Obmedzovač teplej vody

Helou. Včera som tu riešil bojler a pod. Dneska bojler už mam nahodeny a ide krasne tepla voda, konečne sa citime jak ľudia v 21. storoči. Žene však samozrejme, teraz pre zmenu vadi, že voda je priliš horuca. Bojler hreje na 60°C. Stale sa popali atď atď. Menej na bojleri nechcem nastavovať, lebo potom sa raz dva vyčerpe cely zasobnik. Takže moja otazka - existuje nejaky regulator, ktory sa da dodatočne "priondiť" niekde pod bateriu, aby nepustil viac teplej vody ako je žiaduce? Na vaňu viem, že existuje termostaticka bateria a asi aj dajaku v lidli kupim za 40€. Mam na mysli kuchynsku a kupelňovu bateriu. Dokopy 3. Či treba kupiť fungel nove baterie? Neexistuje take riešenie, že na ruru niečo "priondim", čo stoji 5€ a baterie by mohli ostať?
Odpovedať
Ja som toto vyriesil na byte privretim rohoveho ventilu pod drezom, obmedzi to prietok teplej vody. Ale jeden vodar mi povedal, ze to nie je idealne kvoli zivotnosti ventilu, nepamatam si presny dovod
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od arcticcode:

Helou. Včera som tu riešil bojler a pod. Dneska b…
@arcticcode Pod bojler sa da dodatočne "priondit" zmiešavací ventil a na nom sa dá nastaviť teplota vody :-)
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od arcticcode:

Helou. Včera som tu riešil bojler a pod. Dneska b…
@arcticcode bateria ma zvycajne dva privody. Na teplu a na studenu. Ak mate pakovu, staci ju nastavit na stred a nepojde celkom horuca voda. Ak bude prilis studena, je potrebne posuvat paku baterie smerom k teplej strane a zaroven kontrolovat rikou teplotu vody. Pri dosiahnuti pozadovanej teploty si zapamatajte polohu paky, popripade urobte fixkou ciaru.
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od haciendman:

Ja som toto vyriesil na byte privretim rohoveho v…
@haciendman Veľmi dobrý nápad :)
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od sp4jo:

@arcticcode Pod bojler sa da dodatočne "priondit"…
@sp4jo Vieš mi dať nejaký link na to? Pozrel by som sa a možno to by bolo super riešenie :)
Odpovedať
Profilova fotka
@arcticcode aky presne bojler za 120euro to mas? Daj link. Osobne by som zapojil bojler do serie za KK a nastavil teplotu na normalnu (tzn 55C), zaklad dohreje KK (aj ked ako pises blbne ti= kupil si lacny smejd urceny do bytovky a nie do domu, ale kludne nemusi byt problem v kotli, ale v instalacii alebo prietoku plynu = vsetko sa da odmerat) a bojler len dohreje vodu z 40-50C na 55C. To nezozerie ani vela elektriny. Ja to mam zapojene opacne, bojler je v serii prvy (predhrieva ho FVE) a KK v pripade ze nedosahuje 55C dohreje vodu v minizasobniku na 55C. Na jar-jesen je KK vypnuty uplne, bojler staci. dalsia vec, vysoka teplota vody znamena vela kamena=nutne cistit minimalne raz rocne (ked je tvrda voda aj castejsie).
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od mgx:

@arcticcode aky presne bojler za 120euro to mas? …
@mgx voda je tvrda. Bojler je ariston quadriga 100. Cistit to budem, to neni problem. Plynovy kotol uz pokladam tak, ze nema nic spolocne s vodou, ventily som zatocil. Studenu si do neho necjavam len na dopustanie okruhu 🤪
Odpovedať
Profilova fotka

Odpoveď na príspevok od epto:

@arcticcode bateria ma zvycajne dva privody. Na t…
@epto 😂😂😂
Odpovedať
máme ku plynovému kotlu 120 l zásobník nastavený na 52 st. a stačí aj na osprchovanie 3 lidi , bez problémov, jasné že pri elektrike dohrev trvá dlhšie, ale všetko sa reguluje bez ohľadu na výstupnú teplotu z bojlera na batérii ku sprche či umývadlu, ak by to vadilo kvôli malým deťom , tak pochopím ....
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od mgx:

@arcticcode aky presne bojler za 120euro to mas? …
@mgx JAsne, však hrdina, čo tu bol na ten kotol kukať, ohejtoval všetko od plynovej rurky až po komin. Všetko nahovno. Vratane toho, že nevidel v stene chraničku rurky. Asi keby tam ta chranička bola, ta by kotol šiel bez problemov :D Akože, všetkemu by som veril. Ak by to haprovalo od prveho spustenia. Ale nie tak, že pol roka mi to ide a zrazu nejde. A debko bude hľadať chybu vo všetkom, ale aby aspoň raz pustil teplu vodu, to ne! Ale serem už na to. Teplu vodu mam. Neni problem.
Odpovedať
Profilova fotka

Odpoveď na príspevok od arcticcode:

@mgx JAsne, však hrdina, čo tu bol na ten kotol k…
@arcticcode ak prietokový kotol nedáva teplú vodu je z najväčšou pravdepodobnosťou zasratý výmenník ... (ak je to po pol roku a nereklamoval si to tak predpokladám že je starší).
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od eagleowl:

@arcticcode ak prietokový kotol nedáva teplú vodu…
@eagleowl je po pol roku. Voda je tvrda. Nereklamoval som to, lebo som bol hrdina a chcel som usetrit na debkovi 120€, cize nemam peciatku o spusteni. A teda ani zaruku.
Odpovedať
Článok sa načítava...
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?