Aká je minimálna veľkosť pozemku na stavbu bungalovu?

zdravim mam moznost kupit pozemok o velkosti 547 m2. Myslite ze mi to staci na dom - bungalov s podkrovnymi izbami (dokopy priblizne 5 izieb), vstavanou garazou, troska vacsou terasou, bazenom, velkou budou pre psa s volierom:-) Jedna sa o to, ci mi tych 547 m2 staci... viem, ze su nejake normy, ktore treba dodrzat, ako napriklad to, ze z kazdej strany domu treba nechat urcite volne miesto. Aky mate na to nazor vy skusenejsi?
Odpovedať
Profilova fotka
547m2 - mozes to mat ako cca 10 x 54 alebo aj 20x27 - teda zavisi to od rozmeru, orientacie svetovych stran, ako by si na to umiestnil dom a pod... takze 20x27 v celku staci ked na to das dom 14x12 metrov... Osobne som za trochu vacsi pozemok - aspon 7 arov - a kazdy rozmer aspon nas 20 m.
Odpovedať
priblizne ako sme si to ratali, tak malo by nam ostat zhruba 100 m2 volneho priestoru za domom, t.j. na bazen, buda s volierom a nejakou peknou drevenou hojdackou. staci podla vas taky priestor pri dome?
Odpovedať
altonet my mame presne taky pozemok,mozno o par metrov vacsi.mame to taky stvorec,dom do L-ka ten dom je na ten pozemok dost velky,je to tiez bungalov,obytne podkrovie a so vstavanou garazou. tiez sme uvazovali aj nad bazenom,ale potom sme od toho upustili.keby sme ho tam narvali este za terasu,uz by z tej zahrady zostal naozaj len maly kusok.a nechce sa nam o to starat a pravdupovediac za toho pol miliona co by stal aj s prestresenim radsej pojdem 2-3x na Maledivy. ale to uz je kazdeho vec. osobne som tiez za vacsi pozemok,ale manzel ho poriesil pred tym ako sme sa spoznali tak som spokojna s tym co mame a hotovo.a ked mas robit okolo domu,tak aj toho 5 1/2 ara sa ti zda niekedy az dost. aspon si to tam mozes krajsie vypiplat. :-)a budes mat viac casu uzivat si pohodlie na terase alebo v tom bazene.
Odpovedať
My sice mame vyse 800m2, ale pozemok je clenity a taky ten "hlavny" dvor tiez nebude nejak extra velky. Zalezi, co od domu ocakavas.. Niekomu staci 500m2, niekomu je malo aj 1000m2. A daj si pozor na tie odstupy, lebo my sme sa tiez spoliehali, ze nam susedia povolia dat blizsie k hranici a nie vsetci s tym suhlasili, tak sa nam situacia trochu skomplikovala a museli sme upravovat projekt...
Odpovedať
My máme 5á zhruba do štvorca, dom do L a stačí- ak nechceš aj kolchozníčiť, akurát celkom taká chutná záhradka pre deti tam zostala, aj tá voliera by sa vošla, aj menší bazén / a bazén možno dať skladací, veď leto netrvá celý rok/. Predtým sme mali 10á a bolo to pre pracujúcich veľa, teraz je to menej, tak budeme miesto roboty viac sedieť na terase. A deti, ak sú malé, stačí im záhradka taká aby mama na ne dovidela a ak sú väčšie, tak už nie sú na záhradke, ale na ulici s kamarátmi :-p
Odpovedať
...suhlasim so stanislavou111, na vacsej zahrade viac prace. My mame 413 m2 a to ideme stavat bungalov 8x13,75 m + samostatna garaz. Vojde sa nam aj terasa, aj hojdacka, aj mensi prenosny bazen, ktory sa na zimu schova. A este treba dodat, ze minimalna velkost pozemku asi neexistuje - znamy postavil na pozemku 170 m2 (10x17 m) a je spokojny :)
Odpovedať
No to sa musis opytat na konkretnom stavebnom urade, ci mozes stavat na 550 metroch dom a aky. vypytaj si Informaciu k funkcnemu vyuzitiu parcely. V nasej obci je min. plocha na stavbu RD 600 m2 a zastavanost povolena tusim 25% + 20% na spevnene plochy. Sirka pozemku min.18m, vymera zelene 55%.
Odpovedať
my mame 595 m2 a staviame Bungalov 567 od Euroline. Sirka pozemku je 19 m a dom ma 12,75 m. To miesto co zostalo nam bohato staci.
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 9 rokoch
Zdravím, tak som sa trocha zarazila, my ideme kupovať pozemok, ktorý bude mať 10 árov, a asi bude priveľký. Chceli sme menej, ale budú sa predávať iba v takýchto veľkostiach, ale keďže je tam dobrá cena, tak ideme do toho. A keď už budeme mať takú rozlohu okrem nejakého posedenia, bazénu, okrasnej záhradky rozmýšlam aj nad nejakými sliepočkami :) , aspoň 3-4 ks nech máme aspoň domáce vajcia, neznášem tie kupované. Chceme aj psa, nejakú mačku, a ešte uvidíme, možno budeme mať nejakú mini farmičku :)
Odpovedať
@malena: na tie sliepky sa najprv opytaj, lebo niektore obce to maju v niektorych lokalitach zakazane...
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?