WC

Mám problém s WC - keď sa splachuje, voda sa nahromadí, pomaly odteká a aj to nie všetok. Neviete mi prosím poradiť čo použiť, ak je wc takto upchaté? Ďakujem krasne
Odpovedať
Dom? Byt? Iná stavba...?
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od dedo758:

Dom? Byt? Iná stavba...?
@dedo758 byt
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od katarina9910:

Mám problém s WC - keď sa splachuje, voda sa nahr…
@katarina9910 Asi naozaj blbá otázka, ale zvon si skúšala? A poriadne zapumpovať. Potom spláchnuť, ak to nepomôže, počkať až voda odtečie a znova spláchnuť. A znova zvon. Alebo skúsiť tam vraziť drôt s háčikom na konci a riadne to prekutrať.
Odpovedať
Môže byť zapadnuté napr. tá plastová sranda na vôňu do mysi, alebo poškodená glazúra v záchode. Záchod demontovať, odpojiť odtok od hadice a pozrieť či tam dačo nieje alebo odtok je zúžený natoľko, že to treba očistiť. Stalo sa to nejako razom alebo postupne?
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od michal_dovomi:

Môže byť zapadnuté napr. tá plastová sranda na vô…
@michal_dovomi skôr to bude nejaký dlhodobý problém, som v podnájme, to wc od kedy som tu trošku horšie splachovalo - ako keby tam bol slabý tlak vody alebo čo, ale nikdy nezostala vyššia hladina vody, nie je teda nejak extrémne zvýšená, možno o 1-2cm, a aj to po pár hodinách odtečie, zvon som skúšala :/
Odpovedať
Kedy sme bývali u svokry,v byte a tam sa vecne upchaval záchod,roky,rokuce už v dobe,keď bol muž malé dieťa. Ja som skoro z toho WC vyskočila,lebo voda až hore.A tiež som mala ako dieťa skúsenosť,že v byte WC vytapalo byť.Takze fóbia z toho bola riadna. A keďže som tam žila,som muža donútila to WC prerobiť.Samozrejme,som začala ja kachličky dole a tak to muž už musel dokončiť. A pointa,že celý život bolo WC absolútnom v poriadku,ale keď boli malinký,tak najstarší nechal sviečku v šatníku a vyhoreli,našťastie sa nikomu nič nestalo ale umakart šiel dole a všetko murovali na novo a tak pan,čo muroval zamuroval aj otvor z WC bol tam kameň,alebo niečo také väčšie,že keď sa to upchalo,WC už nemalo kam tiecť. Takže môže byt aj niečo v potrubí,čo len tak ľahko nepôjde preč.
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od katarina9910:

Mám problém s WC - keď sa splachuje, voda sa nahr…
@katarina9910 Jednoznačne je v potrubí, alebo v sifone klozetu nejaká mechanická prekážka. Ak nepomôže zvon, tak treba rozobrať misu a skontrolovať pekne ručne-stručne. Predpokladám, ako tu už bolo povedané, bude tam zapadnutá tá umelohmotná kabínka lanovky na vonné guličky, alebo niečo podobné. Naberie sa na to toaleťák spolu ved viete s čím a problém je na svete.. Čáry-máry fuk nepomôže. Ale kedže sa jedn o byt, tak je to len v rámci bytu, inak by to mali v celom činžiaku a to by sa viacerí sťažovali. Stupačka bude OK. Pol hodka roboty plusmínus, ak sa neutrhnú skrutky na mise do zeme. Ak hej, čo je veľmi pravdepodobné, tak by to chcelo trošku zručného kutila, čo si vie aj s drobnou komplikáciou poradiť.
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od zicher:

@katarina9910 Jednoznačne je v potrubí, alebo v s…
@zicher nechala som pôsobiť gél na uvoľnenie odpadu a následne použila znova zvon, tak zatiaľ to funguje, uvidím dokedy 🥲ďakujem za rady
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od katarina9910:

@zicher nechala som pôsobiť gél na uvoľnenie odpa…
@katarina9910 nedá sa vám zozadu stiahnuť manžeta? Určite tam je mechanická prekážka. Ja som doma stiahla vzadu manžety z flexibilnej prípojky a tak som sa dostala k wc zozadu... Bola tam zaseknutá vôňa, presne tá guličkova.
Odpovedať
Profilova fotka
áno, zvon vyrieši väčšinu problémov so záchodom 😄 keď už neviem čo, tak použijem toto a dobre je. tak snáď vám to už nebude robiť problémy.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?