Stavba RD pri centre mesta, vytvorenie bytu v RD na podnájom

Ahojte, prosím o radu. S manželom by sme chceli stavať RD v blízkosti centra mesta. Bude poschodový, kedže pozemok nie je veľký. Zvažujeme však vytvorenie samostatnej bytovej jednotky (1-2 izbovy byt) na účel podnájmu. Podnájomník by mal samostatný vchod, oplotený priestor. Je to dobrý nápad? Rátame s tým že takýmto spôsobom by nám prenájom pomáhal splácať úver, ktorý by sme však dokázali splácať aj bez podnájomníka. Prosím o nápady a postrehy Vopred ďakujem za príspevky.
Odpovedať
My sme nad tym uvazovali, nakoniec sme to zamietli. Pozemok maly, chceme mat dom pre seba, museli by byt samostatne merace, vstupne investicie...atd.
Odpovedať
Ďakujem za pripomienku
Odpovedať
Profilova fotka
@monday03 Ešte by záležalo aj na meste ak by sa zisk s takého bývania pohyboval na úrovni stovky alebo dvoch neviem či by mi to stálo za zvýšené náklady pri stavbe a problémy pri prenajímaní. Asi by som si nechal predsa len ten dom pre seba, veď pre to sa ľudia sťahujú z bytov aby mali svoje súkromie.
Odpovedať
@monday03 no neviem či by strata súkromia stála za to,potom sa musíš prihlásiť na DU a platiť dane,potom sa musíš prihlásiť na mest.úrad a za tie m2 čo budeš prenajímať budeš platiť viac e ako za dom v ktorom budeš bývať,myslím to tak že je rozdiel medzi platbou za dom a prenájom ,potom prihlásiť nájomníkov buď na prech,alebo tr,pobyt,zase smeti prihlásiť...........ešte musíš mať podružné merače,plyn,elekt,voda a neviem to presne či by to nebolo viac tieto platby kedže je to prenájom.
Odpovedať
Je to jednoznačne dobrý nápad. Inak ak máte záujem, môžme vám celú stavbu zrealizovať v slušnom čase a za normálnu -neprehnanú cenu.
Odpovedať
@martosko Taký oddelený bytík sa vždy hodí. Veď nik nevraví že doživotne ho musí prenajímať. Môže si ho upraviť na malinký obchod,trafiku,kadernícky salón......všetko je o tvorivosti :)
Odpovedať
Ceny podnájmu v blizkosti centra mesta príklad: pre jednotlivca 200-250€/mes. , pre dve slusne (pracujuce ) studentky 350€/mes. To vám vezme okamzite každý.
Odpovedať
Dobrý deň, ďakujem za reakcie. Prípojky a byrokracia s prenajímaním pre nás nepredstavuje až taký problém, kedže máme s prenajímaním skúsenosti. Strata súkromia, to bude už výzva pre projektanta, ktorý nám bude navrhovať dom, aby prišiel s prevratným riešením. Máme niekoľko nápadov, no hlavné slovo bude mať projektant. Veď je známych mnoho stavieb, ktoré sa navonok zdali nemožné a dnes plnia svoju funkciu. Dom sa bude nachádzať blízko centra Košíc, tam je slušný dopyt po podnájme. Na západe je bežné, že majitelia prenajímajú časť domu, delia sa o kuchyňu, kúpeľňu, v lepšom prípade majú prístavby. Sme konzervatívnejší ešte v takýchto riešeniach, čo netvrdím, že je zle. Snažím sa zvažovať všetky pre a proti. Ešte len zvažujeme, nič nie je definitívne. kvalita_a_spokojnost kazdopadne môžete nám nechať email a pri určovaní cenových ponúk za realizáciu projektu Vás budeme kontaktovať, ďakujem.
Odpovedať
@monday03 Schvaľujem, je to dobrý nápad, keď vyrastú detí, tak majú samostatné bývaničko. :)
Odpovedať
Príspevok bol zmazaný adminom, lebo nespĺňal Pravidlá prispievania do fóra.
@monday03 nesus@centrum.sk
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?