Elektrina 3x 16A na rodinný dom - kontakt na ZSD

Ahojte, ZSD nám schválili iba 3x 16A čo je veľmi málo, nemáte prosím niekto kontakt na odborných ľudí čo poradia ako postupovať? Prípadne na niekoho zo ZSD?
Odpovedať
@maria0000 bude v dome plyn? Ak áno, dá sa s 3x16A pohodlne žiť.
Odpovedať
A dovod?
Odpovedať
Veľmi málo na čo?
Odpovedať
plyn nie je, dôvod nie je podstatný a málo pre 5 člennú rodinu
Odpovedať
@maria0000 a kolko amperov si tak cca predstavujes na jedneho clena rodiny?
Odpovedať
@maria0000 tu mas kontakty na najpovolanejsich https://www.zsdis.sk/Uvod/Spolocnost/... aj ked nerozumiem co by si chcela riesit, ked ti uz raz schvalili iba 3x16A. Ziadala si 3x25A a 3X16A je max co ti mozu dat? Kontakt na Kocnera nemame! ;-) iba adresa viem ze je Leopoldov.
Odpovedať
Profilova fotka
https://www.sse.sk/chcem-zmenit-hlavn... skus pozrieť sem, pripadne si zavolat. my sme tiez menili, ale ziadost posielal nas elektrikar, tak neviem presny postup, viem, ze nam to bolo schvalene a posielali sme potom cestne prehlasenie o pripravenosti na pripojenie odberneho elektrickeho zariadenia.
Odpovedať
Zacni to riesit aj cez obec, ak je tam v UPI povolena vystavba domov a nie su tam siete (plyn) obec by mala tlacit na vacsiu kapacitu el. siete. A to este nema kazdy druhy dom elektromobil... Da sa vsak pred najvacsich zrutov elektriny (elektrokotol, tepelne cerpadlo) namontovat odlahcovacie rele, ktore to moze regulovat, aby vam nevypinalo istic. Tiez sa da cela domacnost nastavit na nizkoenergeticku. Postavit pasivny dom, aby sa nemuselo kurit takmer vôbec - maximalne vyuzit slnko, hlavne v zime. Vsetky spotrebice A+++, vsade iba ledky, inteligentne zapinanie/vypinanie svetiel... Moja skusenost je, ze pre 5 clennu rodinu a elektrokotol je aj 3x25A malo (dom nie je pasiv), hlavne ked zacnu vsetci upratovat, varit a prat v rovnakom case, pripadne ocino si v garazi majstruje a elektrokotol si prikuri a studnove cerpadlo tlakuje vodovodny system... * Nezavidim ti to. My sme mali stastie a schvalili nam navysenie z 3x25A na 3x32A - tiez to bol proces takmer na 3 mesiace, a to vsetko islo relativne hladko.
Odpovedať
@norcima ak tam nieje rezervovaná kapacita, viac jej nikto nedá...
Odpovedať
Profilova fotka
@megdesign suhlasim, my sme s tym pocitali na zaciatku, ze budeme mat tepelne cerpadlo, takze nasi elektrikari vedeli. len u nas bola chyba na zaciatku, ked este len sa robili siete, ze pani z elektrarni poradila nam laikom, ze staci napisat do ziadosti 3x25 A. a potom dodatocne, sme museli riesit ziadost o povolenie na 3x32 a platit za vymenu a opatovne preplombovanie.
Odpovedať
My sme aj chceli, ale viac nam proste neschvalili..
Odpovedať
hihihi a to este nehovorim ked pridu omietkari so strojom... ti este len budu mindzovat... ti by chceli najradsej 3x32A, C charakteristika 😄
Odpovedať
Článok sa načítava...
@maria0000 dovod je podstatny...ludia by chceli radu a skupy su na slovo...tak podla coho ti potom maju poradit, ako postupovat? Kazdy by len znamosti riesil, ale nepovie, v com je problem... o co ste ziadali, to ste dostali...ak nie je kapacita, co ti tu rady pomozu....
Odpovedať
@maria0000 ak nemáš veľmi dobrého známeho asi viac nedostaneš, no v každej obci je rezervovaná kapacita, len nie každý s nej dostane,možno pomôže starosta, tak na kúrenie či ohrev vody TC, prípadne FV , no nie je to lacné ako zo siete, dva domy kde nie je sieť sú napájané len s FV panelov na celej južnej streche a batérie a fungujú tak už pár rokov, no kúrenie len drevom
Odpovedať
Dakujem, jediny @pier si mi poradil... Nechcem vsetko riesit cez kontakty, len potrebujem niekoho ochotneho to vobec riesit. Dovod ak vas velmi zaujima je ze ostatni co maju pozemky okolo, maju zazmluvnene elektrarne.. Takze pre nas neostava kapacita. Jasne ze su moznosti navysenia. Jedna z nich je povinnost elektrarni dotiahnut tam kable do dvoch rokov co poziadame o navysenie (tvrdi elektrikar, chcela som si to overit). Dalsia moznost je ze ich tam natiahneme na vlastne naklady. Chcela som len vediet ci o tom niekto nevie viac z vlastnej skusenosti, do fotovoltaiky nepojdeme pokial to nebude nutne.
Odpovedať
@maria0000 pozor, distribučná nemá žiadnu povinnosť tam dotiahnuť káble, ako tvrdí elektrikár. Ak tam nieje rezervovaná kapacita, nič iné nezostáva, len sa s tým zmieriť, alebo na svoje náklady vybudovať.
Odpovedať
@virnik27 to myslis toto? trasu sa ti ruky, tak to nie je moc citatelne, ale zda sa mi, ze tam vidim viac ako 7A https://www.modrastrecha.sk/blog/virn...
Odpovedať
@virnik27 myslel som to v zmysle, ze TC zerie viac ako nabijacka na mobil.
Odpovedať
.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?