniec žľabu je už teraz zatopený, . Nevidím šírku, ale ak je len po prvú latu, môže v zime zatekať. Tam sa malo odstrániť debnenie, zapíliť do krokvy a žľab zohnúť do vzniknutej priehlbne. Bolo by treba vidieť viac teraz už zakytých detailov. Ale obávam sa, že oprava bude možná len demontážou, úpravou podkladu a znovu montážou.
Odpovedať
Ja nechápem prečo ľudia vymýšľajú tieto kraviny. Strecha bez presahu, potom takéto riešenia, koleno z kotlíka zatmelené, do roka tam bude zatekať, na rýnu bude cez zimu tlačiť sneh, toto nevydrží a do piatich rokov tu budeš opäť písať ako to opraviť. Architektovi by som nakládol po rukách. Jasné on tam bývať nebude. U nás na okolím všade nové domy bez presahov strechy ja to fakt nechápem.
Odpovedať
Jednak sa nam strecha bez presahu pacila, a isli sme na limity toho co v danej oblasti bolo povolene tak preto. Posielam to co sme mali v architekture, avsak bez dotiahnutych detailov ako je toto napojenie. Mne sa na tomto rieseni nepaci to ze je to tak strasne vysoko. Pyta sa tam este jedna rada skridiel. Mozne riesenie je podlamna diera rovno dole do rury s nejak zohnutym plechom, pripadne ten kotlik orientovat kolmo dole do fasady, bez kolien. Lebo aj tak ta diera tak je len tak vykusana tak ci ide kotlik do strany alebo dole podlamna to uz je jedno akurat to bude krajsie. Aj tak by som to rad prerobil (ale asi s niekym inym) lebo cele je to krive, prijde mi to odflaknute. Posielam aj foto zo spodu , a ako sa tam teraz drzi voda.
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 4 rokoch
Podľa normy by to malo vyzerať ako je na obrázku. Ako ste to nakoniec vyriešil?
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?