Rozdelovač podlahového kúrenia

Ahojte, vedeli by ste mi tu niekto vysvetliť napojenie rozdeľovača podlahového kúrenia ? Mám na mysli prívod a spiatočku poslal som obr. Tieto dve vetvy idú pod EPS izoláciou a smerujú na zdroj kúrenia? Kúrenie bude cez TČ split. Vnútorná jednotka sa napája z vrchnej časti. Takže bude to treba niekde vyviesť von z pod podlahy. Ide mi o to, že mám už položený eps, aj spravené stierky a kúrenár nejak pozabudol toto spraviť, a chce mi to vyviesť z boku rozdelovača a nechať to pripravené tam pre firmu ktorá bude napájať čerpadlo aj s vnútornou jednotkou. Teda znova sekať do steny, čo sa mi moc nepozdáva. Ako to máte vy ? Poprípade ako by to bolo najlepšie ? Vysekať drážky do podlahového EPS a vyviesť to v blízkosti miesta kde bude vnútorná jednotka ? ďakujem za odpoveď.
Odpovedať
Profilova fotka
1) obrazok nahraj v plnom rozliseni, napr. pouzi png alebo nejaky iny format. to co tam mas sa neda ani pozriet. odfotit treba nielen skrinu, ale aj celu situaciu 2) tie dve vetvy v mirelone su privod a odvod. kam smeruju netusime... ale ak niekde robim podlahovku, v cene je aj privod/odvod do TM
Odpovedať
Ano, mozes pripojky k rozdelovacu viest v eps - je to najjednoduchsie, ale idealne je ist najkratsou cestou ( radsej cez stenu, ako okolo). @mgx to nie je jeho fotka, on to nema napojene
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od minoo:

Ano, mozes pripojky k rozdelovacu viest v eps - j…
@minoo Ano presne tak to nie je moja fotka. To je len pri info čo konkrétne myslím. Rozdelovač a vnútroná jednotka sú umiestnené v technickej miestnosti, sú od seba vzdialené asi 2 metre, takže nebudem musieť prechádzať stenou. Kúrenár mi chce tento odvod a prívod pripraviť z boku rozdelovača a vysekať do steny a pripraviť to pre napojenie na vnútronú jednotku. Lenže stala sa taká vec, že stierky už mám hotové a nerád by som to takto riešil, teda znova sekať do steny a pod. Takže teoreticky by to bolo najjednoduchšie viesť cez eps ? Je síce už aj ten položený, ale tak dá sa vysekať doňho, podlahovka ešte nie je natiahnutá. Sú dve vrstvy eps 8cm a 7 cm. Povedzme, že by som vrchnú vrstvu dal preč a zasekal to do spodnej vrstvy a vrátil vrchnú vrstvu späť. Vyviedol by som to potom pri vnútronú jednotku kde by firma už napojila vnútronu jednotku. Mohlo by to byť takto ?
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od m_martin:

@minoo Ano presne tak to nie je moja fotka. To j…
@m_martin mohlo, akurat pouzi poriadne hruby tubolit na to potrubie...
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od minoo:

@m_martin mohlo, akurat pouzi poriadne hruby tubo…
@minoo jasné chápem. ďakujem pekne.
Odpovedať
Profilova fotka
@m_martin ak nechces supat do stierok, tak jedine EPS. je ale treba pouzit hrubu rurku, ak APEX tak 32ku. Ak med, tak staci 28ka. Kvoli prietokom... s hrubkou izolacie je to zbytocne prehanat, najlepsie kupit ALPEX ktory uz izolaciu ma. Pri TC je spad aj tak maly, kotlova voda 35 a vystup 25-28.
Odpovedať
Profilova fotka
preklep Alpex
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?