Problém s radiatorom vytrhne srobenie s reg. "Uzatváracieho" ventilu

Ahojte, dnes mi vznikol problém keďže sa ochladilo tak som znovu zapol kúrenie vypnuté bolo asi týždeň. Bol malý tlak tak som cez kotol natlakoval na1.5bar. Asi po 2 hodinách vytrhli s ventilu to srobenie, vytiekla všetka voda, zasroboval späť natlakoval dopustil vodu a znova cca po hodine to isté. Najprv ľavý a potom pravý. Neviete čo by mohlo robiť problém? Radiátor kotol? .. za odpovede ďakujem.
Odpovedať
Ono by tam, po správnosti, mal byť H-kus a nie dva spiatočkové ventily. Určite to funguje aj s nimi, len pri montáži-demontáži tam je trošku viac pnutia. Vystrelilo šróbenie - popíš to presnejšie, lebo šróbenie je hlavne tá matica tesne pod radiátorom. Tá zadná, smerom k stene, to je adaptér na Eurokonus. Ak vystrelilo vnútro ventila - to s tou drážkou na skrutkovač, tak sú dve možnosti - buď vymeníš celý ten spiatočkový ventil, resp. oba (ideálne rovno za ten H-kus) alebo to necháš tak a iba na tie jemné závity naskrutkuješ čiapočky. Ak ich nemáš, platí prvá možnosť...
Odpovedať
Vystrelilo vnútro ventila to s drážkou na 5m to letelo. Nie čiapočky tam neboli a myslíš že aj keby tam boli tie ciapocky ten tlak by vydržali tam musel byť poriadny tlak ak to vystrelilo nie ? Či sa mýlim?
Odpovedať
Tie čiapočky to spoľahlivo udržia. Ak vystrelilo vnútro, tak - mohlo byť príliš vyskrutkované (niektoré lacné ventily nemajú doraz), alebo - sa mohol vydrať závit a ten to neudrží. Ja by som ich vymenil - keď nie za H-kus, aspoň kus za kus... :-)
Odpovedať
No toho ventilu sa nikto nechytil proste len to vystrelilo oki tak ďakujem pekne vymením to hádam to bude potom už dobré. Ďakujem 😉
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?