Zatekanie okolo výťahovej sachty

Ahojte, Hľadám radu pre nás panelák. Som asi jediný koho to zatiaľ trápi, možno aj tým že často chodím do pivnice a po prudkom daždi sa u nás objavuje mokrý betón ako je výťah ale ďalej to nejde. Neškodí to ničomu ani obloženie výťahu ale je tam mokro. A potom sa to vsiakne do betónu a je dobre nechápem čo to môže spôsobovať či odkvap je niekde vášmu alebo zem tak rýchlo nasiakne ale nemá z čoho keďže voda ide hneď do kanálu. 🙂
Odpovedať
@normal nedám ti radu, len povzdych. Jaj kamarát, aký som rád, že už nebývam na činžiaku!.. Tým nechcem znevažovať bývanie na čižniaku, ale večný boj so sudedmi ohľadom fajčenia na chodbe, nočných žúrok, špakov po chodbách, pivničných pubertálnych skupiniek, štekotu psov, vŕtania v každú aj nočnú hodinu, napadaného popola z cigariet a hliny z kvetináčov na napranom prádle..... koľko by som vedel pokračovať.. Inak súsim poradiť, nám šiel zvod z ríny cez stúpačku v strede činžiaku. ALe ak to máš okolo výťahovej šachty, tak podľa je problém na streche..
Odpovedať
@zicher aj nám ide odkvap cez byť, v stavanej skrini. Susedov máme poslusnych, dnu nikdy nikto nefajčil. Vŕtať, prať, búchať v noci nie. Iba z vonku cítiť dym niekto zo spodu fajčí na balkóne stále neviem čo s tým. Akurát máme jedného suseda na prízemí ktorý sa pravidelne nevie pozdraviť ide so psom a keď sa mu zdravime nič. Ešte ani s domovnickou nemá čo to do reči a bývajú vedľa seba. A suseda na vrchu prišla o manžela a keď treba odvzdnusnovat treba byť na ňu milý lebo nemá rada unáhlené požiadavky.
Odpovedať
@normal no asoň vieš, ako na nich. Ja som už nemal na to nervy. Začal som na garoznke a pomaly, každí tri roky som postupoval, jednizbák, dvojizbák, trojizbák. zakotvil som vo vlastnom dome.Uuž by som sa nikdy nechcel vrátiť na činžiak. Jedna vec je dobrý sused a socializácia, druhá vec je , že na jedného dobrého pripadajú štyria zlí. Nemám na to už nervy. Radšej si byť sám sebe pánom. Bývalí dobrí susedia z činžiaku chodia ku mne na dom na grilovačku.. Dobré vzťahy teba udržiavať.
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od normal:

Ahojte, Hľadám radu pre nás panelák. Som asi jed…
@normal Niektorým veciam z tvojho príspevku nerozumiem, ale predpokladám, že na vine bude autokorektor. Keď zateká do domu, určite to nie je v poriadku. Voda nemusí napáchať škodu, ale jeden nikdy nevie. MY určite nevieme, odkiaľ sa tá voda tam berie. Možno sú len zle zatvorené dvere na streche, čo idú z výťahovej šachty. Možno je niekde deravá strecha. Možno ... Nahlás to správcovi, najlepšie po daždi, keď je tam mokro. ALebo počas dažďa choď pozrieť, či neuvidíš niekde vodu zatekať. V jednej firme, kde som robil, raz počas intenzívneho lejaku napršalo do výťahovej šachty. Odpálilo to nejakú elektroniku výťahu a mesiac bol potom odstavený, kým servis výťahov zohnal tú súčiastku.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?