Tvorba novej podlahy bez toho, aby sa zrušila stará

Chcem sa opytat, ake mate skusenosti so starou drevenou podlahou, ked ste na nu polozili plavajucu podlahu, pripadne ste ju zaliali betohom a tak ste na nu dali podlahu..po pravde, mne sa tato moznost realizacie zmeny podlahy nepaci uz len preto, ze je tato stara drevena podlaha derava, na istych miestach prezrata a pod kobercom su ulozene len kusky kartony aby ste sa niekam neprepadli...ja osobne nie som za to, aby sa na tuto otrasnu staru podlahu davalo nieco, pretoze sa bojim, zeby to ovplyvnilo vrchnu vrstvu novej podlahy...PROSIM VAS O RADU A VASE SKUSENOSTI, lebo nastavajuci manzel aj s mamou si myslia, ze je to mudre riesenie, ale ja tomu neverim uz len preto, ze vidim, v akom stave je stara podlaha...
Odpovedať
@veronika9797 Súhlasím s Vami. Staré vyhodiť a spraviť poriadne. Lebo tam treba dať zrejme aj hydroizoláciu a určite čo najviac tepelnej izolácie. Nielen mať to pekné na pohľad.
Odpovedať
Profilova fotka
Neexistuje dávať na drevennú podlahu beton.V priebehu pár rokov drevo zhnije .
Odpovedať
Profilova fotka
V žiadnom prípade nedávať na starú drevenú podlahu beton a asi ani nič iné. Ušetrené peniaze budete musieť za pár rokov aj tak investovať a na koniec to bude stáť viac, ako keby ste to teraz urobili poriadne. Drevenú podlahu preč, tepelnú izoláciu a poter. Odporúčam nie cementový, ale sadrový poter. Je pevnejší aj v menších hrúbkach a hlavne doba zretia je oveľa kratšia, ako u cementového poteru. Samozrejme, všetko je to otázka financií, ale ak sa to spraví poriadne, máte pokoj na desiatky rokov.
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 8 mesiacoch
Profilova fotka
Ahojte.. Vyssie sa riesilo nieco ine, ale tema zodpoveda mojmu problemu :-) Dozvedel som sa a nieco aj precital o nalepeni novej dlazby na staru, proste ze stara nemusi byt vysekana co by susedia sice prezili, ale ich pohlady by urcite neboli kamaratske :-( A moja otazka - je nato potrebne nejake zdrsnenie starej dlazby, mozno nejaky nater, flexibilne lepidlo a sparovacka, alebo aj nieco ine?? Dakujem za odpovede.
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 4 mesiacoch
@barbarosa hmm, tak to by zaujimalo aj mna :)
Odpovedať
Profilova fotka
zalezi od toho aka ta stara podlaha. je. ak je rovna zdrava a sucha preco nie. samozrejme oddelit podlozkou koli krocajovemu hluku. pokial je kriva, poskodi sa plavacka. popraskaju spoje.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?