Exteriérové zaluzie dodatočne

Ahojte, riešili ste niekto exteriérové zaluzie dodatočne? Zrejme jediná možnosť je priznaný box. Rozmer okna 1500x1750 VxS Zeteplenie 20cm Rozmyslal som ci by to nešlo nejako vydlabat a strčiť dnu. Potrebujem len predné 3 okna tak by som sa možno pohral a fasada by podržala Predok. Len by som asi musel ísť do manualneho ovládania. Čiže: 1. Priznaný box, mánualne ovladanie 2. Priznaný box elektro 3., Vydlabat to a manual 4. Vydlabat to a elektro Elektro by sa dalo stihnúť vid foto od zástrčky na vianočné svetla a krizom Prevrtat alebo spraviť prepich a po napájať zvyšok. Mozno divná predstava. Vďaka za skúsenosti navrhy
Odpovedať
PsmS: fasada už je natiahnuta. Lepšiu foto nemám.
Odpovedať
Presne toto som chystal ja pred mesiacom,fasada natiahnuta,ale v obývačke ostalo1 okno bez vonk.žalúzie,no a až ked sa všetky stiahli dole,tak to 1okno vyzeralo také ,,chúďa"...vykradnuté. Je schované pod strechov,tak priznaný plech mi tam nevadí.Orysoval som rozmer plechu na fasadu,a vyrezal kasel.Zasietkoval,natiahol nanovo,a tie 2mm čo je kdesi nad plechom fuga mi je isto lepšie,ako zatemniť svetlosť okna o cca 14cm s boxom(...a to nevravím aká hnusoba by to bola pri pohlade zvnútra,...pohľad jak do ,,konzervy" Foto z vonku (...v čase montáže žalúzie som bol mimo SK)nemám.
Odpovedať
@truly Áno, keď vyrežeš zo zateplenia, tak vieš "utopiť" kastlíky. Keď máš 20 cm zateplenia, tak kastlíky sa tam v pohode vojdú, ešte ich aj prekryješ zvonku nejakou 3-4 cm vrstvou EPS. Horšie to bude s elektrinou - buď to prevŕtaš zvnútra a dovedieš kábel, alebo musí cez celú fasádu urobiť zárez a do neho zapustiť kábel. A keď už máš omietku, tak táto dodatočná omietka bude vidno - tam kde sa spoja. Už to nebude jednoliaty povrch.
Odpovedať
My sme si teraz dávali tiež na tri okná, kde najviac svieti slnko. Tiež takto 3 okná vedľa seba. A úplne v pohode to vizerá. Máme 15 ročný dom, takže sa dalo riešiť iba priznaný box a manuálne ovládanie.
Odpovedať
Profilova fotka
Myslim ze priznane kastliky su krajsie priznane (dal som zial skryte) a radsej vopchaj EPS prip.nieco lepsie pod ne...
Odpovedať
@radusko01 cize si vlastne vyrezal priestor na kaslik nad oknom a priznal ho. Aj to je možnosť teda. Aká hrubka je kaslika? Riešil si aj elektro? No rozmýšľal som presne aj nad tým ako to bude z vnutra no... Ono videl som aj priznané a ak dom vyzeral skôr technický tak to zle nevyzeralo len zmením okna... Zas niekde aj vstavané vyzerajú zle. Všetko podľa vzhľadu domu.. Ak by som sa to snažil vydlabat tak je vôbec možné riešiť konštrukciu uchytenie? Trafil by som vôbec tak aby som to vycenteoval aby to sadlo na bočné lišty? Ci tie vlastne dám nakoniec.... Treba pod box xps? Medzi pórobetón a kaslik? Inac mam tam tehlový preklad heluz a nad tým pórobetón tak nebol by problém tak cez uhlovy spoj návrat s akú hmozdinky a polystyren by som vyrezal odporovym drotom
Odpovedať
@chrobak7 keby som to stihol z boku a potom bokom robil prepich? Tak ako je čiara na foto?
Odpovedať
@truly priznane nie su u mňa ,,opticky"problém,ale skôr to,že výška nábalu žaluzii(=kricieho boxu)je cca na 150cm vysoke okno je 19cm,to znamena ,že ak je rám okna 8cm, tak 11cm po celej dlzke okna bude box presahovat cez sklo,a to je katastrofa. Kabeláž som riešil tak,ze od okna smerom dole 40cm mám 380V zástrčku,parapet som strhol a prevrtal som z rohu sikmo dieru do tej zástrcki,pretiahol som kábel,no a ked osádzali zalúziu tak kábel zatlačly do vyfrézovanéj drážky,a vytiahli si ho az hore k motoru. Ja som tie konzoly chytil každú na 3 ks závitovej tyče priemer6mm,na chem.kotvu. Ja by som vrták nadvaril,a presne ako pišeš,prevrtal by som to od okna k oknu!isto by som fasadu horizontálne nerozriezal Ten kaslík bol v tvare L,ale na preklad som nalepil polysterén,aj konzoly som ofúkol PurPenou. Tie vodiace lišty sa mi zdá,ze sa osádzaju ako posledné,ja som pri montáži nebol . Ja som to chytil rovno do Ytongoveho peekladu(...a to my poslali este dlhé konzoly,zbytočne som zadlabával do prekladu aby som ich utopil,aj tak som ich nakobiec rozrezal,6 cm odflexoval,a spät zvaril.) Omietku som prwrezal s diamant.malym kotúcom,a polysteren som zrezal s tou tenkou Japonskou polkou,či ako sa to volá?!?
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?