Rekuperacia, krb, ventilátor a klima

Dobrý deň, ešte predtým než sa pustíme do rekuperácie rád by som sa informoval ako riešiť následujúce: 1. V dome máme predprípravu na krb ale nemáme externý prívod vzduchu (ktorý je pre rekuperáciu zrejme v krbe/ kachliach potrebný? ) Bolo by možné prívod vzduchu vyriešiť v bungalove z pôchodznej povaly pod strechou ? Prevŕtala by sa len parozábrana a sadrokarton no vzduch by prichádzal z vrchu. 2. Ako pristupovať k montáži ventilátorov na WC ? Máme objednané riešenie od geberitu s odťahom priamo z wc. Následne zápach ide do pokdrovia pod strechou. 3. Plánujeme prevažne kúriť a chladiť klimatizáciou. Nebije sa s tým ale rekuperácia ?
Odpovedať
Profilova fotka
@jakubach k bodu cislo 2. (Nemam osobnu skusenost kedze tam este so stavbou niesom ale.) vecsina rekuperacii ma moznost napojit tlacidlo boost. Cize tak riesia odtah z wc napr. Ked ide vetranie na 100% 5-10 min.
Odpovedať
Profilova fotka
@jakubach Na otázku 1je odpoveď áno. Bežne robíme takéto napojenia a fungujú bezchybne
Odpovedať
@jakubach K 1. Je potrebný. Je možné ho priviesť z povaly - ja by som ale rúru zaizoloval kvôli kondenzácii. K 3. Klimatizácia v režime kúrenia ani chladenia sa nijako s rekuperáciou biť nebude.
Odpovedať
Profilova fotka
@jakubach áno dá sa to aj takto urobiť, keď nie je iná možnosť a funguje to v pohode, viem že kamarátovi to tak robili dodatočne a nemá s tým problém. Len tiež je dobré, keď to robí niekto kto sa do toho rozumie, aby to bolo všetko urobené poriadne.
Odpovedať
@dalileos Ked uz dom stoji, tak aj toto je moznost, to je fakt, ale my sme nastastie hned pri stavbe domu vybavovali ako urobit externy privod vzduchu, aby sme to nemuseli dodatocne, kedze sme mali jasno v tom, ze krb chceme.
Odpovedať
@ifik5 tak je to najlepsie, lebo je to este v tej faze stavby, ked je este viac menej bordel, ze to tolko nevadi, ked sa to urobi a mas tym vystarane, mozes si hned dat urobit krb alebo to mas aspon ako predpripravu. Tiez kurime krbom a je to velka pomoc aj po financnej stranke
Odpovedať
@mambo11 je to, len mnohych ludi dokaze odradit to, ze ked si kupis krbovu vlozku a das si ju krbarovi obostavat, tak je to zalezitost niekolkych tisicok a to nie je kazdemu podla chuti. To viem aj proste moj svokor ten nebol stotozneny s tym, ze si to davame robit niekomu, ze si to neurobim svojpomocne obostavbu. Ale je to skoda, ked niekto k tomu tak pristupuje. Radsej sme usetrili na obyvackovej stene, ze sme novu nekupovali hned a na takychto veciach.
Odpovedať
Profilova fotka
@ifik5 ako sa dá tak si to človek dá spraviť, ale za mňa aj z finančného hľadiska bolo dobré, keď sme to naraz všetko dali na začiatku. Hlavne aby to kúrenie bolo bezpečné a na krb záruka. To je podstatné
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?