Pomoc - z dvoch izieb chceme tri

Profilova fotka
Dobrý večer, o mesiac sa sťahujeme do domu, avšak má len 3 izby. Jednu z nich si z manželom poriešime ako obývačko-spálňu a dve izby by som chcela prerobiť na tri, keďže máme tri deti, ktoré už chcú mať ,,svoj kútik,,. Vedeli by ste mi pomôcť, ako by sa to dalo? Prikladám aj náčrt, ide o 2. a 3. izbu....ďakujem vopred za návrhy.
Odpovedať
Profilova fotka
Tú tretiu by som aj vedela, ale tú druhú prechodnú, netuším ..
Odpovedať
Profilova fotka
Teraz vyzerá takto. Z miesta, odkial sa fotí, sú vchodové dvere. Túto izby by mal syn.
Odpovedať
Profilova fotka
Ta priecka medzi 2 a 3 je nosna?
Odpovedať
Profilova fotka
@wyrky fúha netuším. Fakt. My tam ešte nebývame, ale už máme zmluvu o b.z. A je to dôležité? Vybúraním by sa to bejak vyriešilo?
Odpovedať
@livka299 je to hrozne riesene. Tam kde su nosne priecky sa nesmie burat. Dalsia vec, ze maju tie izby priechodne :/ To nie je moc sukromne. Ja by som skor tu dvojku predelil...
Odpovedať
Profilova fotka
toto neviem ci je dobre riesenie, treba si najskor zistit ktore priecky su nosne a na zaklade toho sa rozhodnut co dalej. Uvidis potom. Ale inu vec som chcel. Snaz sa to urobit tak aby izba nebola priechodna. Spravit tam radsej mensiu chodbicku alebo cosi ;-)
Odpovedať
ako su schody urobit chodbicku aby z nej bol pristup do vsetkych troch buducich izieb, a zvysok priestoru 12x5 podelit na tri izby (ak sa da zburat priecka samozrejme)
Odpovedať
@livka299 vsetko zavisi od toho, ktore steny su nosne. V prvom rade si to pozistuj a potom ries rozdelenie izieb. Je dost mozne, ze to nebudes mat ani ako, ak tam budu nosne
Odpovedať
Hrozne zle riesene, ako celkom by ma zaujimalo, co vas k tomu viedlo top kupit. Najskor si treba prezistit, vobec ktore steny by mohli ist dole a potom az zacat dumat co a a ako
Odpovedať
@livka299 fú tak toto je fakt zvláštne riešený dom, prakticky všetky izby prechodné, to je nič, žiadne súkromie. Osobne by som asi najskôr zavolal statika aby povedal, ktoré priečky sú nosné, čo môže ísť dole a podľa toho by som prerobil celú tú zadnú časť, vlastne tie dve miestnosti, zbúral stenu deliacu a normálne na novo predelil priestor na 3 rovnaké izby s tým aby tam mali ešte chodbu, z ktorej bude mať každý svoj vstup do izby a nemuseli si chodiť jeden druhému cez izbu
Odpovedať
Vsetko zavisi od toho, ci je priecka nosna a ak ano, ako sa s nou da pracovat. A ci to ma byt riesenie na "furt", alebo casom chcete totalne menit dispoziciu. Najjednoduchsie riesenie, ak nie je priecka nosna, tak vytvorit predizbu, kvazi satnik, kde by mohli mat decka skrine, pripadne aj spolocne skrine pre rodinu.
Odpovedať
@livka299 Ak by si mala medzi 2. a 3. izbou nosnú stenu, tak by som to urobil inak - 3. izbu ako navrhuješ, z 2. izby urobiť spálňo - obývačku, ale tak, že by som posteľ schoval za nejakú čiastočnú stenu, alebo za vstavané skrine. Z 1. izby by som urobil izbu pre 1. syna.
Odpovedať
Článok sa načítava...
@livka299 Ale teraz pozerám, že ten nákres je proporčne nesprávny - tam ,kde je 6 m má byť dlhšia strana, takže to skresľuje. Treba si to nakresliť na milimetrový papier a potom plánovať. V prípade, ktorý som navrhol hore by vznikli dlhé, úzke slíže - izby s rozmermi 2,5 x 6 metrov. Lepšie by to bolo asi urobiť takto (stále za predpokladu, že steny medzi izbami sú nosné a nedá sa s nimi hýbať). Treba ale dorobiť aj jedno alebo 2 okná.: .
Odpovedať
Profilova fotka
@chrobak7 toto je asi to najloepsie riesenie, co sa da z toho bytu spravit. ianka ko neviem, takto prechodne izby to neviem cim musel ten samotny byt ohurit pri kupe
Odpovedať
@chrobak7 si to dobre vymyslel, takto budu mat fakt aj sukromie ty kokos, dobre fakt @livka299 co vas stal ten barak? co je na nom take, ze ste ho kupili napriek spatnemu rieseniu izieb?
Odpovedať
Profilova fotka
@chrobak7 toto má zmysel, čo si dal, v tom vidím aj hlavu aj pätu ;-) A myslím, že aj je to jedno jediné možné riešenie, teda rozumné ;-)
Odpovedať
@jano66 Jasné, že to treba presne preklesliť podľa skutočných rozmerov, vymerať, dorobiť tie okná, ale z toho pôvodného pôdorysu sa veľa vykúzliť nedá.
Odpovedať
Profilova fotka
@livka299 absolútne súhlasím s @chrobak7. Radšej sa fakt chvíľu potlacte v jednej izbe a zvyšok rozumne prerobte. Iste to za to stojí. @leopapech niekedy prídu v živote situácie keď musíš riešiť a brat čokoľvek... Ono co ta nezabije ta posilní a po rokoch sa len človek čuduje co všetko dokázal prežiť a zvládnuť.
Odpovedať
Profilova fotka
@chrobak7 nedá nedá, osobne by som niečo takéto ani nekupoval, keď sa tam nedá veľa vymyslieť. To bude zakaždým nejaký kompromis, ale tak keď inak sa nedá tak čo spravíš.
Odpovedať
Profilova fotka
Ahojte, všetci ste úžastní. Všetko už mám zretelnejšie a nejaká predstava tam už je. Čo sa týka domčeka, ohúril ma, nakoľko ešte som v dome nikdy nebývala.... 😀 =-) V tejto lokalite, kam sa chceme presťahovať, bol tento ,,najschopnejší,, z tých, z ktorých si môžeme dovoliť. Tá dispozícia domu viem, že je dosť zlá, ale myslím, že sa to bude dať. Vďaka Vašim radám.
Odpovedať
Profilova fotka
@matej_r @dalaj tú dvojku nejak spácham tak, aby bola aj izbička aj trochu priestoru, lebo zas nechcem v dome chodbičku :-. @kvetinka_17 toto je na tej druhej izbe nevýhoda, že z jednej strany sú vchodové dvere, z druhej dvere do tretej izby a z tretej strany schody do 1. izby :-S @frantisekbako presne o to ide aj mne. Ale keďže veľa možností tam nieje z vyššie uvedeného dôvodu, vidím to len na chodbičku.... @chrobak7 pekne premyslené, veľmi si vážim ochotu, lenže v tej druhej izbe sú vchodové dvere. Takže tam nepasuje ani tá posteľ ani tá druhá varianta. Preto chcem riešiť tie zadné izby, aby decká mali to ,,svoje,, a boli pri sebe.... @gurmanka no nejak takto to chcem, len ste zabudli na vchodové dvere v 2. izbe. Tym sa všetko mení....
Odpovedať
Profilova fotka
Inak domček je krásny, aj ta dispozícia, keď to prerobíme možno to viznie celkom fajn. Ja si myslím, ze tých cca 15 m2 na súkromíčko deckam stací. Inak ja som špekulovala aj s nadstavbou, čisto len pre decká, ale odrádzaju ma, nakoľko je tam nová strecha, že by musela ist dole a tym sa cena ovela navysi....
Odpovedať
Profilova fotka
@livka299 ako tak nie je to moc pre tie decka, no tak si zvyknu nejak a bude. S tou nadstavbou, do buducna, by to bolo isto dobre riesenie, no verim, ze sa vam ted do toho moc nechce
Odpovedať
@livka299 Aha, som si myslel, že to je okno a nie dvere. Nákres bol veľmi nejasný. Prekresli to s presnými rozmermi v nejakej mierke a zakresli presne dvere aj všetky okná.
Odpovedať
@livka299 Lebo z toho pôvodného nákresu to vyzerá, že izba č. 1 nemá žiadne okná a na fotke má ten dom pekne veľa okien. A potrebujete vôbec tie dvere v 2. izbe? Načo sú vám 2 vstupy, pokiaľ ti to bráni v rozumnom usporiadaní domu? Prerob tie dvere na okno a bude to v pohode. A v tej kuchyni môžeš spraviť za dverami aj zádverie. Keď na tým rozmýšľam dlhšie, tak by sa z toho dalo veľa spraviť. Len by to chcelo presný pôdorys s označením nosných stien a presne zadefinovať, čo potrebuješ.
Odpovedať
@livka299 špekulovať s podkrovím podľa mňa neni na mieste, to by boli zbytočne vyhodené peniaze, keď je to takto. Vyriešite to aby dobre bolo toho sa neboj ;-)
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?