Chladnička

Ahojte, idem si po takú malú radu lebo sa neviem rozhodnúť 😂, medzi chladničkou celou, alebo chladnička s mraziakom..., čo by ste radšej kúpili?
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od gabika1603:

Ahojte, idem si po takú malú radu lebo sa neviem …
@gabika1603 ked mas miesto na samostatnu mraznicku tak isla by som do samostatnej chladnicky. My mame. Cez vikend varime viac aby bolo aj na par dni v tyzdni a vpohode sa mi pomestia hrnce. Nemusim riesit prekladanie do mensich nadob. Mam aj prehlad v chladnicke.
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od gabika1603:

Ahojte, idem si po takú malú radu lebo sa neviem …
@gabika1603 Bežnej domácnosti úplne stačí chladnička s mrazničkou. Napr. ja nie som "bežná domácnosť" - u nás sa varí, odkladá, zavára, sterilizuje,... už aj chlieb a mnohé iné skladujeme v chladničke lebo všetko plesnivie,... a úplne nám stačí tá vysoká kombinácia s chladničkou hore 200 l a dole mraznička 75 l. Okrem toho máme v suteréne mraziaci 250 l box na dlhodobé skladovanie. Tam sa však nechodí každodenne a dlhé roky sme žili aj bez neho. Akurát dnes by som už asi zvažoval, či chcem truhlicový box, alebo stojacú mrazničku so šuplíkami. V boxe je zlý prehľad potravín i keď na druhej strane on je určite ekonomiskejší. Napr. už ho máme hádam 5 - 6 rokov a ešte ani raz ho nebolo potrebné odmrazovať. Jednoducho netvorí sa v ňom námraza, resp. iba veľmi slabá (lebo pri otváraní nedochádza k výmene vzduchu).
Odpovedať
Dnes by som bez mraznicky chladnicku nekupovala. Aj ked nie si skreckovaci typ, co musi mat doma zasoby na hladomor, tak ci uz mrazena zelenina, ovocie, nejake maso, parky, slanina, nejaky pohotovostny polotovar... hoc aj zmrzlina, na to sa mraznicka zide. Ja mrazim aj zvysky co sa nezjedli. Zabalim po jednej, dvoch porciach, ked nie je cas varit dobre padne kapustnica odlozena po Vianociach, ked ju uz nikto nechcel jest.
Odpovedať
monoklimatickú a mrazák zvlášť
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od wivik:

@gabika1603 ked mas miesto na samostatnu mraznick…
@wivik veď práveže máme miesto v sapjzi na mrazničku špajza je kúsok od kuchyne preto sa neviem rozhodnúť do čoho ísť.. 🙆, či bude stačiť chladnička s mrazničkou alebo oboje samostatne 😏
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od zita19:

Dnes by som bez mraznicky chladnicku nekupovala. …
@zita19 to isto mrazničku chcem..bez toho si to neviem predstaviť, presne kvôli čomu píšeš...len neviem, či mraziak zvlášť a chladničku zvlášť alebo dokopy 😁
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od gabika1603:

@zita19 to isto mrazničku chcem..bez toho si to n…
@gabika1603 pre beznu domacnost s pravidelnym nakupovanim staci 2in1, jedine, ze mate do obchodu daleko, musiste zmrazovat zasoby z vlastnej vyroby vtedy treba aj samostatnu mraznicku. Ale praktickejsie mat mraznicku s chladnickou v kuchynu a samostatnu mraznicku na zasoby niekde inde.
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od gabika1603:

@wivik veď práveže máme miesto v sapjzi na mrazni…
@gabika1603 chces vstavanu chladnicku? Lebo ta je o kusok uzsia. U nas sa v tej chladnicke nevyuziva iba uplne spodny suflik. Ako som uz pisala viem si v tej chladnicke prehladne poskladat veci. My sme traja a cez tyzden nevarime a aj tak ju vyuzijem. A to este v lete muz si do nej nasklada vody, piva a hned je zaplnena 😀. Ked mas peniaze a miesto tak nad inou by som ani neuvazovala.
Odpovedať
To už musíš vedieť ty, akú spotrebu máte v domácnosti, či chodíte pravidelne nakupovať, alebo máte obchod ďaleko a veľa toho mrazíte. Prípadne či robíte zabíjčky, alebo máte niekoho, kto vám občas ponúkne polku svine. Alebo chodíte do hypermarketu / do Poľska na nákup raz za niekoľko mesiacov. Okrem toho počítaj s miestom pre samostatnú mrazničku a jej spotrebou.
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od wivik:

@gabika1603 chces vstavanu chladnicku? Lebo ta je…
@wivik áno vstavanú 60 cm, budeme sa sťahovať do nového domu a neviem sa fakt rozhodnúť...teraz čo bývame sme 5 ti pod jednou strechou a dakedy nie je kde čo dať, porozmýšľam a asi az bývam zistil či som sa rozhodla správne 🫣😁, ďakujem za radu aj tak
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od ralf364:

To už musíš vedieť ty, akú spotrebu máte v domácn…
@ralf364 áno, občas svokrovcov pošlú ale tak kačku, morku.... Pol svine nie ,😁😁, mne ide skôr o to že ta 60 cm je užšia tá ladnicka aby som tam všetko zmestila, ak to bude s mrziakom aj
Odpovedať
Profilova fotka

Odpoveď na príspevok od gabika1603:

@ralf364 áno, občas svokrovcov pošlú ale tak kač…
@gabika1603 tak treba pocitat s tym, ze asi nedelny obed v hrncoch tam nepomestis. neviem, ako doma fungujete, co potrebujete a co nepotrebujete. ale za mna je chladnicka s mraziakom taky standard. velkosti su rozne, aj na vysku aj na sirku, treba len najst, co ti bude pasovat do priestoru.
Odpovedať
Článok sa načítava...

Odpoveď na príspevok od lukino77:

@gabika1603 tak treba pocitat s tym, ze asi nedel…
@lukino77 Tiez sme takto zhanali, proste priestor nepustil a dalsie upravy to nehrozilo robit. Takze to bolo niekolko dni googlenia, hladania, ale nakoniec to nejak zapasovalo.
Odpovedať
chladnicka s mraziakom jednoznacne. ale akoze ak mas mat kde zvlast mraziak tak nech sa paci. no pride mi to neprakticke.
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od ujam:

chladnicka s mraziakom jednoznacne. ale akoze ak …
@ujam Neprakticke podla mna ani nie, praveze je to lepsie si myslim. Ale to treba mat zase na to zvlast miesto a to nie kazdy ma. Teraz ked niekto stavia, tak setri kazdy cm plochy.
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od lkass:

@ujam Neprakticke podla mna ani nie, praveze je t…
@lkass to mas veru pravdu, kedysi boli tie domy velke, stavali sa pre viacej generacii, viac izieb, viac priestoru, tiez sme mali takto, ze bola chladnicka v kuchyni a v komore mrazak, predtym dokonca este jeden v garazi.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?