Difúzna fólia Tyvek soft antireflex na nezateplenú valbovú krovnú konštrukciu

Profilova fotka
Odporúčate mi použiť vysokodifúznu fóliu Tyvek soft antireflex? Ide o nezateplenú valbovú krovnú konštrukciu so sklonom 25 stupňov. Uvedomujem si že vysokodifúzna fólia pre nezateplenú strechu nemá zásadný význam, ale mám ju možnosť kúpiť za rozumnú cenu (1,1 Eur za meter štvorcový) a okrem toho Tyvek je renomovaná značka. Čo ma trápi je strašne nízku gramáž tejto fólie a mám obavu, či nebude ľahko pretrhnuteľná. Máte praktickú skúsenosť resp. odporúčali by ste mi zvoliť niečo s vyššou gramážou napr. DÖRKEN Delta Vent S (cenové navýšenie by bolo asi 25 centov na štvorcový meter)? Alebo si myslíte že pre tento typ strechy postačuje aj nekontaktná podstrešná fólia napr. Jutafol D 140 (cenová úspora asi 21 centov na štvorcový meter)?
Odpovedať
Profilova fotka
Na akejkolvek nezateplenej streche straca difuzna folia vyznam,Ak je vnutorna strana odvetrana. Tyvek nepretrhnes, je velmi pevny a vydrzi velmi dlho. ale pri streche 150m2 mas usporu (podla toho co pises) 31,50 e, Za tu cenu by som tam ten tyvek dal. Neviem na aku presne strechu to ide ( myslim graz, alebo obytna budova) Ale do buducna neni problem so zmenou uzivania, - zateplenia. nech sa dari
Odpovedať
Profilova fotka
@ju_niper Ide o strechu môjho bungalowu, kde povala je neobytná a nezateplená. Vzhľadom na cenu Tyveku som si však hovoril presne to isté, že ak by som sa neskôr rozhodol spraviť si tam napr. nejakú dieľňu či herňu tak nemusím skladať krytinu. Jedíné čo ma znervózňuje že Tyvek dáva záruku podľa gramáže t.j. Soft má 5 rokov, Solid (10 rokov ten je za tú istú cenu ako soft), Supra (15 rokov - ale tam je už cena skoro dvojnásobná). Každopádne plocha strechy je 260 m2 , čiže potrebujem minimálne 300 m2 fólie.
Odpovedať
Profilova fotka
@stevosk Ak je solid ze tu istu cenu tak zvol vyssiu zaruku, ale s tym by som si hlavu velmi nelamal. Myslim ze za tu cenu je to dobra volba. A co som mal moznost vidiet tyvek po 10 rokoch, aj ked to bolo na stenach, tak vyzeral ako novy. Ak nepotrebujes na stavbe setrit kazdu korunu - alebo euro :)
Odpovedať
Profilova fotka
@ju_niper V podstate sú to tak mizivé cenové rozdieli, že len hľadám najvýhodnejšie riešenie. Pravda však je že rozhodne na podstrešnej fólii a parozábrane šetriť nechcem nakoľko je to podstatné pre izolačné vlastnosti sklenej vaty v strope.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?