Sucha omietka SDK

Ahojte, ano su tu podobne temy o sdk na stropoch ale na stenach som nenasiel... Davam na obvodove steny tzv suchu omietku, co predstavuje lepenie SDK dosiek na stenu pouzitim na to urceneho lepidla Knauf Perlfix, lepim ich na buchty, kt su od seba vzdialene 30cm, podla navodu od vyrobcu. Otazka: myslite ze sa im nieco stane ked sa vyleje poter? podme s najhorsou variantou a predpokladajme ze bude anhydridovy... chapem ze SDK sa na stropoch poprehybaju posobenim gravitacie ale mate niekto skusenosti so stenami? resp. myslite si zeby bolo vhodne davat dosky urcene do vlhkeho prostredia? alebo biele a mozno ich napenetrovat? kazda rada/skusenost dobra, dakujem.
Odpovedať
Ten sadrokartón nepríde do styku s poterom. Dávaš tam predsa dilatačnú pásku a fóliu.
Odpovedať
@frantisekca to ano dilatacia určite bude, ide o to ze ked sa vyleje poter mala by sa uzatvoriť stavba (cca 48 hodín) aby priliš prudko/rýchlo "nevyschol", a tým uzatvorením zásadne stúpne vlhkosť ovzdušia a teda či ta zvýšena vlhkosť nezvlni alebo nejak inak nenaruši SDK dosky na stenách.
Odpovedať
Nenaruší, nezvlní.
Odpovedať
@ziadnemena bud opatrny, zeleny impregnovany vydrzi pri 100% vlhkosti 2hodiny, a 10 hodin pri 85%. vydrzi snad biely viac? 😄
Odpovedať
Ja som daval na steny SDK, ale nie na buchty pekne na ž-tku hreben. Mate steny tak krive, ze by to hrebenom neslo? Potom pri poklepani budu steny zniet duto. Problem vlhkeho prostredia a SDK v nom vyriesite tym, ze SDK az po poteri.
Odpovedať
@epto Na moje prekvapenie aj napriek buchtam je stena neporovnateľne pevnejšia ako ked sa dava SDK na konštrukciu, na poklop ano miestamy je dutejšie... Zrejme by to šlo aj hrebenom, krivosť cca 1,5 cm. Bol som na brigade počas študentskych čias v rakusku, robili sme priečky s SDK (bieleho) a poter liali až potom, stavbu po vyliati poteru neuzatvarali, kúrenie nebolo podlahové, poter bol klasicky cementový. Bol to obrovský hotel a stavebný dozor bol prítomný denne....
Odpovedať
@ziadnemena v dome mam SDK lepeny na hrebeň, ako bolo spomenuté. Lepeny až po poteri. Ak sú steny krivé tak tie buchty chápem, ale aj tak by som robil čím menšiu medzeru a rozotieral lepidlo viac na plochu. Celkovo sa to dá. V záhradnom domčeku to mam lepené na buchty, to som nerobil ja, no poter som tam robil až po SDK. Bolo tam riadne teplo a vlhko ale SDK to prežil. Tak snáď to dopadne u Teba tiež dobre. Ale ak sa dá nalep SDK až po poteri. Ak nie, tak konzultuj s realizátorom poteru to, aby bolo v dome čím kratšie vlhko. Teda napríklad na druhý deň poter polej a zakri fóliou alebo také niečo...
Odpovedať
Tiež mam na stench sdk lepeny na hreben, buchty by som nerobili. Sdk somlepil až po cementovom potere. Anhydrid by som neriskoval.
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 11 mesiacoch
Nevzniká pri novostavbe vlhkosť medzi sadrokartónom a stenou? Alebo keď je nalepený na obvodovej stene, nevznikne tam kondenz? (v zime)
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?