Viessmann Vitopend 111 - zapínanie vykurovania s výrazným oneskorením

Dobrý deň, na kotli Viessmann Vitopend 111 sa vyskytol problém, ktorý sa prejavuje tým, že s oneskorením zapína vykurovanie. Tento problém sa prejavuje najmä večer, keď je väčší odber TÚV (sprchovanie, umývanie riadov, atď.). Potom, ako izbový termostat vyšle signál, aby zoplo kúrenie, tak kotol nezačne kúriť (nezapne horák na ohrev vody na vykurovanie). Tento stav trvá cca. 2 - 3 hodiny a potom to už funguje normálne (kotol opätovne hneď reaguje na termostat a kúri okamžite). Samozrejme za tie 2 - 3 hodiny sa izby v dome vychladia. Kotol má cca. 6 rokov a je pravidelne servisovaný. Doteraz tento problém nebol, ohrev TÚV aj vykurovanie bolo bezproblémové, objavil sa až v túto vykurovaciu sezónu. Kotol žiadnu chybu nevypisuje. Má niekto nápad alebo postreh čo by mohlo spôsobovať tento problém? Ďakujem za každú reakciu.
Odpovedať
@miso33333 tuto chybu sposobuje bud termostat dajte foto alebo spatny snimac vystupu vody z vymennika. Pozrite kolko je C na obrazovke ked tie 2 hodiny nezapina
Odpovedať
@gkrivanek Termostat - v dome je zónové vykurovanie so smart hlavicami a centrálnou jednotkou, ktorá je spárovaná s relé, ktoré spína kotol. Keďže vykurovanie cez deň, keď je v podstate žiadny odber TÚV, ide v poriadku, v termostate asi nebude problém. Počas tých 2 hodín kotol normálne udržiava TÚV na nastavených 55 - 60 C, akurát neprepne na ohrev vykurovacej vody. Keď konečne začne kúriť, tak začne zohrievať vodu na vykurovanie z cca. 50 C na nastavených 75 C.
Odpovedať
@miso33333 mate zaneseny vymennik TUV
Odpovedať
@gkrivanek Dakujem za radu. A pomoze precistenie alebo vymena? Viete prosim odhadnut cenu noveho na tento kotol?
Odpovedať
@miso33333 vybrat a naliat kyselinu chlorovodikovu z obchodu do vymennika. Nechat posobit 2-3 hodiny a bude z neho takmer novy. Nebat sa nerozozere ani nepolepta :)
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?