Svetlá a SDK strop - aké vybrať / montáž

Ahojte, ako ste riešili svietidlá, ktorí máte znížený strop zo sadrokartónu? Dávali ste zapustené alebo 'klasické'. Mam znížený strop v celom byte okrem obývačky v ktorej je hák na luster. Avšak v žiadnej izbe nieje viac ako 1 kábel. Je možné umiestniť zapustené svetlá keď už je strop hotový a niesu v ňom ďalšie diery/káble? Príde mi to ako práca za trest, robiť nové diery a káble, ak to je vôbec možné. Taktiež by ma zaujímalo či je nutné použiť hmoždinky alebo či si vystačím so skrutkami. Niektoré svetlá, napríklad IKEA, ani neuvádzajú použitie hmoždiniek a videl som ich aj montované bez nich. Mám obavu najmä z toho, že otvor na kábel je zbytočne veľký cca 4 cm. Viacero svietidiel čo som chcel, ma vzdialenosť medzi otvormi 8-9. Z toho hľadiska neviem ako sa SDK zachová, ak len pár centimetrov od diery dám ešte aj homždinku. Alebo mam tu dieru zatmeliť a potom dať svetlo? Vďaka za info.
Odpovedať
Profilova fotka
@milos_sk88 áno je to práca za trest, ale áno je možné normálne ponaťahovať ďalšie káble urobiť ďalšie diery a prepojiť viac svetiel na jednej vetve... do SDK napriamo vŕtať skrutku hej? ty si dospelý jedinec? na to ani nemysli... našupuj tam hmoždiny... a samozrejme nie tie plastové tvrdé lacné... ale ideálne fischer 🙂 čo je za problém s dierou? veď svetlo nemusí byť uchytené priamo cez dieru... kľudne hmoždiny navŕtaj napríklad z jednej strany vedľa diery (obe dve / jednu ak budeš dávať ikea svetlá kde sa niektoré dávajú na hák)....
Odpovedať
@zipsuliak Su nejake speci ktore preferujes? Mne osobne sa velmi pacili tieto, nakolko mi to spravi v podstate aj zavit do buducna a su relativne uzke. Len neviem ci je mozne ich upevnit aj bez tych kliestov, lebo 40e za nieco co pouzijem v podstate len 1 den a potom uz vobec, mi pride zbytocnost.
Odpovedať
@milos_sk88 pouzi tieto https://hmozdinky-natlkacie.heureka.s... a staci ti blbe kladivo a srobovak. A ano ja ich preferujem, vsetky svetla mam na ne chytene. @zipsuliak po precitani mam obavu o jedinca 😄
Odpovedať
Profilova fotka
@milos_sk88 tuto hmozdinkunpouzivam tak ze ju dam do diery a hned zatocim skrutku aby sa roztiahla a potom skrutku vytocim a prestrcim cez uchytavany predmet a zaskrutkujem. Nenavidim totiz kednposlednu ako na potvoru pretoci.
Odpovedať
@milos_sk88 o koľko je znížený ten sdk oproti pôvodnému stropu?
Odpovedať
@milos_sk88 ches dat len nejake male LED svetlo alebo klasicky luster? Vsetky tie nove prisadene LED svetla sa montuju na hmozdinky napriklad aj tie co boli vyssie spomenute. Uhytenie lustra do SDK je trochu problem, lustre byvaju tazke. Da sa to ked trafite presne CD profil.
Odpovedať
@megdesign cca 10cm @epto Luster pôjde hlavne do izby kde SDK nieje a je tam už spravený hák. Tam problém nebude, V SDK som chcel mat hlavne bodovky len moja obava je, že veľa tých bodoviek ma ten stredný 'kruh' ktorý sa upevňuje dosť malý (9cm cca), tak mam obavu čo to spraví ak dám hrubšiu hmoždinku blízko otvoru kde je kábel. Predpokladám že tam treba dodržať nejakú minimálnu vzdialenosť, jednak medzi hmoždinkami a aj od okraja. Iná možnosť je pozrieť bodovky, ktoré majú obdĺžnik prisadený, namiesto kruhu.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?