Servis kondenzačny kotlov viessmann

Zdravím ľudia, chcem sa vás opýtať. Kde by som mohol kúpiť nejaké to príslušenstvo na čistenie výmenníka v kondenzačnom kotly viessmann. Dakujem za každú radu.
Odpovedať
To netuším. Ale servisák keď bol naposledy tak ho prebehol s kefou a vyfúkal stlačeným vzduchom. Ak si dobre spomínam.
Odpovedať
1. Zasahuješ do vyradeného technického zariadenia plynového. 2. Nemáš ani len osobitné oprávnenie od výrobcu Viessmann 3. Je to tvoja vec, pokiaľ je to u teba doma. Podľa mňa to nestojí za pár 10tok eur riskovať nesprávne dotiahnutie nejakých spojov, poškodenie výmenníka, nezmeriaš správne parametre spaľovania, netesnosti na plynovej armature, správne nahustenie expanzomatu a veľa, veľa ďalšieho. Čo sifon konsenzu, dymovod atď... Nie je naokolo servisák ? Ak ti nedajbože po tvojom zásahu bude unikať plyn a vybuchnúť?? Stojí to za 100 eur. Ľudia, ľudia. Iba konštatujem. Každého osobná vec.
Odpovedať
@dominik98 Čo tam chceš čistiť? Grilované muchy povysávaj, nalej pomedzi rebrá vodu - musí odtekať. Po zložení skontroluj tesnosť plynu na plynovke. Viac asi neurobíš...
Odpovedať
@miroslavmiba jasne, nechcem nahradiť servisaka. Ináč mam dobrého. Len chcem sem tam skontrolovať, lebo mal som po zimnej sezóne dosť veľa bordelu vo vymenniku. A teraz potrebujem prísť nato čo to spôsobuje. Skúšam teraz sanie z miestnosti. Keďže z komína (možno) som mal bordel.
Odpovedať
@miroslavmiba
Odpovedať
@dominik98 z exteriéru je určite kvalitnejší vzduch ako z interiéru. Vo vnútri máš veľkú prašnosť, aj relatívnu mastnotu vydýchaného vzduchu, určite menej ako 20% kyslíka.... Rozhodne nasávanie z exteriéru zachovať. Je to najlepšia voľba. Ak sa komora viacej špiny, treba skontrolovať spaliny. Možno je netesný dymovod a nasáva spaliny. Treba otravovať servisáka, nech to poriadne skontroluje a nie len kávička, metličkou a pá pá 😀😀😀
Odpovedať
@dominik98 aj horie som videl, je to normálne, keď sa to používa
Odpovedať
@miroslavmiba No vidíš to ma nenapadlo. Mne povedal či to nebude robiť vlhký plyn. Neviem no...
Odpovedať
Profilova fotka
@dominik98 toto je bezny stav KK po rocnej prevadzke. Ak chces rozdelovac, treba nieco taketo,ale nasavanie urcite z exterieru! Ak je vela priskvarkov, treba upravit rezim vykurovania tak, aby bol kondenzacny, vtedy dochadza k oplachu vymennika a priskvarky nie su. Skontroloval/vymenil by som dymovod, skontroloval kondenzaciu, nastavil rezim spalovania, kontrola sifonu. Ale tento stav je bezny, ludia to maju casto horsie (hlavne ked je kontrola vynechana alebo volaju az ked kotol nejde).
Odpovedať
@mgx kotol kondenzuje dobre. Krivku mam na 0.3. Do podlahovky ide max 33 stupňová voda.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?