Dilatacia dlažby 80x80+veľkosť špár

Dobrý deň, chcem sa spýtať ako je potrebné, alebo či je vôbec nutné robiť dilatacnu špáru pri pokládke keramickej dlažby na anhydridový poter s podlahovým kúrením, ak bude dlažba položená v miestnosti zhruha 8x11, a aká je odporúčaná veľkosť špár pri takomto formáte dlažby. Ďakujem za odpovede.
Odpovedať
1
2
@risin555 podlahovka, anhydrid, miestnosť 9x7 m, dlažba 120x60cm, špára 2mm... Dilatacia iba po obvode miestnosti..
Odpovedať
@mistro kolko mm treba nachat na dlazbu, ked idem robit anhydrit. Poterari mi hovoria 20mm a pokladac dlazby 15mm? Hrubka dlazby bude 10mm.
Odpovedať
@originalx poterari si nejako neveria, ked ocakavaju, ze tam budes gebat centimeter lepidla na rovinu... max 15mm by som nechal.
Odpovedať
@originalx ako vraví @gashtaan, pol centi lepidla tam pôjde max...keby vynechas moc, ribilo by to nepekny detail pri HS portáli, resp. dverách.. Tiež som to nevycihal na mm presne, mám na HS portáloch asi 3mm prah, čo už...
Odpovedať
@originalx poter bude cementovy? Pokial ano asi poznaju svoju pracu a rataju s celoplosnou nivelaciou :-D Ja som si na anhydrite nechal 15mm.
Odpovedať
@gashtaan obkladac hovoril, ze da max 3mm lepidla na dlazbu 80x80cm. Ze anhydrit je rovny.
Odpovedať
@mistro ved preve koli tomu hs portalu to chcem mat presne.
Odpovedať
@rkorba anhydrit bude.
Odpovedať
@originalx ved toto, pri rovnom podklade 3mm lepidla akurat... plus 2mm pre istotu, rovinnost pod 2mm/2m nedas ani s anhydritom. A podla toho co tvrdia poterari, na tych 2mm/2m si netrufaju ani zdaleka :)
Odpovedať
@gashtaan no myslel som, ze ten anhydrit je rovnejsi. Ako mam vybrat dobreho poterara, lebo zatial tu boli taki, co som ich musel naucit odmerat vysku, lebo nevedeli odratavat a dalsi hovoril 0 vyske poteru a nie celkovej vyske podlahy. Ale ceny strielaju sakra vysoko a ani jeden nechce dat fakturu, to co je toto za doba?
Odpovedať
@originalx dohodim ti mojho ja som na 95% spokojny a budes i ty.
Odpovedať
@rkorba este mi pride haffner a jeden z pk, tak uvidim. Robili ti to transmixom? Lebo ja silo ani domiesavace nechcem. U mna 95% neni spokojnost.
Odpovedať
Článok sa načítava...
@originalx Je rovny podla toho, kto ho robi :-) Inak ako cez referencie asi nemas sancu. Dalsia vec je, ako velmi Ti vadi mala nerovnost. Pod dlazbu to spravis lepom, pod vinyl som tak ci tak musel dat vyliat nivelacku. Zohnal som na to ale uplnou nahodou machra, nebolo to lacne ale vysledok je trufnem si povedat spickovy. Poterarov som mal od PB, tiez cez referencie, spokojnost. Mali transmix.
Odpovedať
@originalx ako inac ako so silom to chces zrealizovat? Mne doviezli silo s 15t a dalsich 6t prisli dofuknut materialu. Transmix je to iste. Silo s materialom a pumpou naspodu.
Odpovedať
@rkorba transmix si dovezie vsetok material a kolko minies, tolko platis, presne ti to odvazi.
Odpovedať
@kejsix dlazbu by som si vedel aj sam perfektne nalepit, ale na kupelnu si netrufam. No ved tazko je najst fererencie na dobrych majstrov, nejak to dopadne.
Odpovedať
@originalx Ja som si kupelne robil a bavilo ma to, je to ale narocne na cas ked s tym nemas prax a taktiez naradie ked chces aby to trosku vyzeralo tak dost stoji. Ale to vies. Mna prva kupelna naucila na co si dat pozor a naopak, kedy mozem veselo faklit rychlo flexou nepresne, lebo rez bude v mieste kde aj tak silikonujem. A je fakt, ze som mal profika ktory mi vela poradil, inak by som to nedal :-|
Odpovedať
@kejsix V zime mam volno to by som sa pohral, ale teraz nemam tolko casu. Kurenie som si urobil sam a co tu boli vsetci poterari, tak sa cudovali, ze takto precizne urobene este nevideli, ze firmy to len odflaknu. Naradie by som si kupil, to je najmensi problem a nieco mam, mozno aj vsetko, len vzivote som to nerobil a ucit sa na svojej je riziko, jedine , ze by som si dal inzerat, ze robim dlazby a obklady a naucil by som sa to na cudzich domoch, tak jak to robia firmy. 😀😀 Profika jedneho mam, len ten nerobi s tymi klinkami raimondi a neviem ci mi to nedodrbe.
Odpovedať
@originalx Firmy su podla teba najhorsie zlo co tak čitam.Inak ten čo robi s leveling systemom nie je obkladač ale kutil Ja som mal na chalupe obkladača ktoremu som oznamil že mi to bude robiť.bez klinkov a do absolutnej roviny.A aj tak bolo. @gashtaan Na dlqžbu sa štandartne nechava centimeter lepidla.Totiž lepidlo sa nanaša ako na dlažbu tak na podklad.Aby potom neprišli obkladači a nezistili po premerani že nemaju prirstor.Alebo si žena vyberie hrubšiu dlažbu
Odpovedať
@mikazibanejad mam zle skusenosti s kazdou firmou. Ono ked sa tomu clovek nerozumie, tak je nadmieru spokojny, ale ja sa rozumiem skoro vsetkemu a vidim vsetky nedostatky. presno to mi povedal obkladac, ze to je pre kutilov a nie pre profikov. Ale zas to pekne vyrovna dlazbu do roviny. Ja chcem mat absolutne do roviny. Tiez si myslim, ze na dlazby by sa malo nechat 1cm na lepidlo+ dlazba, ale obkladackar hovori, ze pojde max 3mm lepidla, co sa mi nechce verit.
Odpovedať
@originalx Dobry anhydritak ti zmeria dom vyrata potrebny material, na to nahodi daku rezervu, objedna silo a co ostane mu odrataju, takze uplne to iste ;-) @mikazibanejad Centimeter lepidla neblazi. Ked pouzijes 10mm hreben, potiahnes ho pod 45 stupnovym uhlom uz mas z toho 5mm a po polozeni vytlacis vzduch. Dlazba sa natiera koli lepsiemu kontaktu ale nie na hreben, tak mi prosim ta vysvetli akym hrebenom by si chcel aplikovat lepidlo, aby si tam mal 10mm finalnu vrstvu lepidla =-)
Odpovedať
@rkorba ano? No ani jeden mi nevedel povedat konecnu cenu a ani kolko materialu tam pojde. Mam vysku od 3,5-5,5cm nad trubky. Nevedia, lebo nechcu vediet a chcu odrbat na konecnej cene. Ja si to viem vypocitat a oni to nedokazu.
Odpovedať
@rkorba Normalne, ceses velym zubom aj na podklade aj na dlazbe, do kriza. Co viem, vo vseobecnosti sa ale neodporuca robit flexklebrom vrstvu nad 5mm.
Odpovedať
@originalx Nedokazu, pretoze v praxi ta nerovnost urcite nieje linearna. Ale cenu pre pre rovnaku hrubku po celej ploche ako ponuku Ti predsa musia vediet povedat.
Odpovedať
@originalx @mikazibanejad @rkorba dlažba, a k tomu taká veľkoformátová,rektifikovana sa dá krásne zvládnuť..pokladali sme so svokrom, preto tie kliny.. neverím, že by sa s tým obkladac tak vyhral, ako my... Dostal som ponuku, kamaratsku cenu 18€\m2, zdalo sa mi to aj tak veľa...robili sme to tri dni, 1800€ usetrenych...
Odpovedať
@kejsix Niekto ma cenu pace 2,50-5€/m2 + material a ini maju zs od 12€/m2 pri hrubke 5cm + material 92-110€/tona, vsetko bez papiera a dokladu, takze ziadna zaruka. Nevedeli ani odhadom kolko by tam mohlo ist ton, tipovali 8-15ton.
Odpovedať
@mistro tiez neverim, ze by sa s tym obkladac tak vyhral ako ja, kedze som perfekcionista a nemozem pozerat na odflaknutu a hlavne rychlu pracu, cena ani netusim ako sa pohybuje.
Odpovedať
@originalx prisli 2 chlapi 2hodiny merali kreslili zapisovali a pred odchodom mi povedal vyslednu cenu za dielo, ktoru som mu potom o 2 tyzdne po zaliati vyplatil a obaja spokojny. Ale tiez som jednal so 6 anhydritakmi ;-)
Odpovedať
@rkorba a platil si tolko kolko povedali? To az 2tyzdne po si zaplatil ? Odomna chcu hned prachy. Cudne toto. Este mi pridu dvaja, tak uvidim.
Odpovedať
@mikazibanejad centimeter na lepidlo nechavas standarne mozno tak ty... realne vacsina lepidiel ani nie je urcena na hrubku nad 5mm.
Odpovedať
1
2
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?