Ako orientovať kuchyňu s obývačkou?

Profilova fotka
Ahojte, prsim poraďte ohľadom vyberu projektu, pozemok je orientovany na juh, pristup zo sever-SV alebo zboku z vychodu nevieme sa rozhodnuť, či orientovať kuchynu, jedalen, obyvačku linearne od SV po juh, alebo ich orientovat do dvora, teda juh az zapad... prilozila som projekty pre lepšiu predstavu - zaujima ma len obyvacka, kuchyna, jedalen - ostatne si nemusite všímať. Ak mate niekto skusenost a byvate v niecom podobnom...veľka vďaka!!!!!!! http://www.eurolineslovakia.sk/sk/pro... http://www.eurolineslovakia.sk/sk/pro...
Odpovedať
Profilova fotka
@monikazam Ja by som obyvacku jednoznacne orientoval do dvora na juh a spojil by som to pekne s terasou. Umiestnit to na SV nie je najstastnejsie riesenie, lebo by tam bolo velmi malo slnka.
Odpovedať
@mom3 my mame obyvacku na sever, terasu na S/SZ...je to sice nestastne riesenie, ale aspon nepecie dnu......inak mame ten druhy domcek ;-)
Odpovedať
Profilova fotka
V oboch pripadoch je obyvacka do dvora na juh, skor ide o tu kuchynu - bud je pri ulici na SV alebo dole pri obyvacke - tipujem ze je to zapad ta kuchyna
Odpovedať
Profilova fotka
@mint_blossom To pecenie sa da vyriesit aj dodatocnym tienenim - zaluzie, terasa s pergolou a pod. @monikazam Ide aj o to, ci sa chces z kuchyne pozerat na ulicu alebo do dvora. :-)
Odpovedať
ja by som vchod do domu orientovala na východ, garáž-sever, tam nieje potrebné toľko svetla. Obývačka s kuchyňou na juh a aj tá izba by mala okno na západ a teda veľa slnka. Terasa vychádza na západ. Podľa mňa ideálna orientácia (prvý dom).
Odpovedať
Profilova fotka
@chalupka Zapadne slnko pripeka viac ako juzne...
Odpovedať
Profilova fotka
@chalupka az na to ze my dole nebudeme mat izbu - to bude kotolna a pracovna - ale ziadny taky projekt som nenasla, ide len o orientaciu obyvacky, kuchyne a jedalne - ostatne si prisposobime - práčovnu, kotolnu, špajzu a WC, Ja len ci mate niekto skusenost ako je to lepsie
Odpovedať
Profilova fotka
@chalupka a ta terasa to je skor juho-zapad...
Odpovedať
@monikazam máme pozemok orientovaný na S, kuchyňa bude na sever, obyvačka s jedálňou ktoré su spojené s kuchyňou sú na J a Z, bola to naša prijorita pri výbere projektu aby sme čo najviac využili slniečko ;-)
Odpovedať
Profilova fotka
@mint_blossom fakt mate ten Rustikal??? ten sa nam velmi paci... len neviem ci by nam nevacilo ze by sme nvideli na ulicu...
Odpovedať
@monikazam na vašom mieste by som dala rustikal ale zrkadlovo by som otočila tú miestnosť kde je obyvačka a kuchyňa, aby bola radšej kuchyňa na V a obyvka na J a Z, teda ak si to dobre vysvetlujem :-N
Odpovedať
@monikazam ako nevideli ulicu? Ja chodim na ulicu pozerat cez hostovsku izbu :-)
Odpovedať
Článok sa načítava...
@monikazam no veď to nevylučuje to slniečko. Juhozápad je slnečný. Ide o to, kto chce byť len v tieni, lebo slnko nemá rád, nech si vyberá skôr východ. Preto som písala, že je to len môj názor.
Odpovedať
@monikazam my mame kuchynu s obyvkou aj terasu orientovane na juh do dvora a urcite by sme nemenili. Vchod do domu mame zo severu.
Odpovedať
Profilova fotka
@gemini06 ano, konecne to niekto pochopil ako je to orientovane :) uplne najskor sme to mali tak ale potom sme sa bali, ze ci nebude v kuchyni prilis teplo... mate s tym skusenost?
Odpovedať
Profilova fotka
@stanka_s a nemate v kuchyni cez leto horuco??? a co špajza? mate ju niekde inde?
Odpovedať
Profilova fotka
@monikazam najteplejsie je juhozapad zapad-juzne slnko v lete sa ledva cez okno dostane, lebo je nad hlavou v podstate....ja by som sa priklonila k nazoru, ze obyvku orientovat za slnieckom do dvora-aj vyhlad, aj klud a kuchynu do ulice-tam to nevadi, ze je slnka menej a pri vareni mas prehlad :)
Odpovedať
Profilova fotka
osobne by som uvitala kuchynu na vychod a obyvacku ja juh :-) idealna orientacia....
Odpovedať
Profilova fotka
@kaiak dakujem za radu, take nieco som chcela pocut, lebo sa mi to stale plietlo s tym slnkom...
Odpovedať
@monikazam nad oknami je prekrytie siroke 1,2 m (na poschodi je balkon), takze to ciastocne tieni a tiez mame v izbach na oknach rolety. V kuchyni aj obyvke je aj v lete prijemne, aj v horucavach je tam 22-23 stupov, samozrejme ak su zatvorene okna. Spajz mame z chodby.
Odpovedať
Profilova fotka
@stanka_s stanka nemas nejake fotecky toho vasho byvanie?
Odpovedať
@monikazam ja som mala podmienku mat kuchynu na vychod, aby mi tam slnko svietilo rano, je to podla mna super orientacia, clovek sa ide naranajkovat a pripravit ranajky ci desiatu detom a krasne mu pritom svieti ranne slniecko do okien, hned je lepsia nalada.
Odpovedať
@monikazam nie nemam :-|
Odpovedať
Profilova fotka
@stanka_s skoda :-( a nechce sa ti nejake urobit :-D
Odpovedať
@monikazam najskor zajtra, som mimo domu ;-)
Odpovedať
Profilova fotka
to uplne staci!!!! veeeelka vdaka!!!!!!
Odpovedať
Profilova fotka
@gemini06 Dakujem vsetkym za rady, velmi ste mi pomhli ozrejmit si to vsetko, zda sa ze to bude ten Rustikal ale zrkadlovo :) Jaj uz sa tesim!!!!!!!!!!
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 8 rokoch
@stanka_s prosím vás, nemáte niekde pôdorys? 🙂 Riešim tuto situáciu - neviem kam umiestnit kuchynu s jedalnou a obyvackou, vchod budeme mať zo severu a pozemok je orientovany na juznu stranu 🙂
Odpovedať
@monikazam tak ste sa na 100% teda rozhodli?
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?