Je lepšia krytina Tondach alebo Mediterran?

Profilova fotka
Máte niekto na domčeku Tondach Mediterran? chceli sme origoš mediterran, jeden stavebník nám povedal, že je nekvalitná a veľmi sa láme. Že niečo podobné vzhľadovo ale oveľa kvalitnejšie je tento Tondach, myslím, že engoba bronz. 8-)
Odpovedať
Ahoj, my máme na dome Mediterran Danubia Evo a sme veľmi spokojní, samozrejme, že pár kusov sa polámalo prevozom, ale bolo to naozaj iba pár kúskov, pílili sme a pod. a škridla je naozaj krásna.
Odpovedať
my sme tiez najprv chceli mediteran, ale povedali nam, ze je krehka, a kedze sme mali dost zarezavaciek, dali sme euronit...podla strecharov lepsie ako mediteran...ale este lepsie sa im vraj robilo s bramacom :-)
Odpovedať
Profilova fotka
tak to je skor asi naopak tondach je ten, ktory sa lame, kvalita je nizsia Mediterran je betonova skridla, takze dost dobre si neviem predstavit co tam moze byt nekvalitne-kazda jedna skridla je rovnaka tvarovo, pevnostne je v pohode nelame sa tondach je palena skridla - cize velmi lahko sa moze stat, ze tvarovo je kazdy skridla ina, rozdiely tam urcite budu a urcite bude aj lamavejsia ako Mediterran
Odpovedať
Profilova fotka
Nam povedali tiež, že Tondach je zo všetkých najkrehkejší...že Mediterran celkom v pohode, ale že jednoznačne Bramac je špička...a keďže Bramac začal vyrábať tiež strakatú, tak sme sa rozhodli jednoznačne pre ňu...Už je objednaná. ;-)
Odpovedať
my prave dokoncujeme strechu, Mediterran Danubia,spokojnost :-)
Odpovedať
Profilova fotka
Fu :-p , tak môžeme rozmýšľať ďalej.... ;-)
Odpovedať
Nám práve položili pálenú škridlu - Imerys Toiture z Francúzska, ktorú sme objavili na výstave Coneco. Ani jeden jediný kus sa pri práci nezlomil, ani nepoškodil. Strechár bol spočiatku skeptický, pretože nemal skúsenosti s touto značkou, napokon však sám uznal, že škridla je veľmi tvrdá a kvalitne vypálená (Tondach vraj býva vnútri až čierny - zhorený). A vyzerá naozaj krásne :-)
Odpovedať
Daj si pálenu krytinu nie beton palena ma dobre odvodnovacie drážky ako beton je tam min podfuknutia prašneho snehu aj vody a ak maš úžlabia a nárožaky tak jedine pálenu nie je pravda že betonova je pevnejšia skus jednoducho hodit o zem krytinu a uvidíš ako sa ti beton rozlomí na vela kuskov oproti palenej al si všimni na beton strechách užľabia skoro na každej najdeš odlomenu chýbajucu krytinu čo sa odlomila
Odpovedať
my mame mediterram a ok ;-)
Odpovedať
Profilova fotka
my sme stavili na klasiku - pálenú škridlu a sme maximálne spokojní. vybrali sme tondach rumbu červená engoba. pri pokládke sa pár škridiel zlomilo, ale skôr sa to dá pripísať (ne)šikovnosti majstrov. inak je škridla veľmi pekná, aj tá povrchová úprava vyzerá, že čosi vydrží. na tých pár zlomených kúskoch + tých ktoré bolo potrebné zrezávať nebolo vidieť nič čierne (zhorené). ak by sme sa opäť mali rozhodovať či betón alebo pálená škridla, tak jednoznačne pálená.
Odpovedať
Profilova fotka
@ups Dúfam, že keď sa stretneme aj o 10, 15 rokov budete vravieť to isté. Betónová určite viac znesie ako skridľa. Ale betonová je samozrejme aj ťažšia. Verte mi viem o čom hovorím.
Odpovedať
Profilova fotka
@michael25 samozrejme, že o 10-15 rokov tá škridla nebude vyzerať ako dnes. ale to ani betónová. videla som nie jednu strechu s betónovou krytinou čo už po 5 rokoch vyzerala biedne ;-) betónová je možno o čosi pevnejšia a má trochu dlhšiu udávanú životnosť... krytinu sme nevyberali tak, že táto má peknú červenú farbu tak zoberme tú. čosi mám naštudované, nejaký čas sme sa rozhodovali čo na strechu dať. takže tiež viem o čom hovorím
Odpovedať
Článok sa načítava...
Profilova fotka
ahoj, co sa tika tichto dvoch kritin, by som ja ako pokrivac, odporucal mediteran, rozdiel medzi timito kritinami je asi takzto: mediteran, betonova kritina z vascou vahou ako tondach ale kvalitneisia a menej nasiakava kritina,celkovo dobra resp priemerna kritina konkurujuca bramacu hlavne cenou a kvalitou,TONDACH plna palena kritina z mensou vahou odporucam pri rekonstrukciach striech bez vimeny krovu,vysia nasiakavost a tim padom aj mensia trvanlivost, viaze na seba viac vlhkosti a tim padom aj v zimnich mesiacoch sa pomali nasledkom mrznutia rozrusuje, urcite si videla na tondachackzch strechah cierne flakz havne okolo komina okien hrebena ,je to sposobene prudenim vodi a spominanou nasiakavostou ked sa uvolnuju necistoti a kritina sa zafarbuje natrvalo.ked tondach tak jedine z lakovanou upravou :-)
Odpovedať
Ahoj, my mame tondach mediterran pieskovu antik a sme velmi spokojni, je krasna. Polamalo sa nam asi 5 ks, ale to bolo sposobene prevozom. Kedze ta farba na streche je flakata, tak vlastne tie necistoty v buducnosti nebudu az tak viditelne. Mna na zaciatku najma pokryvaci odhovarali od palenej skridly, pretoze z betonovou sa im lepsie robi, ale som rada, ze sme sa rozhodli prave pe tondach.
Odpovedať
Presne ako vraví mirisa, pokrývači odporúčajú betónovú krytinu najmä kvôli tomu, že sa im s ňou dobre robí a nie preto, že ich zaujíma ako bude vyzerať vaša strecha o 10 - 15 rokov. ;-)
Odpovedať
Práve mi dokončujú strechu. To bolo rozhodovania akú, aký výrobca, akú farbu a podobne. Pri každej ceste autom som pozeral hlavne po strechách. A výsledok? Nech je tá krytina akákoľvek časom sa na každej steche prejaví vplyv vonkajšieho prostredia. A nech si každý výrobca hovorí čo chce, je to tak. Ja som si vybral Bramac alpská klasik, farba ebénovo čierna. A prečo? Neviem si predstaviť v budúcnosti behať po pálenej krytine v prípade jej výmeny a podobne.
Odpovedať
ahoj toto je 10r betonova krytiny červená bola nová !!!
Odpovedať
@m375 to bolo kde ten dom pri nejakej továrni či ako
Odpovedať
nie mimo daleko od cesty v tichom prostredi
Odpovedať
Profilova fotka
Fúha, a to len desať rokov.... :-p . Čo sa to tam vytvorilo??? =-)
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 1 roku
keby som ešte mala tak pridam podobnu foto 15 ročnu betonovu krytinu, vypadala troška lepšie ale bohviečo to nebolo.. podla mna je jedno či palenu či betonovu ..ale ked už tak bud tmavu alebo strakatu..aby sa ten vek nejak zamaskoval
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?