Kondenzácia vody zo strechy

Viete mi poradiť?? Na povalu nám z plechovej strechy strašne kondenzuje voda ráno keď vyjde slnko je to najhoršie, čo robiť?? Dá sa dodatočne dať parozabrana na strechu alebo treba strechu zhodiť a až tak dať parozabrana vôbec sa do toho nevyznám poraďte je to starý dom
Odpovedať
Profilova fotka
@ferdy5 strop zatepleny?
Odpovedať
Nie to je čisto plech a tie laty zatepľovať by sme chceli vatou ale najprv musíme vyriešiť tu vodu
Odpovedať
Profilova fotka
@ferdy5 hlavne si vyriešte príčinu toho, že sa tam tvorí kondenz, ten sa bude tvoriť aj s vatou ... muska414 sa pýtal, či máte zateplený strop nad obytnou časťou, nemal na mysli strechu. Pravdepodobne ti strop prepúšťa veľa tepla ktoré sa hromadí v podkrovnej časti kde sa na povrchu strechy tvorí kondenz. ALEBO je zle odvetraná strecha. Zateplite strop, nie strechu.
Odpovedať
Strop není zateplený. Ako zistím či je zle odvetrana strecha???
Odpovedať
Profilova fotka
@ferdy5 tak ak nemáš zateplený strop, tak kúriš aj podkrovie a jedinou prekážkou pre teplo je strešná krytina na ktorej sa vplyvom nízkych vonkajších a relatívne vysokých interiérových (rozumej v podkroví) vytvára na vnútornom povrchu strechy rosný bod. Pre to, to máš mokré. Letia ti prachy cez strop von a ešte ti to kvôli tomu aj vlhne... keby strechu viac odvetráš, tak budeš za kúrenie platiť ešte viac .... nerieš odvetranie strechy, zatepli strop. V podkroví, má byť cez zimu alebo keď je vonku zima, tiež zima. Rieš príčinu, nie následky.
Odpovedať
No či sú zateplené stropy neviem, ale sú znížené v celom dome, ale asi zateplenie tam neni
Odpovedať
Plech sa ti bude rosiť vždy viac ako škridla,pretože je absolútne nesavy,pozri,ako sa rosia napr auta vonku.A tebe tam ak nemáš parozabranu v interiéri,preniká aj teplý vlhký vzduch z interiéru a na studenom plechu sa vyzrazava.
Odpovedať
A dá sa tam dať parozabrana dodatočne alebo sa musí dať plech dole????
Odpovedať
Alebo dať vatu a na to parozabrana??? Ja sa do toho nevyznam
Odpovedať
Príspevok bol zmazaný adminom, lebo nespĺňal Pravidlá prispievania do fóra.
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?