Murovanie obvodových stien

Zdravičko, chcem sa spytat, da sa este murovat obvodove mury v okoli Nitry ? Jedna sa o porfix, ako rychlo zaschne lepidlo ? radte prosim, Dakujem
Odpovedať
Pozrite certifikat Vyhlasenie zhody...na ich stranke je ze u lepidla PORFIX by teplota pocas spracovania nemala klesnut pod 5 stupnov. Do piatku by malo byt este ako tak ale uz cez vikend hlasia cez den max. 5 stupnov a v noci mraz. Teoreticky by sa este malo dat ale spytajte sa v stavebninach. Na druhej strane povedat Vam mozu cokolvek ale ak by sa nieco stalo tak oni nenesu zodpovednost. Ale logicky ked rozmyslam by mohlo dojst k tomu, ze pri nizsej teplote lepidlo nevytvrdne tak ako ma a mozte oslabit spoje. Ak to nesuri by som pockal do marca.
Odpovedať
ahoj, tak my sme chceli takto v decembri minulého roku domurovať štíty a tak sme si nechali kúsok namiešaného lepidla ako vzorku aj cez noc, chceli sme vedieť či to bude dobre držať, teploty boli ako teraz cca 7-9 cez deň a v noci okolo 5 a menej, no a po stvrdnutí na druhý deň sa ale lepidlo úplne drolilo, nebola to pevná a tvrdá hmota ako keď sme murovali v lete ale zmenilo sa to na piesok, tak sme to nechali a začali až na jar, nechceli sme riskovať, že sa nám to celé rozsype a padne na hlavu, nie vždy to ide tak ako človek chce, a preto ja si myslím že radšej počkaj do budúceho roku.
Odpovedať
Profilova fotka
@andrej185 Dá sa ešte murovať zaschne to podľa vlhkosti tvárnice od 10 min do 1 hod.
Odpovedať
Lepidlo sa droli a nedrzi na druhy den aj pri vyssich teplotach... Na vyzretie potrebuje dlhsi cas ako cez noc...
Odpovedať
@chumo no môžem potvrdiť že sa drolil aj po dlhšom čase, teda na jar sa nám niektoré tvárnice odlepili, myslím tie ktoré sme lepili pri nižších teplotách. no a podľa toho čo píšeš, že potrebuje na vyzretie dlhší čas, tak si myslím, že už pri týchto teplotách by sa murovať nemalo, ale je to len môj názor.
Odpovedať
nerad ale musim dam na žensky nazor :D nechame to na jar, aj vence bude treba betonovat asi az 2 takze nebudeme riskovat, dakujem za vase nazory a rady
Odpovedať
@andrej185 Este vzdy mozes mat montovany :-D :-D :-D
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?