Tieniaca siet na plot - sponky

Ahoj, pouzivate nejake speci sponky na upevnenie tieniacej siete na plot namiesto stahovacich pasiek? Umelohmotne sa lamu pravidelne po +- dvoch rokoch. Daju sa pouzit kovove pasky alebo napriklad nejake kovove spony co dlhsie vydrzia? Vdaka za rady.
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od yoboi:

Ahoj, pouzivate nejake speci sponky na upevnenie …
@yoboi Môžeš použiť kvalitnejšie pásky s UV ochranou, tie vydržia niečo dlhšie. Sú aj nerezové, ale cena 😂 a otázka, či by to nepoškodili pletivo. Takže skončíš u objednávky z Číny, kde to máš do 2 týždňov doma a za sympatickú cenu. Napr.: Shade Cloth Clips Shade Fabric Clamps Grommets For Net Mesh Cover Sunblock Fabric In Garden Backyard Greenhou https://a.aliexpress.com/_EHcBcgp Ale predajcu z Ali si nájdi akého chceš, ja som toto dal ako inšpiráciu, nie ako odporúčanie na obchodníka. Avšak 8,23€/100 ks je asi fajn cena...
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od frantisekca:

@yoboi Môžeš použiť kvalitnejšie pásky s UV ochr…
@frantisekca dakujem, tieto "klipy" som videl ale zda sa mi ze to je vhodne iba na uchytenie zvrchu a zospodu plota. Chcem siet uchytit tiez do pletiva. Takze asi ostavaju iba tie UV. Dakujem.
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od yoboi:

@frantisekca dakujem, tieto "klipy" som videl ale…
@yoboi SK pásky vydržia dlhšie, ako tieniaca sieť na plote. Pokiaľ to neuchytíš každých 30 cm v radoch max. 50 cm, tak ti vietor do 2 rokov tú sieť dotrhá.
Odpovedať
Profilova fotka
Co tak pouzit ten origo motuz k tomu a normalne to presit??? Ci som uz ozaj stara skola?
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od yoboi:

Ahoj, pouzivate nejake speci sponky na upevnenie …
@yoboi ja som to prešíval viazacím pozinkovaným drôtom asi 1,5mm. Drôt vydrží večnosť, skôr sa rozpadne samotná tkanina. Tiež som zrejme stará škola.
Odpovedať
Tiež to u nás tak bolo,že pásky boli ôk,ale tkanina pretrhnuta,tak sa urobilo ocko zase inde.No som rada,že sme sa jej už zbavili.Rokmi to aj vybledlo,tak už ani taka pekná a pevná nebola.Mali sme to ozaj roky,rokuce na plotoch až kým sa neurobili betonove ploty.Ale posluzilo to zase dosť.
Odpovedať
Odporúčam to prešiť špagátom/drôtom. Tiež som to najprv uchytával bodovo kazdych cca 30cm a vrch a sposok kazdych 5cm. Čiže naozaj husto a aj tak sa sieť cca po 5 rokoch začala trhať. Fúka u nás dosť silno, čo bude asi jeden z dôvodov. Čiže novú sieť som už prešil drôtom, mám to tak len rok ale vidím, že ani pri silnom vetre sa tá sieť až tak veľmi nenapína ako predtým
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?