PVC na schody.

Ahojte. Chcel by som sa sa poradit. Potrebujem nalepit uz kupene PVC na schody, ale rad by som sa vyhol lepidlam typu TopPren alebo Chemopren z roznych dovodov. (Disperzne lepidla nie su vhodne kvoli kondenzu - nekurene schodiste.) Najviac by sa mi hodili lepiace pasky typu Jantac alebo Uzin U-Tack. Viem, ze sa nimi lepia schodove hrany alebo soklove listy. Ale ja by som tym rad nalepil cele schody PVC + hrany. Ma s tym niekto skusenosti? Ide mi hlavne o to, ci sa paska casom nezdeformuje a neodskoci, ked sa po nej dlhodobe slape, kedze zostava dlhodobo makka? Vdaka za rady.
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od naturesk:

Ahojte. Chcel by som sa sa poradit. Potrebujem n…
@naturesk Podľa mňa je možné to lepiť obojstrannou UZIN páskou, drží ako fras. Lenže mal by si ju dávať rovnako, ako keby si dával chemopren, t.j na celú plochu, aby sa PVC nevlnilo.. V tom prídpade sa lepenie dosť predraží.. Nerozumiem dôvodom, pre ktoré vylučuješ chemoprénové-toluénové lepidlá, sú na lepenie PVC ideálne..
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od zicher:

@naturesk Podľa mňa je možné to lepiť obojstranno…
Dik za odpoved. Chcem si to urobit sam, je tam mnozstvo uhlov (chce to velmi presne rezanie) a po okrajoch je marmolit, ktory nechcem zatriet lepidlom. Samozrejme, chcem to dat na celu plochu. Cena lepidla je cca 60 eur, cena pasky na celu plochu cca 120 eur, ale odpadnu mi naklady na majstra (minimalne 320 eur) a odpadne mi smrad. Za tie 60 eurove naklady navyse sa mi to oplati. Okrem toho je tam este problem s hranami, ktore pri lepeni chemoprenom po case odpadavaju. A tie pasky pouzivaju majstri prave na tie hrany. Takze paska by tam isla tak ci tak, ale v mensom mnozstve.
Odpovedať
Vie niekto poradit nejaky konkretny penetrak pod tu pasku? Skusal som nalepit len maly kusok na nivelacku a ked som to odrhol, tak isla aj povrchova vrstva z nivelacky.
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od naturesk:

Vie niekto poradit nejaky konkretny penetrak pod …
@naturesk duvilax riedený vodou 1:3. Po vychnutí vytvorí bezprašnú vrstvu, ktorá sa neolupuje, dobre na nej bude držať tá páska.
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od zicher:

@naturesk duvilax riedený vodou 1:3. Po vychnutí…
@zicher Dakujem za tip.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?