Tepelné čerpadlo Orca Duo 200 + Mitsubishi 14kw

Potrebujem zistiť bližšie info- od konkrétnych užívateľov (plusy, mínusy) ohľadom TČ Orca Duo 200/Mitsubishi 14kw . Zaujíma ma hlavne to, či dostatočne vykúri dvojpodlažný rodinný dom v zimnom období...
Odpovedať
@ajka2871 to musí byť veľký dom keď 14kw.
Odpovedať
@ajka2871 to je asi taka otazka ako ked sa spytam ja - kupim pol chleba, naje sa cela moja rodina?
Odpovedať
@ajka2871 aké má dom tepelné straty? Aký je systém vykurovania (podlahová alebo radiátory)? Je tam aj rekuperacia? TC nie je práčka aby si to mohla len tak vybrať na nete a spýtať sa na fore je to ok? Veď treba kontaktovať nejaké firmy a oni ti už sami navrhnú riešenie vhodné pre tvoj dom. Mitsubishi je dobra značka TC ale výkon sa už musí dopasovat na konkrétny dom.
Odpovedať
@jozik123 sú tam liatinové radiátory, práve preto tie obavy... Chcela som sa dozvedieť konkrétne skúsenosti ľudí v realite, ktorí TČ používajú na aspoň dva,tri roky... pretože mám skúsenosti, že pri návrhoch a ponuke je všetko ok a skutočnosť môže byť úplne iná
Odpovedať
@ajka2871 No s tymi radiatormi by som bola opatrna. TC je stavane na nizkoteplotne kurenie, my mame tento isty typ, len s podstatne mensim vykonom (cca 7 kW). Do podlahovky ok, ale tam ide voda tepla 32-33°C, co do radiatora urcite nie je dostacujuce. Ohrev TUV tiez ok. Ja som spokojna, mame ho uz skoro 4 roky. Mali sme za ten cas jednu poruchu, a sice odislo cidlo na meranie vonkajsej teploty, vymenili nam ho v ramci zaruky. Ked potrebujes 14 kW, je to pravdepodobne nezatepleny dom, straty su velke a k tomu tie liatinove radiatory....mala by som obavy, nie z vykonu, ten by mohol byt postacujuci, ale z toho, ze pri takej teplote vody v systeme kurenia tam proste bude kosa, lebo vymena tepla medzi "studenymi" radiatormi a vzduchom nebude dostatocna. Do radiatorov sa bezne pusta 60°C tepla (aj viac) voda. Toto vsetko je samozrejme len moja laicka uvaha, treba sa poradit s ludmi, ktori tomu rozumeju.
Odpovedať
Všetkým, hlavne Zuzimii ďakujem za odpovede
Odpovedať
Zaujímali by ma ešte ( u Zuzimii) mesačné náklady na elektrickú energiu. Ďakujem
Odpovedať
@ajka2871 to musite mat dom minimalne 300m2 a viac ked potrebujete 14kw TC
Odpovedať
@ajka2871 Na vlanajsie ceny nam to vychadzalo cca 60 eur mesacne.
Odpovedať
@virnik27 Ok, suhlasim, presne ako pises, ze nesmu byt velke straty a musia byt vacsie radiatory.
Odpovedať
@ajka2871 Este som zabudla napisat, ze zastavana plocha 125 stvorcov, kurime na cca 22-23 atupnov.
Odpovedať
@ajka2871 ako tu už písali, čím nižšia potrebná teplota do vykurovacieho systému tým lepšie. Liatinové radiátory preto nie sú moc vhodné pre TC, preto by som odporučil možno zvážiť ich výmenu a dal radiátory s čo najväčšou plochou. Treba to kúrenie riešiť komplexne, nie len zdroj. My máme TC tretí rok ale do podlahovky, zatiaľ sme spokojný.
Odpovedať
Článok sa načítava...
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?