Názor na dispozíciu a dvere

Ahojte strechari, niesom si istá našou dispozíciou, ti co mate podobnú, takúto jednoduchú, dobre sa tam býva? Nieje to moc jednoduché a nudné len ta jedna chodba? Akosi som dostala strach postaviť to, že keď k nám niekto príde, tak si povie ze...nic moc, keďže sú všelijaké zaujímavejšie riesenia. Skúsite mi to vašim ockom okomentovať ten náš dom. A ďalšia otázka, kde je lepšie podľa vás umiestniť dvere do izieb, úplne v rohu alebo v strede radšej...napadlo ma totiž co sa lepšie potom zariaďuje nábytkom. Niesom si istá ci budu tie detské pekne, v jednej vstavaná skriňa až po strop hneď za dverami....ci to bude vôbec pekne vyzerať v reáli. Ďakujem za postrehy
Odpovedať
Ahoj, my máme presne takú dlžku domu len o 1m sirší. Mne sa to páci. Len ja mám obyvačku a kuchynu uzavretu. Pre nás praktickejšie. :-)
Odpovedať
@dafu áno presne toho sa bojím ze všetok hluk v celom dome, iste by som tam aj ja dala dvere, nieje všetko zakreslene tak ako to plánujeme. Ale celkovo som sa zľakla toho projektu, muž je spokojný, že v jednoduchosti je krása, ale ja vymýšľam, niesom si istá, atď
Odpovedať
@bubu1986 myslim si, ze ten dom je dobry. Krasna velka kuchyna, izby primerane velke, logicky oddelena denna a nocna cast. Len jednej veci nerozumiem. Stavias pre seba, svoju rodinu aby sa vam tam dobre a pohodlne zilo alebo stavias nieco co maju cudzi ludia obdivovat a maju z toho padnut do kolien? Ked to druhe, tak myslim, ze treba ist do uplne ineho rozpoctu a projektu...
Odpovedať
@zita19 pomáhajú mi názory iných, lebo ja som celkovo nerozhodna, mne keď ukážu dve veci tak to je koniec. Joj no to zas tak nie ze aby cudzí padali do kolien, a aby to bol taky mega moderný predražený dom atd, to niee, ale bývame vo veľkom dome s rodičmi, kde mame kopec miesta ale každý nás ma za nemožných že si nevieme postaviť, tak sme sa po pár rokoch rozhodli ze postavíme...no a teraz prídu do nového tiii múdri bratranci a povedia ze....ooniicoom :-D. Ale nie nejde o to,... manželovi sa paci jednoduchosť a mne zas trosku zaujímavsie niečo. Ale potom ma to finančne zmohlo že treba čo najrozumnejsie, ved nemôžme vyskakovat, tak som súhlasila s týmto jednoduchým, ale AHAA aj tak ma to dobehlo a neviem ci som spokojná, tak som si chcela len tak prečítať co si myslia ľudia o tom domčeku :-) ci je to pekne alebo je krajšia iná dispozícia. Ja viem sto ľudí sto chutí, ale aj tak si rada prečítam.
Odpovedať
@bubu1986 joj to mas potom zo sebou tazke. Nie preto, ze sa nevies rozhodnut, ale ze ta trapia nazory bratrancov, sesternic, ocoveho kona brata, susedy o tri ulice dalej... Nad toto sa treba povzniest a vygumovat zo zivota. Premudrelych reci zavistlivych blbcov, ktori su vo svojej podstate nespokojni so sebou, tak sa potrebuju utvrdit, ze druhi su na tom horsie sa clovek napocuva, ale treba ich pustat jednym uchom dnu, druhym von. Moj zivot, moja rodina, moje peniaze moj dom. Ci sa vam paci ci nepaci je vas do toho trt makovy, ja si spravim ako mne vyhovuje :-p Zacni to hned rano trenovat, napis si na chladnicku. Za pol roka to uz budes mat zazrate pod kozou ;-)
Odpovedať
Sikovny projekt, co sa tyka dispozicie vnutorneho rozmiestnenia, len ten vchod vo vyklenku by som zarovnal, zbytocne rohy a kuty na obvodovom murive. Ta terasa sa este da, ale ten vchod by som zrovnal.
Odpovedať
@zita19 :-D niee toto niee :-D to niesom natom tak zle 8-) to bolo len na okraj ti bratranci, inak mi vôbec žili netrhaju. To JA neviem ci som spokojná, bola som, ale ako sa to blíži tak prišla neistota. Ze predsa som si mohla dačo zaujímavejšie,lebo ma to už nejak z papiera omrzelo, viem ze je prakticky a nič mu nechýba a predsa ma už po chvíľke ta jednoduchosť omrzela. Tak som sa trosku prestala tešiť nato a už by som zas vymýšľala dačo nove.
Odpovedať
@milos35 no to je nárocky zapustený vchod aby sme nemuseli robiť dvojitú strechu alebo prístavovat striešku. Hoci radšej by som to miesto vnútri využila, no je to takto a cele to bude pod jednoduchou obdlznikovou strechou, bude väznikova takze sa dalo urobiť to, že kuchyňa je roztiahnuta do dĺžky a teda nebude strecha ponad nou prečnievat toľko co inde
Odpovedať
@bubu1986 tak potom je to dobre :-D
Odpovedať
@bubu1986 to znie podla mna omnoho lepsie
Odpovedať
Profilova fotka
velmi rozumne rozmiestnenie, netreba sa nechat spochybnit bratrancami. Byvat tam budes ty so svojou rodinou.
Odpovedať
@bubu1986 Ahoj. my máme dost podobný pôdorys len kuchynu s obývačkou máme vymenené (skúsim sem hodiť pôdorys ak nájdem). Neviem ako ste na svetové strany. Ja osobne by som vchod do spajze zabudovala do ako keby skrín kuchyne a na roh by som dala este dlhú kuchynskú skrinu aelbo niečo na poličkový spôsob - zmenšila by sa ti tým špajza ale podľa mňa tú stenu špajze máš dosť dlh/ :) jediné, čo mi asi tak prekáža je jedálenský stô na druhej strane izby až za krbom...ale komín máte tam kde je s tým sa už nedá pohnúť.
Odpovedať
Článok sa načítava...
@bubu1986 kamarátka ma veľmi podobný projekt, už bývajú, bola som pozrieť a mne sa ten dom veľmi páči.. oproti vášmu sú tam nejaké zmeny, majú klasický obdĺžnikový dom.. naľavo od vchodu to majú tak isto riešené, nemajú šatník v izbe, ale v Tom vyklenku sú vstavané skrine v jednej aj v druhej detskej izbe, a spalnu majú tam kde máte izbu 1.09 stena za dverami je rovná a po celej dĺžke vstavaná skriňa. Kúpeľňu majú tak isto aj zariadenu ako máte vy v projekte... Pravá časť domu je opačne, bez terasy, kuchyňu majú tam kde máte jedálenský stôl , stôl majú kde máte obývačku, a obývačku majú kde máte kuchyňu, na terasu sa im ide medzi jedálňou a kuchyňou... Technickú majú pri wc v predsieni, a špajzu majú malú bez okna pri kuchyni.. za mňa dobré riešenie toho domu.. u vás by som len zmenila tie izby, tak ako to mala kamarátka... Ale ak spánku plánujete mať tam kde je zakreslena tak to nechajte tak ako to je...mne sa viac páčia jednoduchšie domy, a nie vseliako klukate chodby s labyrintom
Odpovedať
Profilova fotka
Terasu budete mať od ulice? Ak áno, tak by som zvážila jej využitie a celý dom by som zarovnala. Kľudne by ste tým mohli zmenšiť pôdorys obyvacieho priestoru na 5m a tam kde máš teraz terasu by som urobila jedáleň. A terasu by som urobila po tej buď prestresenu len strechou alebo urobila peknú pergola.
Odpovedať
Jeej ďakujem za komentáriky, nápady a postrehy, takým správam sa teším, keďže nemám s kým o tom, môj muž pre toho sú to len múry a všetko sa mu ľúbi a nepotrebuje toľko komunikovať a vymýšľať, hlavne chce bývať. Véd aj ja ale tak staviame raz za život, neni to len tak. Kuchyňa s obývačkou je smerovana dozadu na dvor, orientácia nesedí celkom ideálne ale keď to tak vychádza tak co už. Terasa je na východ, tak nejak. Spacia časť je vpredu pozemku... do ulice... co sa mi nepáči ale nemám ju kam dat, keď proste kuchyňa s obývačkou sú top dozadu na dvor. Terasa je preto tak v tom vyklenku , lebo susedia majú zarovno obdĺžnik a hovoria ze im tam fúka a není im tam dobre,tak kvôli tomu je potiahnutá ta obývačka do dĺžky, aby aspoň kúsok terasy bol chránený. Inak som veľmi chcela terasu pozdĺž celého zadku domu,to by bola pecka, vyzerá to super. Tu niesom veľmi spokojná s veľkosťou terasy ale tak bude to potiahnuté aj kus mimo strechy. Na raňajky obedy na terase postaci a bude aj terasa mimo domu ešte. Ten jedálenský stôl veľký v obývačke, tak tam nebudeme jest, to je len taky príležitostný stôl , jest sa bude priamo v kuchyni ;-), len to nieje úplne pozakreslovane to zariadenie domu. Dosť sa bojím tej mega obývačky ci to bude pekne, prijala by som aj menšiu utulnejsiu, ale ťažko sa mi rozhodovalo, raz som chcela ten príležitostný stôl, raz nie a teda kvôli nemu je napokon obrovská ta miestnosť. Spalnu by som si uz tiež pomenila, šatníky vraj niesu dobre,zaprasene šaty vraj. Takže dala by som vstavanu skrinu pozdĺž celej steny od kupelky, a oproti posteli len komodu s telkou, keď budu decká velke a my budeme chcieť svoj program v telke pozerať :-D. Takto je to mini spálňa len na posteľ. Dá sa špekulovať do nemoty, ťažké je to vyberať dom, vedela by som pozvecsovat aj spálňu, plus pridať pracovnu, ale každý vraví aby sme nestavali moc veľký dom, že na bývanie stačí.
Odpovedať
@bubu1986 Dost dobre to je urobne, ak sa to paci vam asi uz viac nieje o com premyslat
Odpovedať
Profilova fotka
@bubu1986 Je to taká overená klasika, a takýchto domov je tu väčšina, s výnimkou že majú terasu po celej šírke domu a nie len taký výklenok. Čiže na tom naozaj nieje čo pokaziť a dá sa tu diskutovať len o nejakých drobných zmenách, rozmeroch miestností a posunoch nejakých priečok ale koncept ako taký je istota.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?