Ako najlepšie zatepliť strechu?

Staviame bungalov 869-euroline a rozmyslam ako by som najlepsie zateplil strechu.V obyvacke,kuchyni a na chodbe bude tramovy strop a v ostatnych izbach bude otvoreny strop-cize s tymito izbami nemam problem-dam medzi krokvy 18cm a nad SDK profily dalsich 18cm izolacie-problem mam ze ako to spravit nad tou obyvackou-kuchynou a chodbou-kde bude spusteny strop z SDK...bud dam medzi krokvy-18- a potom medzi tramy buduceho stropu-18cm...dalsia moznost je medzi tramy a sdk profily tiez 18 a 18-ale tym padom nebude izolacia medzi krokvami...este ma napada ze ci nespustit na lankach sadros-teda tramy vynechat- a dat len medzi krokvy ale tam mi vyda len 18cm lebo mam 20ky krokvy...ako by to bolo najlepsie?????dakujem za rady :)
Odpovedať
@tiger16v No mám z toho Vášho popisu guláš. Potom že priberám. Ak nebude podkrovie nad kuchyňou + obyv. obývané čiže nebude vykurované, je zbytočné zatepľovať medzi krokvy. Obaľte si vykurovaný priestor. Takže 1. a 3. možnosť nie.
Odpovedať
Dobrý den. Nejlepší je to udělat, jak píše paní blacksr. Čili nejmenších tepelných ztrát dosáhnete tak, že snížíte na minimum ochlazovanou plochu ( plocha vytápěná z jedné strany a ochlazovaná z druhé strany ). Čili, musím to opsat od blacksr : obalte si vytápěný prostor. A v místech, kde bude přechod mezi SDK podhledem a otevřeným stropem, budete muset pravděpodobně udělat izolaci ve svislém přechodu mezi stropy. A ta izolace musí samozřejmě být stejně tlustá, jako na stropech. S pozdravem Laďa
Odpovedať
@blacksr som sa to snazil zrozumitelne napisat a vznikol gulas :) sorry.Nad obyvackou nebude podkrovie :) cize aj mna to vychadza tak ze najlepsie riesenie je 2.ka...cize medzi tramy a SDK prof. Ako potom spravne dat parozabranu?????treba dat prozabrana aj medzi tie dve 18cm vrstvy vaty?????
Odpovedať
Profilova fotka
@tiger16v Parozabrana sa umiestnuje co najblizsie k interieru, ale treba davat pozor na to, aby nebola prerusena (napr. elektrickymi kablami, netestnostami apod). Parozabrana plni este aj funkciu vzduchotesnu (aby sa prudenim vzduchu nedostaval vlhky vzduch z interieru smerom k exterieru). Medzi parozabranou a SDK podhladom odporucam vytvorit vzduchovu medzeru - na vedenie instalacii, a dalej ak sa pouzije parozabrana s hlinikovou vlozkou tak vzduchova medzera sluzi aj ako priestor do ktoreho sa odraza salave teplo (vplyvom AL vlozky).
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?