Čo poviete na náš projekt ? rovná strecha dvojgaráž

Dobrý deň, čo poviete na náš projekt vaše názory a skúsenosti prosím iba zmysluplné odpovede ďakujem :) Je to dvojpodlažný dom s rovnou strechou a dvojgarážou, projekt sme si kreslili sami nie je katalógový ;-)
Odpovedať
1
2
dosť zložitý, a podľa mňa je lepšie mať garáž mimo domu ale rovná strecha je super!
Odpovedať
Profilova fotka
Vyzera to pekne :) Ako nejaka pevnost na Kanarskych ostrovoch :) Ale krasne sidielko...
Odpovedať
aj pre mňa dosť komplikovaný dom, mám radšej čistejšie línie. Na mňa je tam veľa chodbičiek, rohov... Jednoducho to nepôsobí "čisto". Nepáči sa mi rozmiestnenie obývačky - mne osobne by vadilo mať sedačku chrbtom k vchodu. Dosť narúšajúce súkromie, pohodu až intimitu, ktorá je v obývačke dosť dôležitá. Celkovo tá kompozícia v obývačke je dosť chaotická a na tak veľký dom mi príde maličká. Kuchyňa celkom fajn, až na tie rôzne odskoky - chápem že tam chcete mať chladničku - ale radšej by som ju zapustil do komory, komoru zmenšil a tým zväčšil priestor kuchyne. Ďalšia vec čo ma napadla, že máte 5 x WC v dome a ani jedno z týchto WC nemá vstup z exteriéru. Čo by som ja odporúčal je rodičovskú spálňu umiestniť dole, kde máte aj welnes časť - bolo by to pohodlnejšie, praktickejšie a do budúcna to určite oceníte, že nebudete behať po schodoch. Hosťovskú izbu dajte hore. Technickú chválim, najmä za veľkosť a vstup z exteriéru. Inak je dom celkom fajn, je vidieť že ste na návrhu premýšlali, celkom chápem niektoré zámery, len by ich bolo ešte potrebné "učesať" resp. vyčistiť od zbytočných priečok, chodieb atd, aby sa stal dom "čistejším". Prajem veľa síl a štastia ... Projekt neuponáhľajte, robte na ňom čo najdlhšie, kreslite, uvažujte čo robíte denne, čo budete naozaj potrebovať, čoho sa nechcete vzdať, čoho naopak áno.. Potom treba zobrať dennú rutinu - ráno vstávate do práce, čo robíte, t.j. aké rituály máte, takto si to postupne skladajte a upravujte dom aby slúžil Vám.
Odpovedať
@sykorka75 dakujeme :-)
Odpovedať
Profilova fotka
@barb4908 Predpokladám že si to neplánujete upratovať samy 🙂. Môžem vedieť čo plánujete v miestnosti 2.06 dúfam že to bude domáce fitko keď už máte v dome wellnes
Odpovedať
@martosko tam je šatník ale možno tam bude aj nejaký ten stroj na cvičenie ;-)
Odpovedať
@barb4908 takze mate dva obrovske satniky na poschodi a dole ziadny ulozny priestor, ak dobre vidim? to nie je velmi prakticke
Odpovedať
Dom velikansky a vstup miniaturny. ziaden odkladaci priestor dolu, to si vsetky kabaty zimne veci a tasky budete nosit hore?
Odpovedať
@atlaska dolu je vstavaná vyše 2m skriňa na jednej strane a na druhej stane sú dve komody ( na topánky papuče nad nimi je lavica na sedenie a nad tým sú vešiaky na bundy v druhej polovici čo je vyše meter ) takže je tam úložného priestoru dosť nám to stačí, plus vchod sa ešte zväčšoval.
Odpovedať
@barb4908 pekná vilka, akurát by som hľadal iné riešenie vstupu aby ten čo zazvoní pri dverách nevidel až do sauny.
Odpovedať
@barb4908 lavica na sedenie takze botnik max vyska 40cm, sirka pre jedneho 50cm kolko parov topanok pre dospeleho cloveka tam das? este dazdniky, spreje, hrebene ciapky, saly, okuliare, rukavice kabelky..... Ale ak vam to staci OK.
Odpovedať
@atlaska dazdniky, spreje, hrebene ciapky, saly, okuliare, rukavice kabelky tieto vsetky veci tam nebudú! preto sú hore dva šatníky aby sa tam umiestnili ostatné veci a topánky ktoré sa aktuálne nenosia dolu budú len sezónne topánky. Celý tento vchod budeme riešit zo stolárom na mieru takže to vymylíme tak aby by to rozmerovo vyhovovalo a sedelo. Ja sa tu s vami neminim hádat vymyseli sme si to takto je to vchod na topánky, papuče a bundy na vyzutie a obutie nič iné, a áno vyhovuje nám to.
Odpovedať
Článok sa načítava...
@slavoslav sauna je daleko od vchodu asi ste si zle pozreli podorys ;-)
Odpovedať
Profilova fotka
@barb4908 Pekný... Účelný... Vymyslený... Veľkorysý... Ale aj značne okázalý... - je tam v exteriéri viacero prvkov, čo stavbu značne predražia, ale ak na to máte...(?)
Odpovedať
@barb4908 veď to, že ďaleko a cez akvárko dovidíš až do sauny od vchodu, ale sú ľudia čo sa radi predvádzajú :-)
Odpovedať
Profilova fotka
@leonardom Skôr by som si dovolil tvrdiť že nie moc vymyslený keby to bola premyslená dispozícia asi by v jednom dome nemuselo byť 8 umývadiel 5 WC, 2 pisoáre, 4 sprchy a bidet. A celá tá wellnes časť do ktorej bude vidieť z obývačky cez akvárium je vlastne veľká kúpeľňa, dnes si ľudia bežne do kúpeľní dávajú sauny a výrivky, akurát možno trochu menšie jediné čo sa do kúpeľne bežne nedáva je lehátko ale kvôli tomu by som nerobil zvláštnu miestnosť. A určite ani tie úložné priestory nie sú dobre vymyslené ak v tom hornom šatníku 2.06 neplánujú robiť nejakú šou susedom tá miestnosť je ako šatník maximálne nepraktická veď má väčšie presklenie ako spálne. Ale tu je výhoda v tom že si to majitelia navrhli sami nemôžu na nikoho nadávať. Ale okázalé to je.
Odpovedať
Profilova fotka
Podla mna dost veci, co by sa dali riesit inak a lacnejsie. Zbytocny mi pride ten pocet wc. Avsak ak mate pocit, ze to potrebujete tak je to na vas. Osobne si myslim, ze nazory inych mozu usmernit po nejakej tej praktickej stranke, ale myslim, ze najma vy samy si musite nad to sadnut a zvazit si to. Pretoze vase peniaze do domu potecu. :-)
Odpovedať
Profilova fotka
@martosko Ja som nenapísal, že je geniálny, ale stojím si za svojim názorom, že je ako veľkorysý, tak aj vymyslený... Nemôžeš všetko merať rovnakým metrom. Toto nie je ani víkendový domček, ani kempingový caravan, kde sa musíš vyhrajkať s každým cm3 úložného priestoru... A že majú 5 (slovom päť) záchodov...? A čo...? Ak na to majú.... Určite mi je 100 x milší, ako ktorýkoľvek predstaviteľ tzv. podnikateľského baroka, ako napr.:
Odpovedať
Hlavne, že sa páči vám. Kedže je už projekt urobený, tak otázka znie, aké pohnútky vás vedú to sem dávať 😎
Odpovedať
Je sice trosku komplikovanejsi ako je na slovenske pomery zvykom ale celkom sa mi paci. Paci sa mi aj rovna strecha, take sa robili kedysi, potom sa s tym prestalo a teraz to zase prichadza do mody. Neviem ci to vo mne vzbudzuje tie fotky ale pride mi to az taky plazovy dom, normalne by som si ho vedela predstavit niekde v amerike pri nejakej plazi :-D Mate to pekne vymyslene. Mne by sa velmi pacilo keby mamu takuto rovnu strechu keby sme si tam spravili taku tu "stresnu" zahradu, to by sa mi velmi pacilo
Odpovedať
@barb4908 mne osobne by vadil len pohľad z gauča do steny. Radšej by som ho otočil tak, aby bol z neho výhľad do záhrady. A ešte jeden detail: dom vyzerá luxusne a do záhrady prasnete krb z hypermarketu za 120€. Radšej by som dal vstavaný krb pod strechu terasy. Časom budete riešiť uzavretie terasy posuvným sklom a krbom by ste ju v prechodnom období pekne vyhriali
Odpovedať
@jakino ten krb tam vôbec takto nebude to tam dala pani architekta lebo iný nemala asi v programe
Odpovedať
@stowasser hold niekto sa potrebuje asi pochvalit, nemyslim si, ze by tu realne hladala radu ked na to ma profi architekta a urcite nie lacneho...
Odpovedať
Profilova fotka
Pekný domček, asi nebude najlacnejší ale tiež mi príde taký plážový ako písala nasi11. Ale vedela by som si v takom zvyknúť aj keď nemá typické čisté línie slovenských domov, 5 kúpeľní by presvedčilo :-D Jediné za čo nie som, je tá rovná strecha. Viem, že k takémuto typu domu by sa asi iná nehodila ale nemôžem im prísť na chuť :-|
Odpovedať
Profilova fotka
@marek_norway Noaa, ja by som sa tiez chvalila takym domov ;-)
Odpovedať
Profilova fotka
Inak je fakt, ze je to domisko, miestami mi pripomina nejaku polyfunkcnu budovu :-D
Odpovedať
Mne sa to paci, jedine co by mi trochu vadilo je ro male zadverie, ale kedze u nas si kazdy drzi svoje bundy aj topanky v svojej izbe, tak by to asi az taky problem nebol. Planujeme stava nieco velmi podobne, pravdepodobne este s +1 izbou, takze za mna super :-)
Odpovedať
Profilova fotka
dom vyzera paradne. Ja by som si tazko mohol nieco take dovolit, ale tak kto na to ma, tak preco nie. Velky, pekny a podla mna aj velmi dobre rozlozeny. Mozno by som len fasadu zmenil, bo takto to posobi ako nejaka kancelarksa budova. Ale to by bolo asi jedno jedine, co bysom mu vytkol. Radsej ani nechcem vediet ten rozpocet
Odpovedať
Profilova fotka
Krásny projekt! Pred samotnou realizáciou odporúčam osloviť odborníka, ktorý bude viesť samotnú výstavbu, či už ju budete realizovať svojpomocou (čo by som v tomto prípade neodporúčal) - stavebného dozora, alebo budete realizáciu vykonávať dodávateľsky, v tom prípade by ste si mali zabezpečiť technický dozor investora, aby nad takto rozsiahlou výstavbou dohliadal po odbornej stránke. Prajem veľa trpezlivosti a odhodlania pokračovať aj "ťažkých" chvíľach počas realizácie:-)
Odpovedať
@arbiter Veľmi pekne dakujeme! :) Áno mame kvalifikovaný stavebný dozor aj odborníkov :)
Odpovedať
1
2
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?