Zmena obvodového muriva z katalógového projektu

Prosím o info, má niekto skúsenosti so zmenou obvodového muriva, čo to obnáša? V projekte sme mali tehlu 38 a dali sme 44 so zachovaním vnútornej svetlosti. Autor projektu nám dá autorizačný súhlas, s tým by problém nebol. Čo všetko je nutné v projekte prekresliť? Môžu robiť na SÚ s tým problémy? Uvažujeme ešte nad zateplením, čím by sa tiež zväčšil pôdorys domu. Ďakujem za Vaše rady a skúsenosti :-)
Odpovedať
@gloria08 treba to riesit ako zmenu stavby pred dokoncenim. Preco ste dali namiesto 38 tehlu 44, ktoru chcete zaroven zateplovat? Nechapem. Lacnejsie by vas vyslo, keby ste dali namiesto 38 tehlu 30 a k tomu zateplenie, co by bolo aj lepsie. Tuto zmenu nepovazujem za najstastnejsiu.
Odpovedať
Profilova fotka
k tomu by som sa nepriznal, 6cm je bezna odchylka u neschopnych murarov a zateplenie ti nezvecsuje podorys to sa nerata, rob sa ze stavias s 38
Odpovedať
@spiderhst tých dôvodov bolo viac, prečo sme sa tak rozhodli, tak uvediem len pár... Realizátor stavby nás ako prvý presviedčal o výhodách, ľudia v mojom okolí tiež dali miesto 38 tehly 44, niektorí zateplili,iní nezateplili a spokojní. Švagor dal 44 a zateplil 6cm EPS, nič mu nevlhne, nič sa nerosí, má malé náklady a je veľmi spokojný a konečné rozhodnutie bolo, keď nám v stavebninách dali oveľa nižšiu cenu na 44 ako na 38 (mali zrovna v tom období akciu).
Odpovedať
@jblaze Mate mylne informacie, ze sa zateplenie nerata do podorysu stavby.
Odpovedať
@gloria08 ako som uviedol, riesi sa to ako zmena stavby pred dokoncenim. @jblaze odkial mate informaciu, ze sa zateplenie nerata?
Odpovedať
Profilova fotka
@spiderhst @stowasser urcite nema vplyv na zastavanu plochu a na odstupy od susedov
Odpovedať
@jblaze mozes uviest zdroj? mas overenu tuto informaciu ked to takto tvrdis? alebo sa ma niekto spolahnut len na tvoje urcite
Odpovedať
Profilova fotka
projektant a teta na stavebnom urade..a samozrejme to dava aj logiku nie? to aby ludia co maju postavene domy 2m od suseda nemohli zateplit 30 cm lebo by museli posunut dom
Odpovedať
@jblaze opakujem-mylite sa. Je znamy pripad, ked zateplenie presahovalo hranicu pozemku a arogantny stavebnik zostal prekvapeny, ked ho musel odstranit..
Odpovedať
Profilova fotka
@stowasser oki dakujem, musim si to este raz overit :)
Odpovedať
@jblaze bol by som rad a potom prosim ta informuj o vysledku
Odpovedať
@stowasser to,je sila, ked da niekto odstranit niekomu zateplenie, ktore presahuje 10-15 cm.... Co uz sumtoto za ludia.....
Odpovedať
Článok sa načítava...
@jblaze Jednoduche vysvetlenie. Ku kolaudacii sa doklada geometricke zameranie domu, geodeta nezaujima hrubka zateplenia, ale koty rohov domu.
Odpovedať
@stowasser áno, toto mi tiež povedali a tiež sa pýtali, či nemám náhodou hranicu suseda presne 2 m, lebo potom by to mohol byť problém, ale našťastie je tam viac než 2m.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?