Zrovnanie podlahy v tehlovom byte

Dobry den, zacali sme prerabat tehlovy byt, kde sme vsak natrafili pri burani na dost zavazny problem. A to jest, ze v skoro v kazdej miestnosti v byte je ina vyska podlahy. Kedze sme burali aj nejake priecky, potrebujeme vysku podlahy nejak dostat do jednej vysky, aby sme v byte nemuseli mat prahy. Napr. v kuchyni bola guma, ktora bola polozena na takom cervenom sajrajte, to sme vytrhali az do betonu, v uz spojenej obyvacke sa nachadzaju bukove parkety polozene na smole, ich vyska je v niektorych bodoch totozna ako vyska podlahy v kuchyni, no su miesta kde je rozdiel medzi tymito podlahami aj 3cm, proste vyjadrit sa to da asi iba slovami: "cele zle". Takto je to vlastne v celom byte. Na chodbe sa nachadza liaty beton (teraso) to by vyskou celkom vyhovovalo avsak aj to je velmi krive, na chodbe sirokej 180cm je krivy aj cez 2 cm. Uvitam kazdu jednu radu, betonovy poter ani anhydrit vsak velmi neprichadza do uvahy, myslim, ze statik by to nepovolil, kvoli vahe. Potreboval by som to zrovnat niecim cim mozem naniest vrstvu 1cm-4cm. Poter ma minimalnu hrubku 5cm, cize miestami by sa musela davat az 8cm vrstva betonu. Nieco som na internete cital o Liapore, CEMWOOD-e avsak nemam s tym vobec skusenosti a neviem ci by sa to dalo v tomto pripade pouzit a trochu sa bojim, ze by sa to mohlo "vychodit". Vdaka za odpovede.
Odpovedať
Profilova fotka
@joseph27 záleží od toho, akú nášľapnú vrstvu volíte,.pod plávajúcu podlahu nerovnosti zasypať liaporom a položiť dtd, pod dlažbu nivelačný poter, podľa hrúbky.
Odpovedať
@joseph27 nivelačné hmoty sa zvyčajne robia od 0 do 6mm a od cca 5 do 30mm, väčších hrúbok sú už potery (35 - 80, príp. 100mm). tieto hmoty môžu tvoriť podklad pre nášľapnú vrstvu podlahy. potom sú vyrovnávajúce hmoty na ktoré treba dať roznášaciu vrstvu (drevotrieskové, sadrove, príp. drevocementové dosky alebo poter) a až potom nášľapnú: ekostyrenbetón asi 50-200mm, penobetón 30-50mm, liapor(buď sypký, alebo s cementom ako ľahčený betón) v závilosti od frakcie 5 a viac mm v sypkom stave. Dúfam, že som trafil všetky hrúbky :-)
Odpovedať
podarilo sa mi pomerat rozdiely v byte, prikladam podorys so zaznacenymi rozdielmi, ako vidiet je to fakt krivolake :-| . Popisal som do miestnosti ake typy podlah by sme chceli polozit. Pri dreve este nie sme rozhodnuty, ale pravdepodobne velkoplosne parkety. Do satnika PVC. A do ostatnych miestnosti ako kupelna, chodba a cast kuchyne dlazbu.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?