Latovanie strechy. Môžem dať dosky o hrúbke 2,5 cm?

Mam otazku, riesim sedlovu strechu na garaz (celkovy rozmer (8m x 8,8m)s pokracovanim na pristresok, mam pomurnice (15x15) a krokvy (12x12 a 12x8). Ide mi o laty, nechcem velmi kupovat laty, lebo mam pekne smrekove dosky, ktore su vysoke 2,5 cm. Uvazujem, ze ich narezem na sirku 10 cm a dam ich kazdych 30cm, myslite ze to bude stacit na sneh?krokvy budu od seba vzdialene 0,75,. vdaka
Odpovedať
opravujem sedlovu strechu na pultovu :)
Odpovedať
@miloslica Keby boli krokvy tak do 40cm, tak mozno.. Ale toto je moc aj na nepilene dosky.. Daj link na tu plechovu krytinu. Ako bude rieseny podhlad v garazi?
Odpovedať
@matorado http://www.plechove-strechy.sk/skridl... je to krytina VERA, podhlad bude otvoreny
Odpovedať
Slak trafil celu tuto stranku. Ked odoslem prispevok, tak mi napisu, ze stranka nedostupna... Mozem pisat odznova. Si myslia, ze ked tam daju smajlika, tak je ta chora hlaska v poriadku! :-N V piatok predobedom robit udrzbu servera... Ake profesionalne, mila @Asmira!
Odpovedať
@matorado skusis napisat prispevok este raz?pomohlo by mi to.vdaka
Odpovedať
@miloslica No v zasade sa tomu stropu cudujem. Ak bude otvoreny a len dosky na 30cm od seba, cez krokvy a rovno na to krytina, tak to je strecha nie na garaz ale na "kulnicku na drivi".. Ak tam nechces mat horuco od strechy v lete, potrebujes vytvorit prevetravanu medzeru - kontralatami 5cm vysokymi. Pod laty foliu, alebo aspon debnenie. Ak to chces aj vykurit, potom zabudni na otvoreny strop, musis tam vopchat aj izolaciu niekde medzi krokvy, aspon tych 15 cisel.
Odpovedať
Profilova fotka
no, maťko, k stabárovi ešte potrebuješ čas
Odpovedať
Vazeni, mozem teda alebo nie?vdaka
Odpovedať
sprav z nich radsej plne debnenie a budes mat istotu ze vydrzia
Odpovedať
@miloslica Ja sa zdrziavam hlasovania, z ucty k sedinam :-)
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?