Voda vedena v zatepleni podlahy drevena chata

Ahojte, tak idem si opat po radu, riesim tu moju drevenu chatu, teraz konkretne kadial viest rozvod teplej a studenej vody. Konstrukcia stien od vnutornej strany bude 44mm drevo ->100mm mineralna vlna -> tatransky profil. Skladba podlahy z interieru 19 drevena palubovka->100mm polystyren-> cetris/OSB doska. V kupelni nebude instalcna predsien. Cize moznosti su 3: rozvod v stenach; rozvod v podlahe;priznany rozvod. Stavbar sa priklana v podlahe alebo stene, ze je to OK. Rozvod bude 1. vetva 3m a 2. vetva 2m. Ja by som to rad skryl ale skor sa mi pozdava to asi priznat a aky material rozvodov by ste volili. Vonkajsie teploty v zime mame -10/-15 a chata sa bude temperovat klimou, myslite ze ked sa to skryje do zateplenia tak to v zime nezamrzne? Dakujem
Odpovedať
@jakub199 v takej konštrukcii to nezamrzne s temperovaním, rozvody PVC schovať a izolovať násadkami, ak by to bolo hrubšie drevo44 cm tak netreba ani temperovať
Odpovedať
@duzu Vdaka, len teda ten tatransky profil je z vonkajsej strany cize by to bolo interier->44mm doska->zateplenie min. vlnou aj s rozvodom vody->tatransky profil->exterier
Odpovedať
popisana chatka bude mat velmi malu telepnu kapacitu ( "zotrvacnost" ). V pripade vypadku napajania sa pri mraze rychlo vychladi a voda zamrzne. Mozes uvazovat, aka je pravdepodobnost vypadku, ako dlho bude trvat, ci sa klima opatovne nastartuje... alebo radsej dobre premysliet, kde sa bude voda vypustat, aby to bolo jednoduche a pohodlne.
Odpovedať
@mirecmirko81 Vdaka, to je tiez pravda, aj to je celkom dobre realizovatelne, ale aj tak je otazka v com to je lepsie tahat, podlaha alebo steny.
Odpovedať
Dal by som to všetko do podlahy. Aj pri vypnutom kúrení by malo byť v podlahe teplejšie ako v stenách - ak teda bude podlaha na zemi, nie "vo vzduchu".
Odpovedať
Aby som teda upresnim tie teploty, -10/-15 je skor extrem bezne tak -5, chata bude na 10cm patkach.
Odpovedať
Profilova fotka
Vodu z trubiek vždy cca od 1/2 novembra do 1/2 apríla vypúšťame a to máme masívny zrub 300mm s vypenenými škárami a zvnútra sklennú vatu a sadrokartón ! Aj tak keď tam dlhšie nie sme, tak je vnútri -5°C. Dobre radí mirecmirko81.
Odpovedať
@kosto13 , ked vodu tak i odpad zo sifonov a všetko vytlačiť vzduchom niekde môže byť previs a zapchať
Odpovedať
@kosto13 Dakujem, jasne je to asi najmenej rizikove a zasa aj relativne jednoduche (nehovoriac o servoventile). Bude sa tam chodit vikendovo, preto aj chcem to temperovanie stale, poloha su kopanice.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?