Kotvenie pomúrnice - zmena počas stavby

Ahojte, Staviame dom s podkrovim, sedlova strecha s kliestinami. Ak sa mi podari tak pridam aj foto. Strop keramicky s vencom. Pri vsunutych loggiach na oboch koncoch domu nam statik navrhol prievlak, ktory vytrca asi 25cm od deky. To znamenalo, ze sa kraje pod pomurnicou museli zdvihnut. Je tam urobene urcite previazanie strmienkami s vencom ale ja sa chcem uistit, ze na toto mozeme v klude kotvit pomurnicu, alebo to treba nejak zosilnit? Poprosim o rady.
Odpovedať
Profilova fotka
pomúrnica tam slúži len ako podložka na pribitie krokiev, ztužuje to strop a klieštiny, kotvenie slúži len aby tesárom pomúrnica neutekala spod nôh keď na ňu kladú krokvy,
Odpovedať
Profilova fotka
@m1lan0 neviem aj tak ako by ste chceli toto zosilniť. Ale je to ok. Aj keď ten kôš je taký chudobný. A kotvenie neslúži len na to aby neutakala pomúrnica spopod nôh. Na pomúrnicu pôsobí aj sila, ktorá ju namáha na krútenie.
Odpovedať
@matusakrobert Prejednal som to aj s projektantom. Tiez spomenul ze ta vystuz mohla byt bohatsia ale nevidi zasadny rozdiel. Este som premyslal ukotvit pomurnicu do hlbky deky, tam je aj veniec. Tym by sa prepojila ta vrchna cast so spodnou chemickymi kotvami. Ale mozno to komplikujem.
Odpovedať
Profilova fotka
@m1lan0 myslim, že to bude ok. Strmienka su aspoň vypustené zo stropnej dosky čo veniec viac menej spojilo so stropom. Vŕtať tyče až do stropu netreba. Ešte otázka klieštiny máte aj spodné na úrovni pomúrnice ? Či to budé obytné.
Odpovedať
@matusakrobert bude to obytne, mame v projekte plnu tuhu väzbu zakreslenu na 6 krokvach po dlzke.
Odpovedať
Profilova fotka
@m1lan0 ok. Je to v pohode podla mňa :-)
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?