Mokry kondenzator v susicke pradla Aeg

Ahojte, mate niekto susicku aeg s tepelnym cerpadlom? Mam problem s kondenzatorom, je stale zaneseny vlhkym prachom, usadza mi tam, zle sa to cisti. Povysavat sa to neda, lebo je to mokre... V com je problem, ako to mam udzriavat aby bol ten kondenzaror suchy? Dakujem za rady
Odpovedať
@renatuska tiez sa nam to stavalo 1. Po kazdom suseni ho otvorim a necham vetrat. 2. Pouzivat viac susenie na slniecko - potom je suchy. Inak to vyberat sparadlom alebo kefkou... Raz sme ju davali jednemu servisakovi cistit, no povedal, ze nebola moc spinava, ze to len spredu tak mozno vyzeral ale ze uz videl aj horsie. Zaklad pravidelne menit vodu a cistit sitko po kazdom suseni.
Odpovedať
@igor256 dakujem za info...ale nie je nieco pokazene ked je to tam take mokre? Na slniecku vzdy susim... A kde mam menit vodu? Filter cistim po kazdom suseni.
Odpovedať
@renatuska prilezitostne povysavam, raz som to prebehol starou zubnou kefkou, ale mam pocit, ze dokonalo ciste to nebude nikdy a aj tak to velmi nevadi.
Odpovedať
Profilova fotka
mne sa to stava ked dam susit nieco co nie je uplne dobre vyzmykane alebo je v susicke prilis vela pradla. vtedy je to mokre. ale inak ono sa to celkovo cisti dost na figu aj ked je to suche, nikdy to proste nejde uplne docista
Odpovedať
Sice nemam AEG ale mal som to iste. Ja som si dal pred kondenzator tenky molitan. Teraz mi staci, ked sa zanesie, len preprat ten molitan a vyzmykat ho. Molitan chrani kondenzator, lebo ten sa fakt dost zle cistil sparadlom. Vysavacom mi to nikdy neslo.
Odpovedať
Profilova fotka
V navode, pri beznych poruchach si to nenasla? Mozno najdes riesenie, ale pokial sa to stava aj inym, vyskusaj ten molitan a uvidis
Odpovedať
lepsi ako molitan je netkana textilia. Prach pochyta ale je priedusnejsia ako molitan. Ten kondenzator je vymennik tepla, musi tam volne prudit vzduch a zaroseny je preto, ze je chladnejsi ako okolity vzduch a kondenzuje na nom vzdusna vlhkost. Tepelne cerpadlo je obratena chladnicka, to co mas v chladnicke dnu, je na tepelnom cerpadle "na vzduchu"
Odpovedať
@renatuska To, že je kondenzátor vlhký, je samozrejmé. Uchytáva sa na to prach a tej je vlhký. Ak to chceš čistiť, treba to otvoriť, nechať deň - dva vysušiť (sušičku nepoužívať) a tak vyčistiť.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?