Skrytá vada

Dobrý deň, kúpili sme rodinný dom, novostavbu a po 9 mesiacoch bývania nám začala vlhnúť stena v miestach vodovodnej prípojky až to prerástlo do rozmerov aké sú na fotkách. Samozrejme riešené cez developera, prišli a opravili nejaké tie spoje v tesneniach v miestach kde sú madlá na prepínanie okruhov v dome. Prišla nám za 9 mesiacov spotreby vody faktúra cez 400€. Úvahy developera sú také, že si trebalo dať namontovať regulátor tlaku vody, to samozrejme nebolo povedané vtedy keď sa dom preberal až teraz je to vraj nutné namontovať. Čo by ste robili v tejto situácii? Dali by ste to preplatiť developerovi? Stav na fotkách je po ich oprave.
Odpovedať
krasne je urezana paka na tom ventile :D boli majstri? boli! teraz riesis co - to, ze mas niekde v stene/podlahe/pod doskou hektoliter vody ktoru odtial len tak lahko nedostanes? alebo ta viac trapi ten nedoplatok?
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od marekjahoda:

krasne je urezana paka na tom ventile :D boli maj…
@marekjahoda ked mas v ruke flexu a kluc desinu dakde v aute...
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od marekjahoda:

krasne je urezana paka na tom ventile :D boli maj…
@marekjahoda Kopa vecí je sfušovaná, to nie je len toto, sú tam ďalšie veci. Dom je ešte 1,5 roka v záruke. Ako by ste to riešili?
Odpovedať
Profilova fotka
@92lukas92 naco si kupoval, ked je to sfusovane. bud ries zaruku, alebo sa sud, inej cesty niet.
Odpovedať
Dá sa nejak zistiť množstvo vody, ktoré uniklo nevedno kam? Nejaké kamery atď. ako to nechať vyschnúť? Aké následky hrozia? Pri prepočte uniklo nejakých 95m3 vody. Za cca 2 týždne.
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od 92lukas92:

Dá sa nejak zistiť množstvo vody, ktoré uniklo ne…
@92lukas92 Ako prvé by som volal do poisťovne...
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od 92lukas92:

Dá sa nejak zistiť množstvo vody, ktoré uniklo ne…
@92lukas92 Dá sa urobiť sonda do podlahy (až na podkladový betón) a tak zistiť, či je voda pod podlahou. Predpokladám, že áno - aspoň časť z tých 95 kubíkov tam jednoducho musí byť. Existujú firmy, ktoré sa sušením pri podobných haváriách zaoberajú - dajú sa nájsť cez Google. Následky môžu byť rôzne. Od žiadnych až po plesnivé steny, poškodené podlahy, zničený vstavaný nábytok...
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od 92lukas92:

Dobrý deň, kúpili sme rodinný dom, novostavbu a p…
@92lukas92 čo si sám neurobíš........ Stále sa mi tá pravda potvrdzuje.... Vždy je to tak.. Ked si to robíš pre seba, tak bud to robíš sám, alebo stojíš pri majstrovi a sleduješ, pýtaš sa, kontroluješ.. Ked to robíš na kšeft, tak srať na to, ved to schová dlažba, omietka, ved to chvíľku vydrží a potom sa ma to už netýka... No nevydržalo dostatočne dlho, aby pretiekla záruka.. Nečakaj, že je to jediná vada.. Bude ich viac. Ved to bolo na kšeft. No a k oprave, niekedy je komplikovanejšia a drahšia, ako samotná realizácia. Kde uteká voda, tam je treba dostať sa ku závade a nezriedka aj búracím kladivom, zbíjačkou, alebo rezačkou na beton... Veľa šťastia!
Odpovedať
@92lukas92 si si isty, ze to uniklo vramci domu? Lebo ked si predstavis 100 IBC kontajnerov, alebo dve izby 5m x 5m naplnene na 2metre. To mi pride objem, ktory len tak neschovas... Dalsia vec 4,7 l/min musi byt aj pocut...
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od minoo:

@92lukas92 si si isty, ze to uniklo vramci domu? …
@minoo nepočuť.. ked je to v zemi. Sám som riešil niečo podobné u strýka. Mokrý stredový nosný múr domu, Neviem ako dlho, lebo z jednej strany kuchynský kredenc, z druhej vešiaková stena. Ani som sa nesnažil nájsť, kde to je. Z pivnice som urobil nový vrt do kúpelne, prepchal hlinoplastovú trubku a dopojil vodu inou cestou. A tiež prerobil v kúpelni pripojenie a zablendoval deravú časť. Faktúra za vodu 420€. Ktovie, ako dlho to tam už tieklo, kým si všimol, že má v dome podozrivo vlhko..
Odpovedať
Situáciu zhoršovalo aj to, že je to v technickej miestnosti a stena kde sú rozvody susedí so vstavanou skriňou kde sme mali veci, čiže kým sme to neodpratali ani sme o tom nevedeli. Zvuky tečúcej vody počuť nebolo a v dome kde večer je ticho by sme to registrovali určite. Jedine, čo bolo počuť bolo vtedy keď sme zapli väčší prúd vody a robilo to miestami, bol to ako keby zvuk motorového lietadla. Bolo to ale sporadické.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?